Yılın ilk kar yağışının ardından resmi olarak kış mevsimine girmiş bulunuyoruz. Bu kez masalsı görünümüyle insanın içini ısıtan kar manzarasını yalnızca izlemekle kalmıyor, bembeyaz bir örtüyle kaplanan ve ciğerlerimizi oksijenle dolduran kar pistlerine doğru yola çıkıyoruz. Güzel haber şu ki, seyahatini spor ve doğayla buluşturmak isteyenler için Türkiye'nin farklı noktalarındaki kayak merkezlerini mercek altına alıyoruz.

Palandöken

Mükemmel Dağ Manzaraları Eşliğinde: Türkiye’nin En İyi Kayak Rotaları

Credit: unsplash.com – @maarten_jpg

Eski bir volkanik oluşum olan Palandöken, son yıllarda yapılan restorasyonlar sayesinde kış turizminin merkezlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. Coğrafi yönden büyük avantajlara sahip olan bu kayak merkezinde kar kalınlığı sezon boyunca ideal seviyesini koruyor. Özellikle Ocak-Şubat aylarında birçok etkinlik ve festivale ev sahipliği yapan Palandöken, toplamda 21 adet pistiyle her geçen gün daha da parlıyor. Yeni kayak öğrenmeye başlayanlar ve çocuklar için kolay seviyelere sahip olan pistler hizmet verirken daha profesyonel olan kişiler için hem orta, hem de zor seviyelerde pistler bulunuyor. Olimpik koşullara uyum sağlayan bu tesis, 3000 metrenin üzerindeki Ejder Tepesi'nin güzelliği sayesinde snowboardculara da unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Palandöken'in temiz havasını içine çekip tatilini uzatmak isteyenlere konaklama için dağ manzaralı odalarıyla huzur dolu bir gece geçirmenizi sağlayan Sway Otel'i öneriyoruz. Meksika yemeklerinin sofraları renklendirdiği bu otelde, şeflerin imza kokteylleri günün yorgunluğunu atmanızı sağlıyor. Yenilikçi ve kreatif dekorasyonuyla kapıdan girdiğiniz ilk anda içinizi ısıtan Polat Palandöken ise, tercih edebileceğiniz tesislerden bir diğeri. Özellikle kayak tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelen bu otel, 6-13 yaş arası çocuklar için açtığı kayak okulunda her gün eğitim veriyor. Üstelik sporun her türlüsünü sevenler için özel salonlar ve yoga stüdyoları da bulunuyor.

Uludağ

Mükemmel Dağ Manzaraları Eşliğinde: Türkiye’nin En İyi Kayak Rotaları

Credit: unsplash.com – @bkaracam

Antik Yunan mitolojisinde Tanrıların Troya savaşını izlediği dağ olarak bilinen Uludağ; haşmetli görünümü, coğrafi konumu ve her yıl geliştirilen teknolojik donanımları sayesinde Türkiye'nin en popüler kayak merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Her yıl binlerce turistin akın ettiği Uludağ'da kayak sezonu Kasım ayıyla birlikte başlıyor. Mart ayına kadar doluluk yaşayan Uludağ, yaz aylarında trekking ve dağ sporlarıyla ilgilenen sporcuları ağırlıyor. Toplamda 20 farklı piste sahip olan bu kayak merkezinde, konaklama yaptığınız tesisin piste doğrudan geçişleri bulunuyor. Zorluk derecesine göre bölgelere ayrılan bu tesiste, kayak yapmaya yeni başlayanlar için Beceren pistinde hocalar eşliğinde eğitimler veriliyor. Daha profesyonel olan kişiler ise, Beden Terbiyesi ve Kuşaklı pistlerine doğru yol alıyor. Bölgede kayak ve snowboard’un ardından şömine başına geçip şarabınızı yudumlayabileceğiniz, karların aşınmasıyla oluşan muhteşem buzul göllerini izleyebileceğiniz, sucuk ekmek, sıcak çikolata gibi lezzetlerin tadını çıkarabileceğiniz birçok tesis mevcut. Üstelik bu görkemli dağın bembeyaz manzarasını izleyerek mest olabileceğiniz Uludağ'da konaklama için de çok fazla seçenek bulunuyor.

