Flexible Fast Charger neden tercih edilmeli?

Bilindiği üzere sıfır otomobillerin yanında hediye ettiğimiz wallbox’lar duvara monte ediliyor ve yüksek gerilim hattı sebebi ile monte edilen bölgeden söküp yanımızda taşıyamıyoruz. Ancak Flexible Fast Charger ile her zaman yanımızda bir wallbox taşıyor olacağız. İş yerimiz veya yazlığımıza yerleştireceğimiz 3 faz alt yapılı (5 pin girişli) bir priz ile otomobili 11kW ile şarj edebiliyor olacağız. Bu sayede tek bir cihaz ile bir çok farklı yerde otomobilimizi daha hızlı şarj etme imkanı bulabileceğiz. Ayrıca 2. el elektrikli otomobil satın alan müşterilerimiz, wallbox satın almak yerine bu ürünü tercih edebilir ve yine farklı yerlerde daha hızlı şekilde otomobillerini şarj edebilirler.

BMW Flexible Fast Charger

Türkiye genelinde kullanılan AC soketi nedir?

Türkiye genelinde AC için Type+F (CEE 7/7) soketleri kullanılıyor. DC şarj için CCS soket kullanıyoruz. (50 kW ve üzeri). Bu ürün AC soketi üzerinden şarj etme imkanını bizlere sunuyor.

Flexible Fast Charger maliyeti nedir?

Müşterilerimiz elektrikli otomobil satın aldığında kendilerine wallbox hediye ediyoruz. Fakat şirketinde, yazlığında, ziyaret ettiği bölgelerde daha esnek ve hızlı şarj imkanı istediği için Flexible Fast Charger almak isteyen bir müşterimiz için ürün maliyeti nedir ve neler satın alması gerekiyor?

Toplamda 2 adet ürün alması gerekiyor. İlk ürün hızlı şarj kiti Type+F. Bu ürünün fiyatı 652 euro+kdv, ikinci ürünümüz ise 5 pin girişli olan adaptör kablosu. Fiyatı da 162 euro+kdv. Toplamda 814 euro+kdv bedel ödeyerek Flexible Fast Charger satın alabilir.

5 pinli giriş kablosu neden gerekli, zaten 11 kW şarj etmiyor mu?

5 pin giriş kablosu otomobili 11 kW şarj edebilmemiz için gerekli. Eğer o kablo olmazsa otomobilimizi 3 faz olarak şarj edemiyoruz. Yani 11 kW alamayacağız ve wallbox görevi görmeyecek. Taşınabilir wallbox özelliği olması için 5 pin girişli kabloyu almamız gerekiyor. Aksi takdirde 2 veya 2.3 kW olarak otomobili şarj edebileceğiz.

BMW Flexible Fast Charger

Ürün ile ilgili bilgilendirici video aşağıda bulunabilir:

Flexible Fast Charger Nasıl Kullanılır

Elektrikli Otomobiller Haziran 06, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.