Netflix, Amazon Prime, BluTV, Puhutv, Disney, HBO gibi dijital platformlara her ay yepyeni diziler eklenirken izlenecekler listeniz giderek genişliyor mu? Televizyonun karşısına geçtiğinizde kendinize ''Şimdi ne izlesem?'' sorusunu soruyorsanız veya sosyal medyada sürekli konuşulan yeni dizilerin izini sürmekte zorlanıyorsanız, sizi buraya alalım. Güzel haber şu ki bu kez farklı platformlarda yayınlanan ve radarımıza takılan yepyeni dizileri mercek altına alıyoruz.

3 Body Problem, Netflix

‘’Ne İzlesem?’’ Diyenlere: Farklı Platformlardan Yeni Diziler

Çinli yazar Liu Cixin'in çok satan romanı, Game of Thrones'un yaratıcıları David Beniof ve D.B. Weiss tarafından bilim kurgu dizisine uyarlanıyor. Çin'deki Kültür Devrimi ile başlayan dizi, parlak zekalı beş seçilmiş bilim insanının ölümcül bir tehditle savaşmasını konu ediniyor. Dizi farklı kıtalara ve dönemlere yayılırken çarpıcı fizik teorileri, sanal gerçeklik oyununun arkasında yatan gizemler ve uzaylıların dünyaya gelmek için kullandığı üstün teknolojiler, her bölümün soluksuz bir şekilde izlenmesini sağlıyor. Yayınlandığı günden itibaren en çok izlenenler listesine girmeyi başaran bu dizi, fiziğin ve matematiğin bir türlü çözemediği problemlere, fermi paradoksuna ve kuantum mekaniği gibi sıra dışı konulara değiniyor. Dizi, bir yandan ''Işık hızıyla seyahat etmek mümkün mü? Üçlü Güneş sisteminde yaşayabilir miyiz?'' gibi soruları düşündürürken diğer yandan Oyun ve Kaos Teorisine değinerek Einstein'in kemanı esprisine göz kırpıyor. Başrolde ise Liam Cunningham, Eiza González ve Jess Hong yer alıyor.

Fallout, Amazon Prime

‘’Ne İzlesem?’’ Diyenlere: Farklı Platformlardan Yeni Diziler

Oyunseverlerin heyecanla beklediği Amazon yapımı ve Jonathan Nolan imzalı Fallout dizisi, Prive Video'da yayınlandığı andan itibaren büyük bir ilgiyle karşılandı. Oyundan diziye uyarlanan bu yapım, nükleer savaşın ardından yaşananları post-apokaliptik bir hikayeyle anlatıyor. Dizinin iskeletini sığınaklarda korku içinde yaşayan karakterler ve çöllerde kurtulma mücadele verenler oluşturuyor. İzleyenlere aslında bir oyunun içinde olduğunu hissettiren dizi, yıkım dolu bir gezegeni kurtarma takıntısını konu ediyor. Dizide geçen “Herkes dünyayı kurtarmak istiyor ama nasıl olacağı konusunda anlaşamıyorlar.” sözü ise tüm yaşananlara farklı bir pencereden bakmanızı sağlıyor. Dizinin başrollerinde Ella Purnell, Walton Goggins ve Aaron Moten yer alıyor.

Shogun, Disney Plus

‘’Ne İzlesem?’’ Diyenlere: Farklı Platformlardan Yeni Diziler

James Clavell'in 1975 tarihli aynı isimli romanından uyarlanan Shogun, 1600'lü yılların Japonya'sında geçiyor. John Blackthorne'un aykırı bir kişilikten samuraya dönüşme yolculuğunu anlatan bu mini dizi, Lord Yoshii Toranaga'nın düşmanlarına karşı verdiği mücadeleyi gözler önüne seriyor. İç savaşın eşiğindeki Japonya'nın bir balıkçı köyüne oturan gizemli Avrupa gemisi ile başlayan dizi, babasına verdiği sözü tutmak için inancıyla karşı karşıya gelen Toda Mariko'nun hikayesine de değiniyor. Cosmo Jarvis, Anna Sawai ve Hiroyuki Sanada dizinin başrollerinde yer alıyor.

Ripley, Netflix

‘’Ne İzlesem?’’ Diyenlere: Farklı Platformlardan Yeni Diziler

Patricia Highsmith’in romanı ‘Yetenekli Bay Ripley’in uyarlaması olan Ripley, Netflix'te bir mini dizi olarak karşımıza çıkıyor. Steven Zaillian’ın yazıp yönettiği dizide, Tom Ripley karakterine Andrew Scott hayat veriyor. Hikaye New York'ta ufak tefek dolandırıcılık işleriyle geçinen Ripley'in Amerikalı zengin bir adam tarafından tutulması ve oğlu için İtalya'ya gönderilmesiyle başlıyor. Richard'a her şeyi itiraf eden Ripley, bir başkasına dönüşmenin çekiciliğine kapılıyor ve istediği hayatı elde edebilmek için yalanlarda dolu bir dünya yaratıyor. Bir yandan başka biri olmanın cazibesine kapılan Ripley, diğer yandan çaresizce tökezliyor ve bu uğurda karanlığa doğru bir adım atıyor. Gerilim dizileri sevenlerin vazgeçemeyeceği Ripley'in hikayesi, baştan sona kadar nefes kesici bir maceraya dönüşüyor.

