İZLEYİN.

Kış günlerini evde geçiriyorsanız, sürükleyici bir diziyi bir hafta sonunda, hatta bir gecede tüketmek hem sizi bir süreliğine “ne izleyeceğim?” derdinden kurtarabilir hem de sizi yeni hikayelerin içine çekerek heyecanınızı arttırabilir. Son günlerde yayınlanan diziler arasında farklı türlerden birçok seçenek var. Bunlardan biri gerçek bir hikayeden uyarlanan Inventing Anna. New York sosyetesini merkezine alan bu mini-dizi, kendini varlıklı bir Alman olarak tanıtan, Instagramda kısa sürede ünlenerek New York’taki tüm kapıların kendisine açılmasını sağlayan gösterişli Anna Delvey’nin gerçek yüzünü ortaya çıkarmayı kafaya koymuş bir gazetecinin araştırmalarını konu alıyor. Anna Delvey’nin kişisel markasını parlatmış gerçek bir girişimci mi yoksa bir dolandırıcı mı olduğunu merakla izleyeceğiniz dizide, Ozark’la yıldızlaşan oyuncu Julia Garner başrolde yer alıyor. Bir diğer dizi önerisi ise komedi sevenlere: Space Force. The Office dizisiyle gönülleri fetheden Steve Carell’in başrolünde yer aldığı bu yeni komedi dizisi, geçtiğimiz günlerde ikinci sezonuyla ekranlara döndü. Amerikan Ordusu’nun gerçek bir birimi olan Uzay Kuvvetleri’ni tiye alan bu politik komedi, işlevinin ne olduğu bir türlü anlaşılamayan ve sürekli bürokrasinin dolambaçlı yollarında kaybolan bir askeri birliğin komik maceralarına odaklanıyor.

Soğuk Bir Günde İçinizi Isıtacak Keşif Yolu Önerileri.

Sinema aşkınızı bu soğuk günlerde sinema salonlarında değil evinizin konforunda doyurmak istiyorsanız da birçok dijital platformun zengin katalogları ihtiyacınızı karşılayabilir. Son zamanlarda Türkiye ve dünya sinemasında öne çıkan birçok yapım, birbiri ardına bu platformlardaki yerlerini alıyor. En son Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi / The Portrait of a Lady on Fire filmiyle adından söz ettiren Fransız yönetmen Céline Sciamma’nın oldukça kişisel bir hikaye anlattığı Küçük Anne / Petite Maman, bunlardan biri. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Berlin Film Festivali’nde ana yarışmada gösterildikten sonra ülkemizde de çeşitli film festivallerinde ve vizyonda kendine yer bulan bu süresi kısa, etkisi uzun film, zamansal ve mekansal bir yolculuğa çıkan küçük bir kızı merkezine alıyor. Anneannesinin ölümünün ardından annesiyle birlikte onun büyüdüğü eve dönen küçük kız, evin yanındaki ormanda kendine yeni bir arkadaş ediniyor ve bu yolla annesinin çocukluğuyla derin bir bağ kuruyor. Miyazaki animeleri başta olmak üzere birçok fantastik yapımdan görsel ve duygusal izler taşıyan bu film içinizi ısıtacak. Suç ve drama türlerinden hoşlananlar içinse önerimiz çağdaş Türkiye sinemasından bir yapım: Sardunya. Urla’da geçen bu eve dönüş filmi, üniversite için evinden uzaklaşmış 19 yaşındaki Defne’nin babasının hastalığı nedeniyle döndüğü bağ evinde verdiği vicdan savaşını konu alıyor. Yıpranmış bir ilişkisinin yeniden inşa edildiği film, polisiye yanıyla da ilgi çekiyor.

OKUYUN.

Soğuk Bir Günde İçinizi Isıtacak Keşif Yolu Önerileri.

Kitap sayfalarını çevirerek hayal gücünüzde kaybolmayı ekran karşısından vakit geçirmeye tercih ediyorsanız, ekranlarda izleyebileceğiniz yapımların uyarlandığı edebiyat eserlerini okumak da evde geçen kış günleri için ideal. Yılın En İyi Film Oscar ödülü için yarışan, dev bütçeli yapımlarından olan Dune’un uyarlandığı Frank Herbert romanı bir solukta okuyacağınız ve soğuk günlerde sizi çöl sıcaklarıyla ısıtacak bir roman. Ünlü bilim kurgu yazarı Arthur C. Clarke, bilim kurgu edebiyatının kült eserlerinden Dune için “Yüzüklerin Efendisi dışında bu eserler kıyaslanacak başka bir kitap yok.” demiş. Roman, genç asilzade Paul Atreides’in ailesini ve evrenin geleceğini kurtarmak için benzersiz bir enerji kaynağı olan “baharat” peşinde verdiği gezegenler arası mücadeleyi anlatıyor. Çöl gezegeni Dune adıyla bilinen Arrakis gezegeninde geçen bu sürükleyici roman, sizi ve heyecan verici bir evrenle tanıştıracak. Kısa öyküler okumayı tercih ediyorsanız, yine gündemdeki filmlerden Drive My Car’ın uyarlandığı öykünün yer aldığı Haruki Murakami kitabını seçebilirsiniz. Kadınsız Erkekler, özlem, ihanet, ölüm, terk ediliş, vazgeçiş nedeniyle yalnız kalan birkaç erkeğin öyküsünü anlatıyor. Murakami’nin hüzünlü ve büyülü dünyasını seviyorsanız, bu öyküleri bir solukta tüketeceksiniz.

