Tropik adalar, bembeyaz kumlar, palmiyeler, turkuaz deniz, güneş ışıkları ve hindistan cevizi kokusu... Ülkemiz 4 mevsimi bir arada yaşayan bir coğrafyada olduğu için, soğuk havalarda yaz mevsimine duyduğumuz özlemi bir türlü bastıramıyoruz. Tatilin her türlüsüne bayılsak da, dışarıda yağmur yağarken masmavi sularda yüzmek veya güneş tenimizi ısıtırken hiç bilmediğimiz bir ülkeyi baştan aşağı keşfetmek daha cazip geliyor. Güzel haber şu ki, kışın soğuğunu arkanızda bırakıp tropikal iklimlere doğru yolculuk yapmak mümkün. Bu kez, kış aylarında içinizi ısıtacak sıcak tatil destinasyonlarını mercek altına alıyoruz.

Dubai

Güneşli Ülkelere Yolculuk: Kış Aylarında Gidebileceğiniz Sıcak Tatil Destinasyonları

Credit: unsplash.com – @christoph

Son yılların en popüler rotalarından Dubai, kış aylarında tatil yapabileceğiniz ve tertemiz plajlarına hayran kalacağınız yerlerin başında geliyor. Yılın her günü turistleri ağırlayan Dubai; modern yapıları, gökdelenleri ve lüks şehir hayatı ile ön plana çıksa da aslında bundan çok daha fazlası. Büyük alışveriş merkezinin yanında bulunan mühendislik harikası Burj Khalifa, dünyanın en yüksek binası olma özelliğine sahip. Binanın 124. katında bulunan gözlem kulesi ise Dubai'nin muhteşem manzarasını gözler önüne seriyor. The Palm'ı görmek için ise çölün üzerinde paraşütle atlamak mümkün. Kış aylarında ortalama 26°C sıcaklığa sahip Dubai'ye havanın keyfini çıkarmak için Kasım ve Mart ayları arasında yolculuk yapabilirsiniz.

Taghazout, Fas

Güneşli Ülkelere Yolculuk: Kış Aylarında Gidebileceğiniz Sıcak Tatil Destinasyonları

Credit: unsplash.com – @louishansel

Bir zamanlar basit bir balıkçı köyü olan Taghazout, şimdilerde Fas kıyılarının özgür ruhunu hırçın sularıyla yansıtıyor. En iyi sörf destinasyonlarından biri olarak bilinen bu köy, aslında eski cazibesinden hiçbir şey kaybetmemiş. Sahile hakim olan cılız mavi ve beyaz renkler, sokaklarda dolaşan keçiler ve insanın yüzünü gülümseten sıcak rüzgar Taghazout'u vazgeçilmez kılıyor. Gün geçtikçe ünlenen bu köy, nostaljik ve tarihi görünümünü korumayı başarıyor. Bölgede sıcaklıklar ortalama 20 derece olsa da Sahra rüzgarları sayesinde gündüzleri sahil kesiminde sörf dersleri yapılabiliyor. Turistleri ise yoga, yürüyüş parkuru, sahilde deve gezintisi ve balık tutma gibi farklı etkinlikler bekliyor.

Tanca, Fas

Güneşli Ülkelere Yolculuk: Kış Aylarında Gidebileceğiniz Sıcak Tatil Destinasyonları

Credit: unsplash.com – @abdelhamid_az

1950'li yıllara kadar bohemlerin oyun alanı olarak bilinen Tanca, Akdeniz ve Atlas okyanusunun birbirine karıştığı noktada yer alıyor. Özellikle cruise gemilerinin uğrak yeri olan bu liman şehri, şimdilerde hemen her sokakta beyaz badanalı binaların yer aldığı turistik bir destinasyona dönüşüyor. Roma İmparatorluğu kalıntılarının korunduğu bu tarihi şehirde çok sayıda zanaatkar atölyesi bulunuyor. Şehrin tarihi dokusunu inceleyip kitapçılarını dolaşabileceğiniz Tanca'da kış aylarında sıcaklık 17 dereceye düşüyor. Havanın çok sıcak veya çok soğuk olmasını istemiyorsanız, tatil planınızı Mart ve Mayıs ayları arasına yapabilirsiniz.