The Regime, BluTV

‘’Ne İzlesem?’’ Diyenlere: Farklı Platformlardan Yeni Diziler

Siyasi hiciv sevenlerin bayılarak izleyeceği bu mini dizi, başrolünü Oscar ödüllü Kate Winslet'in üstlendiği modern otoriter rejimin duvarları içinde yaşananları anlatıyor. Güç ve politikanın heyecan verici bir yorumu olan dizide, uzun süre sarayda kalan Şansölye Elena Vernham giderek daha fazla paranoyaklaşıyor. Asker Herbet Zubak, Şansölye'ye nüfuz ederek gücünü genişletmesi için bir takım girişimlerde bulunurken yaşanan olaylar ülkenin giderek parçalanmasına neden oluyor. Sarayın içinde yaşanan entrika, ihanet ve aşkları konu edinen dizide Winslet'e Hugh Grant, Andrea Riseborough, Martha Plimpton ve Matthias Schoenaerts eşlik ediyor.

The Sympatizer, HBO

‘’Ne İzlesem?’’ Diyenlere: Farklı Platformlardan Yeni Diziler

Viet Thanh Nguyen'in Pulitzer ödüllü aynı adlı romanından uyarlanan The Sympatizer, casus dizileri sevenlerin vazgeçemeyeceği yapımlardan biri olmaya aday. Yarı Vietnamlı, yarı Fransız bir komünistin savaş sonrasında verdiği mücadeleyi anlatan bu mini dizi, tarihi bir kara komediye imza atıyor. Los Angeles'ta yaşayan mülteci, savaş sonrası kurulan yeni yaşama rağmen casusluk günlerinin aslında bitmediğini öğreniyor. Başrollerinde Hoa Xuande, Fred Nguyen Khan, Toan Le, Phanxinê, Vy Le'nin yer aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Park Chan-Wook oturuyor.

One Day, Netflix

‘’Ne İzlesem?’’ Diyenlere: Farklı Platformlardan Yeni Diziler

David Nicholls tarafından yazılan bir aşk romanının uyarlaması olan One Day, aslında 2011 yılında aynı isimle bir film olarak karşımıza çıkmış ve başrollerinde Anne Hathaway ile Jim Sturgess rol almıştı. Bu kez Netflix tarafından uyarlanan dizinin başrollerinde Ambika Mod ve Leo Woodall yer alıyor. Romantik dramaya bayılanların çok seveceği bu dizi, Emma ve Dexter'ın mezuniyet gecesini birlikte geçirdikten sonra kendi yollarına gitmesini konu ediniyor. Bu İngiliz mini dizisinde karakterler her yıl aynı gün bir araya geliyor ve ortaya onlarca yıla yayılan bir aşk hikayesi çıkıyor. Yalnız şimdiden uyaralım, One Day dizisini izlemeye karar verdiyseniz yanınıza bir kutu mendil almayı unutmayın.

Feud: Capote vs. Swans, FX

‘’Ne İzlesem?’’ Diyenlere: Farklı Platformlardan Yeni Diziler

Ryan Murphy, Jaffe Cohen ve Michael Zam tarafından yazılan Feud: Capote vs. Swans, tüm bölümleri göz kırpmadan izleyeceğiniz Amerikan antolojisi Feud'un ikinci sezonu olarak yayınlanan bir dizi. Yazar Truman Capote'nin New York'un eski sosyete dönemini anımsatan zengin ve sosyetik kadınlarla bir araya gelmesiyle başlayan dizi, entrikalı bir şekilde devam ediyor. Capote, ''kuğular'' adını verdiği bu seçkin gruptaki Barbara, Slim Keith ve Lee Radziwill'in büyüsüne kapılıyor. Kendini onlara sevdirip sırdaşlık yapan Capote, zaman geçtikçe bu kadınların hayatını bir kurguya çeviriyor ve en mahrem sırlarını başyapıtı Cevaplanan Dualar isimli kitabıyla açığa çıkarıyor. Gösterişli sosyete döneminde yaşananları konu edinen dizi, küçük bir planın insanın kendisini yok etmesi için yeterli olduğunu vurguluyor.

Baby Reindeer, Netflix

‘’Ne İzlesem?’’ Diyenlere: Farklı Platformlardan Yeni Diziler

Başrollerini Richard Gadd, Jessica Gunning ve Nava Mau'nun paylaştığı Baby Reindeer, barmenlik yapan ve hayatında başarısız olan komedyen Donny'nin hassas bir kadına iyi niyet gösterisinde bulunmasıyla başlıyor. Donny'nin çay ikram edip sohbet ettiği Martha, çok geçmeden bu adama karşı saplantılı hisler besliyor ve hayatını mahvedebilecek bir fitili ateşliyor. 7 bölüm süren bu mini dizide Donny, Martha'dan kurtulmaya çalışıp hayatını düzene koymaya çalıştıkça daha fazla hata yapıyor ve olaylar işin içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Keyifle izlenen bu mini dizinin gerçek bir hikayeden alınmış olması ise izleyenlerin tüylerini ürpertiyor.

Sanat Nisan 24, 2024
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.