BMWi modellerinin üretimi için ihtiyaç duyulan enerjinin kaynağı %100 yenilenebilire dayanıyor. Dünyanın en büyük güneş panelleri, en verimli rüzgar santralleri ve hidroelektrik santralleri ile üretim başlıyor. Geri dönüştürülmüş balık ağlarından üretilen ECONYL® iplikler paspas ve yalıtım malzemesi olurken, zeytin ağacı yaprağı ile tabaklanmış Nappa kalitesindeki deri ise BMW iX’in yüksek konfor sağlayan döşemelerini oluşturuyor. Geri dönüştürülmüş plastik ve karbon fiberin birleşimiyle üretilen CFRP® malzemesi ile yolcu kabini olması gerektiğinden daha hafif, daha katı ve daha sağlam yapıyla sunuluyor. FSC® sertifikalı ahşap kaplamalar ise bu vizyonu tamamıyla destekliyor.

Dingolfing’den Gelen Sürdürülebilirlik Esintisi ve Yeni BMW iX.

Yeni BMW iX sürdürülebilirlik vizyonunu sürücülerine aktararak sektörde “Yeni Bir Çağın Öncüsü” olarak kabul görülüyor. X5'in daha geniş iç mekanını, X6'nın dinamik tavan çizgisini ve X7'nin lüks algısını bir arada sunan BMW iX, X ailesinin en iyi oran özelliklerini bir araya getiriyor.

Dingolfing’den Gelen Sürdürülebilirlik Esintisi ve Yeni BMW iX.

BMW’nin tamamen elektrikli ilk akıllı dört çeker modeli olan BMW iX’in xDrive40 versiyonu, 425km*WLTP değerli yüksek menzili ile şehir içi ve şehir dışı dilediğiniz noktaya rahatlıkla ulaşmanıza olanak sağlıyor. Üstelik hızlı şarj ünitelerinde 10dk gibi kısa bir sürede 150km’ye varan menzile kadar şarj edebiliyorsunuz. BMW Wallbox kullanarak da ev konforunuzdan ödün vermeden otoparkınızda 8 saat süreyle BMW’nizi tamamen şarj edebilirsiniz. xDrive40 versiyonu, 5. Nesil eDrive teknolojisine sahip çift elektrik motorundan aldığı 326bg motor gücü ile 6,1 saniye gibi kısa bir sürede 100km/s hıza ulaşabiliyor.

Bu veriler bana yetmez! BMW’nin eşsiz sürüş keyfini daha derinden yaşamak istiyorum diyenleriniz için BMW iX, xDrive50 versiyonu ile karşımıza çıkıyor. Çift motorundan aldığı 523bg motor gücü ile 4,6sn gibi inanılmaz bir sürede 100km/s hıza ulaşan BMW iX, brüt 111,5kWh büyüklüğündeki devasa bataryası ile 630km*WLTP menziline ulaşabiliyor. 0,25Cd gibi minimal sürtünme katsayısına sahip BMW iX, menzile 65km’ye kadar destek verebiliyor.

Dingolfing’den Gelen Sürdürülebilirlik Esintisi ve Yeni BMW iX.

Sürüş sırasında vites D konumundayken adaptif geri kazanım ile sürüş karakterimiz ve trafik akışına göre düşük, orta, yüksek geri kazanım seçenekleriyle konforlu bir sürüş sağlıyor. Vites B konumundayken sabitlenmiş maksimum geri kazanım ile şehir içi trafik yoğunluğunda tek pedal kullanımı sağlayarak yüksek menzillere ulaşmamızı kolaylaştırıyor.

Merkez konsolda pek çok düğme ve kontrolün kullanıldığı geleneksel otomobiller göz önünde bulundurulduğunda yeni BMW iX, işlevsel ve görsel özellikler olarak şık tasarıma sahip yalnızca birkaç düğme ile dikkat çekiyor. Tüm donanımlar sezgiselliğiyle ön plana çıkmış yeni BMW İşletim Sistemi 8’e sahip 12,3’’ ve 14,9’’ kavisli kontrol panelleriyle karşımıza çıkıyor.

Dingolfing’den Gelen Sürdürülebilirlik Esintisi ve Yeni BMW iX.

Shy Tech ile tüm özellikler estetiğin ve akıllı işlevselliğin uyumlu bir bileşimiyle sunuluyor. Bunun en iyi örneğini arka yolcular için adeta lounge suite ortamı hazırlanmasını sağlayan SKY Lounge cam tavanda yer verilen elektromanyetik renklendirme özelliğinde görebiliyoruz.

Dış tasarımdaysa, BMW ikonik böbrek ızgaralarında bulunan ufak çizikleri ısı ile onarabilen, sürüş asistanı sistemlerine yönelik sensörlerin entegre edildiği akıllı yüzey bu görevi üstleniyor. Ön BMW logosunun cam suyu haznesi kapağı görevi görmesi ve arka BMW logosunun arka kamera temizleme fonksiyonu ile gelmesi Shy Tech tanımı için güzel örnekler.

Dingolfing’den Gelen Sürdürülebilirlik Esintisi ve Yeni BMW iX.

BMW Park Asistanı Plus ile yeni BMW iX'i park etmek ve hatta park yerinden çıkartmak çok daha keyifli. Standart Park Asistanı fonksiyonlarına ek olarak radyatör ızgarasında, dış aynalarda ve bagaj kapağında bulunan kameralar manevra yapmayı ve park etmeyi kolaylaştırıyor.

BMW Profesyonel Sürüş Asistanı, monoton veya otoban sürüşlerinde dur/kalk fonksiyonlu aktif hız sabitleyicisinin yanında direksiyon fonksiyonlarını devralarak uzun yolculuklarda sizi destekler ve otonom bir sürüş sağlar. Park sırasında karşılaşabileceğimiz engeller, dar çıkmaz sokaklar gibi belirsiz durumlarda geri sürüş asistanı ve acil fren müdahalesiyle destek verir.

Yeni BMW iX tamamen sessiz olma özelliğini gelişmiş yalıtım seviyesinin yanında Noise Cancel özelliğe sahip lastiklerle de destekler. Hans Zimmer ile geliştirilen BMW Iconic Sounds Electric özelliğini aktifleştirerek sürüş modlarına göre elektronik motor sesinin keyfini sürebilirsiniz. BMW’nin lüks segmentinde beğeni toplayan 1615W gücünde ve 30 hoparlör ile sunulan Bowers & Wilkins Diamond ses sistemini seçenekler arasında değerlendirmenize olanak sağlar.

BMWi markasının sürdürülebilirlik vizyonu ile doğmuş, e-mobilite tasarımının öncü modeli yeni BMW iX.

İhtiyaçlarımızı fazlasıyla karşılayan uzun menzili, inanılmaz motor gücü, yüksek teknolojileri ve eşsiz sürüş keyfiyle direksiyona her oturuşumuzda bizi etkilemeyi başarıyor😊.

Burak Arda  - Borusan Oto İstinye BMW Genius

Burak Arda

Borusan Oto İstinye BMW Genius

Elektrikli Otomobiller Mart 03, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.