ISININ.

Soğuk Bir Günde İçinizi Isıtacak Keşif Yolu Önerileri.

Koltuğunuza kurulmuş, kanepenize yayılmış film ve dizi izlerken ya da kitap okurken, kış aylarında iki vazgeçilmez eşlikçiniz yanınızdan eksik olmayacaktır: Battaniyeniz ve sıcak içeceğiniz. İlki için fazla yaratıcı olmaya lüzum yok. Fakat sıcak içecekler söz konusu olduğunda, seçenekler hem çok fazla hem de bu seçenekleri ufak dokunuşlarla farklılaştırmak, kişiselleştirmek zevkli ve mümkün. Ev yapımı artizan kahve çeşitleriyle ya da sıcak şarap ve Irish Coffee gibi kış aylarıyla özdeşlemiş sıcak kokteyllerle içinizi ısıtabilirsiniz. Klasik tariflerden fazlasını arıyorsanız, vanilyalı narlı sıcak şarap ve ev yapımı Gingerbread Latte tariflerimize göz atabilirsiniz!

Vanilyalı Narlı Sıcak Şarap:
Malzemeler: 2 şişe kırmızı şarap (meyvemsi notalara sahip), ½ su bardağı vanilya likörü, 1 sus bardağı nar tanesi, 4 mandalina, ½ su bardağı bal, 1 vanilya çubuğu, 2 tarçın çubuğu, 1 muskat cevizi, 2 yıldız anason Hazırlanışı: Nar tanelerini bal, tarçın ve anasonla beraber geniş bir tencereye doldurun. Yaklaşık 15 kez muskat cevizini karışıma rendeleyin. Vanilya çubuğunu ortadan boylamasına yarın ve tencereye ekleyin. Bir mandalinanın kabuğunu karışıma tamamen rendeleyin ve suyunu karışıma sıkın. Ocağı orta ateşe ayarlayın ve karışımı yaklaşık 10 dakika kaynatın. Karışımı süzün, tencereye geri alın ve tarçın çubuklarını karışımın içine geri atın. Ocağı kısık ateşe ayarlayın ve şarap ile kalan üç mandalinanın suyunu ekleyin. Sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika kısık ateşte ısıtın. Ocağı kapatın, vanilya likörünü ekleyin, karıştırın ve nar taneleri ve mandalina dilimleriyle süsleyerek servis edin.

Ev Yapımı Gingerbread Latte:

Soğuk Bir Günde İçinizi Isıtacak Keşif Yolu Önerileri.

Malzemeler: 4 su bardağı süt, 4 shot espresso, 3 yemek kaşığı pekmez, 4 yemek kaşığı hurma şurubu, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil, ½ çay kaşığı muskat, ½ çay kaşığı öğütülmüş karanfil Hazırlanışı: Sütü bir sos tenceresinde, orta ateşte ısıtın ve pekmez, hurma şurubu ve baharatları ekleyin. Isınana kadar iyice karıştırın. Espresso shotlarını hazırlayın. Sütlü karışımı bir köpürtücü yardımıyla iyice köpürtün. Espresso shotlarını fincanlara bölüştürün ve üzerini sütlü karışımla tamamlayın.

Soğuk Bir Günde İçinizi Isıtacak Keşif Yolu Önerileri.

Evde geçen böylesi dingin, huzurlu ve dolu dolu bir hafta sonu fikri kulağa oldukça hoş gelse de, bazı zorunlu durumlarda hava durumu ne olursa olsun evden çıkmak gerekebiliyor. Çünkü dışarıda da hayat devam ediyor. Kışa hazırlıklı olmanın ve kışın direksiyonda olmanın altın kuralının hava sıcaklığı 7 °C'nin altına düştüğü andan itibaren kış lastiklerine geçmiş olmak olduğunu unutmayın. Değişen ya da aniden değişebilecek hava koşullarına uygun olmayan lastiklerle yola çıkma riskini azaltmak için, ekim ayının sonlarından itibaren hazırlıklarınıza başlamış ve kış lastiklerinize geçmiş olmanız gerekiyor. Eğer henüz bunu yapmadıysanız, bir an önce harekete geçmek için otomobilinizi Borusan Oto Şubelerine getirebilir, kış lastikleri ve faydalarıyla ilgili detaylı bilgi için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Yaşam Şubat 24, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.