Sahip olduğu antik kentleri, tarih kokan mimarisi, maviliklere bürünmüş koyları ve hala keşfedilmeyi bekleyen kasaba ve köyleriyle Ege, aradığınız huzuru bulabileceğiniz bir cennet. Renkli sokaklarını gezmeye doyamayacağınız Cunda Adası, en güzel manzaraların sahibi Ayvalık, sofralardan domates reçelinin eksik olmadığı Bozcaada, tüm yorgunluğunuzu unutturacak Çamlıbel ve zeytin ağaçlarıyla dolu Yeşilyurt bu güzelliklerden yalnızca birkaçı... Bavulunuzu hazırlayıp kemerinizi bağladıysanız, gelin Kuzey Ege'yi keşfe çıkalım!

Kaz Dağları’nda temiz havanın keyfini çıkarın.

Kuzey Ege Rehberi: Saklı Cennetten Keşif Durakları

Antik dönemlerde mitolojik hikayelere konu olan Kaz Dağları, bir yanda yemyeşil ormanları ve tertemiz havası, diğer yanda Ege'ye maviliğini veren berrak sularıyla en iyi ressamların elinden çıkmış manzaralara benziyor. Hikayelerde aşk tanrıçası Afrodit'in ilk kez bu coğrafyada aşık olduğu söyleniyor. Belki de bu yüzden Kaz Dağları, romantik bir tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Kazdağı Milli Parkı yöreye özgü türler görebileceğiniz muhteşem bir yer. Parkın içinden geçen ırmak, kanyonu parçalara ayırarak deniz ve dağ ikliminin bir arada görülmesini sağlıyor. Özellikle arabayla yolculuk yapanlar, Kazdağı Milli Parkını mutlaka ziyaret etmeli.

Yeşilyurt’ta otantik birkaç saat geçirin.

Kuzey Ege Rehberi: Saklı Cennetten Keşif Durakları

Kaz Dağları'nın eteklerinde bulunan Yeşilyurt, taş evleri ve yemyeşil bitki örtüsü ile çok keyifli birkaç saat geçirebileceğiniz ufak bir köy. Yeşilyurt’un sokaklarında dolaşırken, etrafa yayılan çiçek kokuları yolculuğunuza eşlik ediyor. Yorulduğunuzda mola için Manici Kasrı’na uğrayın.

Deniz ve tarih için Assos’a uğrayın.

Kuzey Ege Rehberi: Saklı Cennetten Keşif Durakları

Kaz Dağları’nda mola verdikten sonra, rotamızı tarihi ve kültürel önemiyle Assos'a çeviriyoruz. Assos sahili, el değmemiş güzelliği ve masmavi denizi ile sizi çağırıyor. Midilli Adası'nın eşsiz manzarasının gözler önüne serildiği, bir zamanlar Aristoteles'in yaşadığı bu topraklarda, Antik Roma dönemine ait izlere rastlamak da mümkün. Assos Ören Yeri'nde bulunan Athena Tapınağı da gezinize eklemeniz gereken duraklardan biri. Sönmüş bir volkanik tepe üzerine inşa edilen Athena Tapınağı, Assos’un her yerini görebileceğiniz müthiş bir manzaraya sahip. Zeus'un kızı Athena’ya adanan bu tapınağın surları, günümüze kadar ayakta kalmayı başaran tarihi kalıntılar arasında yer alıyor.

Cunda sokaklarında kaybolun.

Kuzey Ege Rehberi: Saklı Cennetten Keşif Durakları

İnsanı zamanda yolculuğa çıkaran taş evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla Cunda Adası, halk tarafından Alibey Adası olarak da biliniyor. Yel değirmeni, taş kahve, Rahmi Koç Müzesi, kökeni çok eskilere dayanan Tarihi Pazar, Cunda sokaklarında geçmişin izlerini ararken uğramanız gereken duraklardan yalnızca birkaçı. Cunda’yı adım adım keşfederken, sahilde bulunan balık lokantalarında mola vermenizi öneriyoruz, çünkü bu lokantaların menüsünde Türk ve Rum mutfağının en lezzetli mezelerine yer veriliyor. Adanın en romantik yeri Aşıklar Tepesi’ni de duraklarınız arasına ekleyin.

Bozcaada’da ada hayatını yaşayın.

Kuzey Ege Rehberi: Saklı Cennetten Keşif Durakları

Bozcaada, Kuzey Ege rotanızda mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. Rum Mahallesi, tertemiz ve serin denize girmek için Ayazma ve Tuzburnu plajları, sabah kahvaltınızı edip denize girdikten sonra güneşin batışını izlemek için Polente Feneri mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. Ufak bir mola vermek için Meryem Ana Kilisesi'nin hemen altında bulunan Madam'ın kahvesinden içmeyi de unutmayın.

Kuzey Ege Rehberi: Saklı Cennetten Keşif Durakları

Kuzey Ege'yi tam anlamıyla yaşamak için, tabi ki Ege mutfağı lezzetlerine de sofralarınızda yer açmanız gerekiyor. Kıyı şeritlerinde balık lokantalarının sayısı bir hayli fazla olduğu için, gözünüze çarpan ilk lokantaya girerek fava, humus ve mevsim balıklarıyla bezenmiş bir masada kendinize yer ayırtın. Şevketi bostan, avunya mantısı ve zeytinyağlı enginar da hafifliğiyle ön plana çıkan Ege lezzetleri arasında. Ege'nin neresinde olursanız olun, cibes, turp otu, ebegümeci ve azma otu gibi şifalı otlarla hazırlanan mezeleri mutlaka deneyin. Dönüş yoluna geçmeden önce sıcak sohbeti ve güler yüzüyle içinizi ısıtacak Ege insanının taze toplamış olduğu zeytinlerinin tadına bakmayı da unutmayın.

Seyahat Temmuz 14, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.