Takvim yaprakları bir bir dökülürken hayatın karmaşasından uzaklaşıp yeni yazarlarla tanışacağınız, elleriniz acıyana kadar sahne üzerinde verilen emeği alkışlayacağınız yepyeni bir sezona girmiş bulunuyoruz. Gece gündüz provaları devam eden oyunlar tiyatro sahnelerine taşınmaya başladı bile. ''Ve Perde!'' sesiyle başlayan, usta oyuncuların performansıyla insanı büyüleyen yeni sezondan en iyi oyunları tiyatroseveler için mercek altına alıyoruz. Sahne tozunun üstümüzden eksik olmadığı bir sezon dileğiyle…

Toz

Açılsın Perdeler: ⁠⁠Yeni Sezondan 8 Tiyatro Oyunu Önerisi

Zorlu PSM'de Zerrin Tekindor'un tek kişilik performansıyla sahnelenen bu oyun, betonların henüz göğü delmediği zamanları anlatıyor. Çocukluğundan bugüne uzanan hikayesiyle izleyenleri derinden yaralayan Handan, kendi yolunu bulmaya çalışan bir kadın olarak karşımıza çıkıyor. Koskocaman bir hayatın en yalın halini gösteren oyunda Handan metroyla son durağa kadar gidiyor. Ancak bu yolculuk sırasında ne şehirle ne de geçmişiyle hesaplaşması bitmiyor. Farklı zaman dilimlerinin yaşatıldığı oyunda bu genç kadının yaralarına tanıklık ederken herkesin kendinden bir şeyler bulması oldukça muhtemel.

Amadeus

Açılsın Perdeler: ⁠⁠Yeni Sezondan 8 Tiyatro Oyunu Önerisi

Kapı zilinden telefon melodilerine kadar hayatımızın çoğu alanında bize eşlik eden Wolfgang Amadeus Mozart'ın ismini duymayan yoktur elbette, ama bu ünün altında yatan trajik hayat hikayesini gerçekten biliyor muyuz? 11 Ocak’ta Unique Hall’de prömiyerini yapan Amadeus, 18. yüzyıla damgasını vuran efsane besteciler Mozart ve Antonia Salieri'nin çatışmasını ele alıyor. Selçuk Yöntem, Özlem Öçalmaz ve Okan Bayülgen'in başrollerinde olduğu bu tiyatro oyununun arka perdesinde koro ve canlı orkestra ile birlikte 35 kişilik dev bir ekip yer alıyor. Mozart ile aynı dönem bestecisi olma şanssızlığı altında ezilen Salieri'nin hırsı, Mozart'ın yaşam öyküsünde büyük etkiler bırakıyor. Sezonun en çok ses getirecek prodüksiyonlarından biri olan Amadeus, tiyatroseverlerin kaçırmaması gereken yapıtlar arasında gösteriliyor.

Aşık Shakespeare

Açılsın Perdeler: ⁠⁠Yeni Sezondan 8 Tiyatro Oyunu Önerisi

Komedi ve romantizmi bir arada yaşatan Aşık Shakespeare, 7 dalda Oscar kazanan kült filmin tiyatro uyarlamasıyla sahneleniyor. Başrollerini Uraz Kaygılaroğlu ve Nezaket Erden'in üstlendiği bu oyunda; etkileyici danslar, eşsiz müzikler ve sıradışı kostümler tiyatro dünyasının sınır tanımazlığını ortaya koyuyor. Yeni bir oyun yazarak kendini ispatlamaya çalışan Shakespeare, 16. yüzyılın şartlarına dair çağdaş bir perspektif sunuyor. Erkeklerin dünyasında sahneye çıkmak için tutkulu bir mücadele veren genç kadın, tiyatro dünyasındaki cesur bir aşk mektubunu simgeliyor. Dünyanın en büyük aşk hikayesi olan Romeo ve Juliet'in yazılma sürecine de tanıklık eden oyun Shakespeare ve Marlowe efsanesine göz kırpmayı unutmuyor.

Canavar

Açılsın Perdeler: ⁠⁠Yeni Sezondan 8 Tiyatro Oyunu Önerisi

Anadolu'nun ücra bir kasabasında iki kız kardeşin evlerinin mutfağında başlayan oyun, hayatın tatsız yanlarına farklı bir bakış açısı sunuyor. İmza günü için kasabaya gelen ve yıllardır görmediği kuzenlerini ziyaret eden Kemal, iki kız kardeşin birlikte mutfağa girmesiyle gizem perdelerini aralıyor. Bu noktada seçilen aile yemeği ''Kapama'' tiyatroseverler tarafından oyunun şifresi olarak nitelendiriliyor. Bu akıl almaz ziyaretin altında yatan sırlar gün yüzüne çıkarken Gülçin Kültür Şahin, Hakan Emre Ünal ve Tülin Özen'in performansı, hikayeyi gerçek kılıyor.

Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit

Açılsın Perdeler: ⁠⁠Yeni Sezondan 8 Tiyatro Oyunu Önerisi

Seyyar Sahne, Latife Tekin'in en sevilen romanlarından biri olan Sevgili Arsız Ölüm'den hareket ederek Dirmit karakterini sahnelere taşımış ve muhteşem bir oyunla karşımıza çıkmış. Köyden şehre taşınan bir ailenin şehirle mücadelesini yansıtan bu oyunda, hikaye evin en küçük kızı Dirmit'in gözünden anlatılıyor. Bir çocuk gözüyle kurulan büyük hayallerin gerçeğe dönüştüğünde ne kadar acı verici olabileceğini derinden hissettiren oyunda aile Dirmit'in önüne gelenek ve görenekler rehberliğinde türlü türlü engeller koyuyor. Ancak Dirmit hiçbir zaman durmuyor ve kendi yolunu bulmak uğruna çıktığı bu yolda en sevdikleriyle bile ayrı düşüyor. Nezaket Erden'in üstün performansı izleyenlere Dirmit'in sayfalardan çıkıp ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu oyunun her anında hissettiriyor.

Dünyada Karşılaşmış Gibi

Açılsın Perdeler: ⁠⁠Yeni Sezondan 8 Tiyatro Oyunu Önerisi

Krek Tiyatro, tiyatroseverlerin çektiği hasretin acısını sezona muhteşem bir oyunla dönüş yaparak gidermeyi başardı. Bir karakolun iki ayrı sahnesinde geçen Dünyada Karşılaşmış Gibi, gizem dolu senaryosuyla gözünüzü kırpmanıza fırsat bile vermiyor. Her karakterin kendi hikayesinin anlatıldığı oyun, aslında toplumun her kesimine hitap ediyor. Aşk, ölüm, dostluk, aile, vicdan, evlat sevgisi... İnsana dair tüm duyguları içinde barındıran oyunda, hayatın herkesi sınadığı zorluklara karşı derin bir perspektif sunuyor. Oyun eşsiz sahneleme yöntemiyle yönetmenlik koltuğundaki Berkun Oya'nın dehasını ortaya koyuyor. Oyun boyunca sahne ikiye bölünüyor ve bir tarafta karakolun giriş odası, diğer tarafta ise görüşme odası sergileniyor. İlk olarak bir sahneyi izledikten sonra, izleyenler yer değiştirip ikinci sahneye geçiş yapıyor. Eş zamanlı olarak akan oyunda izleyicilere kulaklık veriliyor. Oyuncu kadrosunda ise Alican Yücesoy, Defne Kayalar, Okan Yalabık, Fatih Artman, Serkan Keskin ve Öner Erkan yer alıyor.

Bir Delinin Hatıra Defteri

Açılsın Perdeler: ⁠⁠Yeni Sezondan 8 Tiyatro Oyunu Önerisi

Nikolay Vasilyeviç Gogol’un kaleminden çıkan Bir Delinin Hatıra Defteri, baskıcı bir dönemde yaşayan devlet memurunun akıl sağlığını kaybetme sürecini gözler önüne seriyor. Sıkıcı bir hayat yaşayan Poprişçin'in müdürün kızına duyduğu aşkla başlayan hikaye, içinde büyüyen girdapla birlikte seyirciyi zihinsel bir labirente sürüklüyor. İçsel çatışmalarıyla mücadele etmek zorunda kalan adam, kendi dünyasında kaybolmasıyla tüyler ürpertici sona doğru yaklaşıyor. Sezonun en iyileri arasında gösterilen oyun, Erdal Beşikçioğlu'nun büyüleyici performansı ile göz dolduruyor.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Açılsın Perdeler: ⁠⁠Yeni Sezondan 8 Tiyatro Oyunu Önerisi

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın baş yapıtlarından biri olan Saatleri Ayarlama Enstitüsü, yeni sezonda sahnelenen oyunlar arasında yer alıyor. Hayri karakterinin çocukluk yıllarında çektiği fakirliğe rağmen aslında tamamen özgür olduğunu göstermesiyle başlayan hikayede Doğu-Batı, modern-geleneksel kutuplar arasında gitgeller yaşanıyor. Yaşının ilerlemesiyle birlikte özgürlüğünü kaybeden Hayri, esaretinin bedelini kendi yaşamıyla ödüyor. Serkan Keskin'in onlarca surete büründüğü oyun, muhteşem romanın çağdaş bir uyarlaması olarak izleyici ile buluşuyor.

Sanat Ocak 22, 2024
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.