Bu seçenekleri daha aza indirmek isteyenler için birkaç önerilerimiz var elbette. Bölgede yaklaşık 40 yıldır hizmet veren La Chalet, Uludağ'ın en eski ve en köklü tesislerinden biri olarak biliniyor. Kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayan bu tesis, beklentilerinizi fazlasıyla karşılamak üzere tasarlanmış. 2018 yılında Türkiye'nin en iyi kayak oteli ödülüne layık görülen Bof Hotel ise, mutlaka görmeniz gereken özel bir mimariye sahip. Şık dekorasyonu ile dikkatleri üzerine çeken bu otelde, Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarının lezzetlerine de yer veriliyor. Spa merkezleri ile ünlenen otelde karanlık çöktüğünde yapılan etkinlikler, tatilinizi unutulmaz bir eğlenceye dönüştürüyor.

Erciyes

Mükemmel Dağ Manzaraları Eşliğinde: Türkiye’nin En İyi Kayak Rotaları

Credit: unsplash.com – @_vdhd

Bembeyaz karların üzerinde süzülürken bulutları yakalıyormuşsunuz hissi yaratan Erciyes; hem kalitesi, hem de genişliği ile birçok kayak merkezini gerisinde bırakıyor. Bol oksijenli dağ havasını içinize çekebileceğiniz Erciyes Kayak Merkezi'nde 41 farklı pist bulunuyor. Acemiler için mavi, orta düzey kayakçılar için kırmızı ve ileri seviyedeki kayakçılar için siyah renkli pist seçenekleri sunuluyor. Harika manzarasıyla tüm yorgunluğu alıp götüren bu merkezde karda yürüyüşe çıkmak veya kızak yapmak isteyenler için kayak pistlerinden ayrı bölümler bulunuyor. Aralık-Mayıs ayları arasında Erciyes'in büyüleyici ambiyansını bırakmak istemeyenler, dağdaki tesislerin konaklama seçeneklerine yöneliyor.

Hem Erciyes Dağı'nda hem de şehir merkezinde konumlandırılan Radisson Blu, özellikle gezilecek yerlere yakınlığı ile tatilcilere anlamlı bir deneyim yaşatıyor. Zevkli mimarisi ve nefes kesen manzarasının yanı sıra kayak tutkunlarına doğrudan pistlere erişim imkanı sağlanıyor. Dağın eteklerine konumlanan Magna Pivot ise Kayseri lezzetlerinin dünya mutfağı ile harmanlandığı menüleri, günün yorgunluğunu atmanızı sağlayacak spa merkezi ve otantik ambiyansı ile evinizin konforunu ayaklarınıza getiriyor.

Kartalkaya

Mükemmel Dağ Manzaraları Eşliğinde: Türkiye’nin En İyi Kayak Rotaları

Credit: unsplash.com – @mervess

Türkiye'nin en önemli kış destinasyonlarından biri olan Kartalkaya, özellikle İstanbul ve Ankara'ya yakınlığı ile yerli-yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Toplamda 40 km uzunluğa sahip olan Kartalkaya kayak merkezinde, eğitim ve zorluk derecelerine göre ayrılmış 25 adet pist bulunuyor. Özellikle kayak sporuna yeni başlayanlar için profesyonel eğitmenler tarafından grup dersleri veriliyor. Türkiye'nin ilk profesyonel snowparkına ev sahipliği yapan Kartalkaya, kayağın yanı sıra yürüyüş parkurları, skiboarding, kar motoru ve kayaklı koşu gibi spor dallarına ilgisi olanlar için de birçok aktiviteye sahip. Sezon kısa sürdüğü için Aralık-Mart ayları arası yoğunluk yaşanıyor. Hafta sonları günübirlikçilerin gelmesiyle kalabalıklaşan bu merkezde, lüks ve konforu bir arada yaşamak isteyenler için kolay ulaşım sağlayabileceğiniz oteller de bulunuyor.

Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan Golden Key, çam ağaçlarıyla kaplı manzarası ve tertemiz havasıyla ruhunuzu dinlendirebileceğiniz tesisler arasında yer alıyor. Lea Invent Architecture tarafından tasarlanan bu tesis, yayla evi mimarisinin modernize edilmesiyle eşsiz bir atmosfere sahip. Lüks butik dağ oteli konseptiyle hizmet veren Kaya Palazzo ise, tatil anlayışınızı baştan aşağı değiştirmeye kararlı. Özellikle İsviçre mutfağı lezzetlerinin sunulduğu bu tesiste tatil yapmak, kayak ve snowboard tutkunlarına rüya gibi bir deneyim yaşatıyor.

Kartepe

Mükemmel Dağ Manzaraları Eşliğinde: Türkiye’nin En İyi Kayak Rotaları

Credit: unsplash.com – @vbk_media

İstanbul'a 1,5 saat uzaklıkta olan Kartepe hem İstanbul'a yakın olması hem de her yaştan insana hitap etmesi sebebiyle kış aylarında sık sık tercih ediliyor. Kayak tutkunları için sunulan 14 adet doğal pisti ve 42 kilometrelik alanı Kartepe'yi cazip kılıyor. Üstelik kayağın yanı sıra snowboard ve yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapmak da mümkün. Kolaydan zora 4 farklı gruba ayrılan pistlere telesiyej ve teleski ile ulaşılıyor. Profesyonel kayakçılara ayrılmış olan Geyik Alanı pisti, kayak tutkunlarına nefes kesici bir deneyim yaşatıyor. Kayak sporuna yeni başlayanlar için hem tek kişilik hem de grup dersleri veriliyor.

Kartepe'ye gidip mükemmel dağ manzarasını doyasıya yaşamak isteyenler, dağın zirvesinde bulunan The Green Park Resort & Spa, konforlu bir tatil ile günün yorgunluğunu atmanızı sağlıyor. Dünya mutfaklarından lezzetlerin sunulduğu bu otelde, spa ve masaj seçeneklerini değerlendirerek ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirebilir, yeni güne yenilenmiş bir enerjiyle başlayabilirsiniz.

Ilgaz

Mükemmel Dağ Manzaraları Eşliğinde: Türkiye’nin En İyi Kayak Rotaları

Credit: unsplash.com – @odiin

Ilgaz, özellikle kayağa yeni başlayanlar için çok iyi bir alternatif sunuyor. Çocuklar ve kayağa yeni başlayanlar için kurulan babylift pisti tamamen eğitime ayrılmış durumda. İlk adımda katılımcılara ekipmanlar tanıtılıyor, denge-adaptasyon eğitimleri veriliyor ve kayağa alışmaları sağlanıyor. Eğitimciler, acemi kayakçıları İstiklal Yolu pistine yönlendirerek deneyim kazanmalarına olanak sağlıyor. Profesyonel kayakçılara hitap edilen Dikmen pisti ise, adrenalini tüm vücudunda hissetmek isteyenlere hitap ediyor. Ilgaz Kayak Merkezi, İstanbul ve Ankara'ya bir tık uzak kaldığı için bölgeye gelen kayakçılar, birkaç gün konaklayarak bu keyfi tümüyle çıkarmayı hedefliyor.

Çam ağaçlarıyla çevrelenen Ferko Ilgaz Mountain Hotel & Resort, saklı cennete benzer güzelliğiyle bölgeye gelen turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Pistlere kolay ulaşım sağlayan bu otel eşsiz dağ manzarası, masaj seçenekleri ve farklı mutfaklardan oluşan lezzetleri ile çok keyifli bir tatil imkanı sunuyor.

Seyahat Ocak 24, 2024
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.