MINI Electric Logosu “E” harfi ile elektrik, elektrik fişi görünümüyle de şarj işlemini temsil ederek MINI Cooper SE’nin tamamen elektrikli, yeni nesil bir otomobil oluşunu simgelemektedir. Bu tasarımsal farklılıklarla birlikte, MINI Cooper SE’nin özgün karakterini yansıttığını kolaylıkla görebiliriz.

“Union Jack Design” arka ledler, MINI’nin İngiliz Kraliyet Ailesi kökenli bir marka oluşunu hatırlatır. MINI Cooper SE’ye özgü, iki tonlu 17” Power Spoke jantları ile fütürist ruhunu ortaya koymaktadır.

MINI COOPER SE

Yeni MINI Cooper SE’nin iç donanımında ise yok yok desek yeridir; çok fonksiyonlu dijital gösterge paneli,

8.8” MINI Connected Navigation Plus multimedya ekranı, Head-up Display, Harman Kardon Ses Sistemi, MINI Yours Piano Black iç aydınlatma ledleri, kablosuz şarj, akıllı telefon arayüzü ve ısıtmalı ön koltuklar gibi tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak özellikler bulunmaktadır. Bu özelliklerin dışında, önden çarpma ve yaya algılama uyarısı, şerit terk uyarısı, park asistanı, fren fonksiyonlu cruise kontrol, hız limitörü ve adaptif led farlar gibi donanımları ile hem güvenlik unsuru en üst seviyeye taşınmış hem de sürüş zorluğu minimize edilmiştir.

 

BMW markasının elektrikli otomobil pazarındaki öncü modeli BMW i3s ile aynı elektrik altyapısına sahip olan MINI Cooper SE’nin bataryası, arka koltukların altından ön konsola doğru T harfi şeklinde uzanmaktadır. 32kWh (29kWh net) kapasiteye sahip bu bataryayı %80 oranında şarj edebilmek için, 50kW’lık hızlı şarj ünitelerinde 35 dakikada, 11.2kW gücündeki MINI Wallbox ile 2,5 saatte ve ev tipi şarj kablosu ile de yaklaşık 10 saatte şarj edebilirsiniz.

MINI COOPER SE

WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure) kriterlerine göre 232 km menzile sahip MINI Cooper SE, özellikle şehir içi kullanım için ideal değerlere sahiptir. Hatta yılda ortalama 10 bin kilometre yol yapan bir sürücü için haftada 1 kez şarj etmek yeterli olacaktır.


MINI COOPER SE

Tamamen elektrikli MINI Cooper SE’nin ne sıklıkla servise gideceğini merak ediyorsanız, şaşıracaksınız. İlk bakıma 2 yıl sonra veya 30 bin kilometrede davet ediliyorsunuz. Her 2 yılda bir mikro filtreler ve 3. yılda da fren hidroliği değişiyor, yani içten yanmalı motora sahip bir otomobile göre satış sonrası servis maliyetiniz yok denecek kadar düşük diyebiliriz. Ayrıca MINI markası tarafından otomobile, 8 yıl 100 bin km’ye kadar batarya garantisi verilmektedir.

Makyajlanan Yeni MINI Cooper SE modeli, elektriğin kesintisiz gücünden, go kart hissiyatından, emisyonsuzluk ve dinamizminden ödün vermeden çevreci ve sportif yönleriyle piyasada çok beğenilen bir model olmaya devam edecek gibi duruyor.

Direksiyonuna her oturuşumuzda sanki ilk kez deneyimliyormuşuz gibi heyecana kapılıyor ve mutlu oluyoruz.😊

MINI COOPER SE

MINI Cooper SE’yi Deneyimleyen Müşterilerimizden Gelen Yorumlar:

"184bg’den daha güçlü otomobiller kullanmış olmama rağmen, MINI Cooper SE elektrik motorunun sağladığı anlık tork ile ok gibi yerinden fırlıyor. Bu deneyimi unutmayacağım."

"Elektrikli otomobillerde alışılması zor olan geri kazanımın frenlemesinin, MINI Cooper SE’de bir tuş ile ayarlanabiliyor olması çok güzel. Ayrıca bataryanın enerjisinin azaldığı durumlarda Green+ modu sürücüden bağımsız şekilde çok iyi tasarruf sağlıyor."

"MINI Cooper SE’nin yola tutunuşu ve hayli yüksek performansı, diğer MINI modellerinden bile daha keyifli sürüş sağlıyor. Bu konuda hiçbir kaygım kalmadı."

"MINI Electric’in özellikle iç tasarımı ve ambiyans aydınlatmaları çok dikkat çekici, otomobili akşam sürmek ayrı bir keyif veriyor."

 

MINI COOPER SE

 

Müşterilerimizin Merak Ettikleri: John Cooper Works nedir?

  • MINI markasına bağlı olarak eşsiz tasarımlar yaratan, yüksek performanslı MINI’ler üreten ve MINI markasının uluslararası otomotiv yarışlarındaki marka yüzüdür.
  • 2002 yılında kurulmuş olmasına rağmen, John Cooper Works, 1961'den beri MINI ile ilişkilendirilmektedir. İlk arkadan motorlu Formula 1 otomobili üreticisi olan efsane İngiliz yarış pilotu John Cooper, orijinal MINI'yi değiştirerek ilk MINI Cooper'ı yaratmıştır.
  • Yarış geçmişinde dört yıl üst üste Monte Carlo Rallisi'ni kazanarak MINI Cooper'ı bir yarış efsanesi olarak pekiştirmiştir. John Cooper Works şu anda Dünya Ralli Şampiyonası ve Dakar Mücadelesi dahil MINI Motorsport takımlarını desteklemektedir.
  • John Cooper Works caddeler ve sokaklar için özel olarak geliştirilmiş, performanstan ilham alan MINI otomobilleri üretmektedir. Bu nedenle, ister eğlenceli bir yolculuk, isterseniz de agresif bir sürüş arıyor olun, John Cooper Works MINI sizi fazlasıyla tatmin edecektir.
Burak Arda - Borusan Oto İstinye BMW Genius

Burak Arda

Borusan Oto İstinye BMW Genius

Serhat Nazem - Borusan Oto İstinye BMW Genius

Serhat Nazem

Borusan Oto İstinye BMW Genius

Elektrikli Otomobiller Mart 01, 2021
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.