Bozburun’da Bakir Koyarı Keşfedin

Yazı Renkli Kılacak Rota Önerileri

Bu yaz için planlarınız arasında güzel ve bakir koylar keşfetmek ve dibi tamamen kumdan oluşan fotojenik maviliklerde kulaç atmak varsa rotanızı Ege’nin gizli hazinelerinden biri olan Bozburun’a doğru çevirebilirsiniz. Masmavi deniziyle büyüleyen Bozburun, tekne ile denize açılmak için ideal. Üstelik bol yeşillikli atmosferi ve rahatlatıcı doğasıysa kamp yapmak ve günlük rutininizin yoğunluğunda zaman ayıramadığınız yoga meditasyon gibi öz bakım aktiviteleri için de ortam sunuyor. Koyları tek tek keşfetmek için birkaç gün ayrılmasını hak eden rotada konaklayabileceğiniz seçenekler arasında; Bozburun Yacht Club ve romantik ambiyansıyla Sabrinas Haus var.

Orhaniye

Yazı Renkli Kılacak Rota Önerileri

Çam ormanlarıyla dolu bir doğada alacağınız nefesin hafifliği ve yeşilin suda yarattığı yansımalarla ortaya çıkan panoramik görüntünün güzelliği eşliğinde rahatlamaya davet eden Orhaniye, Marmaris ziyaretlerinin odak noktası olmayı hak ediyor. Her daim sakin bir denize sahip plajlarda yeterince dinlenmenin ardından Bybassos Krallığı’na ait olduğu düşünülen kale kalıntılarına gitmek için kayık kiralayarak tepedeki manzaranın tadını çıkarabilir ya da Martı Marina’da kalıntıları bulunan eski klişenin bahçesindeki mozaikleri incelemeye zaman ayırabilirsiniz. Sıcak bir atmosferde ve el yapımı tatları deneyerek geçecek bir tatil içinse İncir Otel’i listeniz alabilirsiniz.

Assos

Yazı Renkli Kılacak Rota Önerileri

Zeytin ağaçlarıyla çevrelenmiş yollarından kıvrıla kıvrıla ulaşacağınız Assos, sizi Kadırga Koyu’nda mavi bayrak ödüllü masmavi ve serin sulara bırakmaya davet eden Ege duraklarından bir diğeri. Arınma ve yenilenme ruhunu hissettiren Kazdağları ise doğayla uyumlanan iki güzel durak sunuyor: Otel Calidus ve Simurg Inn. Hayvan dostu Simurg Inn’in yüksek tavanlı taş binasında birbirinden güzel çağdaş tablolarla zenginleştirilmiş atmosferinde rüzgar size eşlik ederken Reyhan Smash kokteyli içebilir, Otel Calidus’un yanı başında sadece kuş sesleriyle yüzdükten sonra taş fırınından çıkan taze lezzetlerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kaplankaya

Yazı Renkli Kılacak Rota Önerileri

Gözlerden uzak olma ve sosyalleşme imkanını bir arada sunan Six Senses Kaplankaya, dinlenebileceğiniz doğayla bağ kurabileceğiniz, tüm bunları yaparken de Ege'den ilham alan, sürdürülebilirliğe önem verilen ve bölgenin bereketli ürünleri kullanılarak hazırlanan yemekleri tadabileceğiniz eşsiz bir deneyim vadediyor. Siz şehrin temposunda geçen bir yılın ardından fiziksel ve ruhsal bir rahatlama için uzmanlar tarafından kişiye özel oluşturulan spa programıyla rahatlarken çocukların katılabileceği pek çok aktivite olduğunu da hatırlatalım.

Bodrum

Yazı Renkli Kılacak Rota Önerileri

Yaz şarkılarına ilham olan Bodrum, akla gelen en orijinal rota olmasa da maviliğin içinden kaybolmak, sahilde uyuyakalmak, pırıl pırıl bir güneş ışığı ve kuş sesleriyle uyanmak için en ideali olduğu tartışılmaz. Tarihi duraklar olarak Antik tiyatrosu, kalesi ve Halikarnas Mozalesi ile karşımıza çıkan Bodrum aynı zamanda Zeki Müren Sanat Müzesi ile bir sanat güneşinin de ruhunu saklıyor. Lezzet noktaları olarak Dereköy Lokantası ve Kitchen Bodrum gibi şef eli değmiş restoranları, seçenekleri olaraksa Bodrum Edition ve Bodrum Amanruya’yı mutlaka listenize almalısınız.

Fethiye

Yazı Renkli Kılacak Rota Önerileri

Likyalılardan bu yana cazibesini sürdüren ve Kabak Koyu’na ev sahipliği yapan Fethiye, dalış, yamaç paraşütü gibi heyecanlı deneyimlere de fırsat tanıyor. Mavi Cennet olarak dünyaca tanınan Ölüdeniz’in ince kumlu kumsallarında yürüyüş yapmak, 1923’te terk edilen hayalet kasaba Kayaköy’ü keşfetmek, ‘caretta caretta’larla tanışacağınız turlara katılmak gibi birkaç güne yayılmayı hak eden etkinlikler arasında kendinizi konforlu odalar, spa ve özenle hazırlanmış kokteyllerle şımartmanıza imkan tanıyacak bir konaklama seçeneği için Yacht Boheme’ye şimdiden göz atabilirsiniz.

Çeşme

Yazı Renkli Kılacak Rota Önerileri

Deniz, güneş, kumsal ve eğlenceyle özdeşleştirdiğimiz Çeşme’yi sakin ve keyifli kaçamaklara için de uygun bir rota haline getirmek aslında doğru konaklama noktalarını bulmaktan geçiyor. Çeşme’nin en güzel duraklarından olan Alaçatı’da klasik Akdeniz tarzında inşa edilen Manastır Oteli, sakin bir çevre ve sağlıklı bir yaşamın yalınlığını sunarken bölgenin yaşayan alanlarından da uzak kalmamayı başaran bu özel duraklardan bir tanesi. Maceraperest ve gezgin ruhlar içinse Çeşme Club Marvy ise “günlük hayattan kaçış değil, hakkıyla yaşanabilen bir hayata dönüş” mottosuyla yola çıkarak hayallerindeki limanı sunuyor.

Urla

Yazı Renkli Kılacak Rota Önerileri

Son birkaç yılda popülaritesi hızla yükselen Urla, şarabın salkımdan kadehe uzanan yolculuğuna eşlik etmeye imkan tanıyan bağ yolu durakları ve ‘slow food’ hareketinin öncülerinden oluşuyla bu ilgiyi sonuna kadar hak ediyor. Yolculuğunuz sizi Urla’ya götürdüğünde Od Urla’da açık odun ateşinin etrafında toplanıp tarladan sofraya benzersiz bir gastronomi deneyimini yaşamayı; mimarisi ve eserleriyle dikkat çeken Arkas Sanat Urla’yı ziyaret ederek tatilinizin kültür&sanat dozunu almayı unutmayın!

Seyahat Mayıs 25, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.