Maldivler

Güneşli Ülkelere Yolculuk: Kış Aylarında Gidebileceğiniz Sıcak Tatil Destinasyonları

Credit: unsplash.com – @masroor_mv

Hint Okyanusu'nun tatil cenneti olarak bilinen Maldivler, irili ufaklı toplam 1200 adadan oluşuyor. Altın sarısı kumları, berrak mavi suları ve lüks tesisleriyle unutulmaz bir tatil yaşamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Üstelik bu adada tatilciler için birçok etkinlik seçeneği de mevcut. Günübirlik düzenlenen tekne turları bölgenin en güzel koylarını keşfetmenizi sağlıyor. Balayı çiftleri sahilde romantik bir yürüyüş yaparken deniz altının sırlarını keşfetmek isteyenler özel hocaların tüplü dalış eğitimlerine katılabiliyor. Sahil kesiminde bulunan oteller konforu en üst seviyede tutuyor. Kış aylarında bile sıcaklığın 28 derecenin altına düşmediği Maldivler'e, yılın her ayında gidebilirsiniz. Ancak çok sıcak olmasını istemiyorsanız, Aralık - Nisan aylarını tercih etmenizi öneriyoruz. Gidenin doğal güzelliklerine aşık olduğu Maldivler'de, Türk vatandaşları için vize şartı aranmaması da ayrı bir avantaj.

Bali, Endonezya

Güneşli Ülkelere Yolculuk: Kış Aylarında Gidebileceğiniz Sıcak Tatil Destinasyonları

Credit: unsplash.com – @mrqs_g

Sıcak tatil destinasyonlarında bu kez rotamızı Endonezya’da Bali'ye çeviriyoruz. Adanın birçok yerinde rastlayabileceğiniz spa merkezleri, aslında adını sıkça duyduğumuz Bali masajının çıkış noktası. Adanın kalbi olarak kabul edilen Ubud dağları, yemyeşil doğa manzarasını gözler önüne seriyor. Yakınlarda bulunan Neka Sanat Müzesi ise sanatseverlerin mutlaka görmesi gereken Bali tablolarına ev sahipliği yapıyor. Bali'nin en yüksek dağında bulunan Pura Besakih, tarihi güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakırken bu tapınağın adayı kötülüklerden koruduğuna inanılıyor. Gün doğumunu izlemek için tercih edilen Batur Dağı da rotanıza eklemeniz gereken yerler arasında. Siyah volkanik kumlardan oluşan plajı ile Lovina, tüplü dalış ve şnorkel dalışı yapmak isteyenlerin favorisi oluyor. Yıl boyunca sıcak bir havaya sahip olan Bali'de Kasım-Nisan ayları arası yağışlı döneme giriliyor.

Seyşeller

Güneşli Ülkelere Yolculuk: Kış Aylarında Gidebileceğiniz Sıcak Tatil Destinasyonları

Credit: unsplash.com – @kamrog

Seyşeller, kış aylarında gidebileceğiniz en güzel ülkelerden biri. Özellikle altın sarısı kumlarıyla ön plana çıkan bu ülke, denizi ve güneşi özleyenler için mükemmel bir seçenek. Suyun altında renkli bir dünyaya dalış yapabileceğiniz bu ülkede; dev kaplumbağaları ellerinizle besleyebilir, köpek balıklarıyla dalış yapabilir ve unutulmaz deneyimler yaşayabilirsiniz. Yıl boyunca sıcak olan bu ülkede keşfedilecek çok fazla takım ada bulunuyor. Seyşeller gezisini planlarken yerel Creole yemekleri yiyebileceğiniz, yerli halkın kültürünü daha iyi anlayabileceğiniz Victoria Pazarı ve UNESCO tarafından dünya mirasları listesine giren ve orijinal palmiye ormanlarına ev sahipliği yapan Praslin Adası'nı rotanıza eklemeyi unutmayın.

Mauritius

Güneşli Ülkelere Yolculuk: Kış Aylarında Gidebileceğiniz Sıcak Tatil Destinasyonları

Credit: unsplash.com – @dandy2

Mauritius, özellikle safari turu ve doğal güzellikleri görmek isteyenlerin tercih ettiği bir ada ülkesi. Doğallığı hiçbir şekilde bozulmamış plajlarının yanı sıra yağmur ormanlarına yapılan yürüyüşler, gündelik hayattan uzaklaşmanızı ve ruhunuzu dinlendirmenizi sağlıyor. Tabiata duyulan saygıyı her daim hissedebileceğiniz bu ülkede, akşamları sahilde ateş yakılıyor. Geziden dönmeden önce mutlaka öğrenmeniz gereken Sega dansı ise ateşin başında mistik bir ritüele dönüşüyor. Mauritius’u bu kadar cazibeli kılan bir diğer özellik ise dünyada çok nadir görülen denizaltı şelaleleri. Görenlerin çok etkileyen bu illüzyon gösterisi, suyun altındaki renkli dünyaya farklı bir bakış açısı sunuyor. Kış aylarında sıcaklıkların 24-28 derece arasında olduğu bu ülkede, tatil için özellikle Mayıs ve Aralık ayları arası tercih ediliyor.

Seyahat Ocak 16, 2024
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.