Credit: unsplash.com – @timothyeberly

Ateşin başına kurulup bir yandan içinizi ısıtırken, diğer yandan sıcacık kahvenizi yudumlayabileceğiniz İstanbul’un en iyi şömineli mekânlarını birlikte keşfetmeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise, açık hava etkinlikleriyle bir süreliğine vedalaşıyor, kış aylarının keyfini çıkarmak için rotamızı odun çıtırtıları ve kartpostallara yakışır manzarasıyla ayaklarınızı yerden kesecek şömineli mekanlara çeviriyoruz.

Apartıman, Yeniköy

Romantik Bir Yolculuğa Çıkmak İsteyenlere: İstanbul'un Şömineli Mekanları

Credit: unsplash.com – @stephanejuban

Nefis kokteyller eşliğinde şömine başında sevdiklerinizle sohbet edebileceğiniz mekânların biri, Apartıman. Türk ve Dünya mutfağından reçetelerin sunulduğu bu mekânın menüsü, mevsimsel ürünlere göre her ay güncelleniyor. Kırklareli gibi yakın bölgelerdeki çiftliklerden temin edilen yerel ürünler, mutfak ekibinin özenli dokunuşlarıyla soğan dolması, balkabaklı arap köftesi, krem peynirli füme balık gibi lezzetlere dönüştürülüyor. Yemek sonrası için kendinize kan portakalı, douzico ve karanfil kokusu ile aromalandırılan Bloo kokteylini sipariş etmenizi öneriyoruz.

Chalet, Swiss Hotel, Beşiktaş

Romantik Bir Yolculuğa Çıkmak İsteyenlere: İstanbul'un Şömineli Mekanları

Boğaza karşı konumlandırılmış Swiss The Bosphorus’un bahçesindeki yeşillikler arasında bulunan Chalet'i, İsviçre'den getirilmiş dağ evi konsepti eşsiz kılıyor. İsviçre havasını masanıza taşıyan bu mekân hem iç dizaynı, hem de yöresel lezzetleriyle sizi kucaklıyor. Üstelik Chalet’in bahçesinde, evcil hayvanlar için de mama kapları bulunuyor. Romantik anlar yaşamak isteyenler için mükemmel bir seçenek olan bu mekânda şömine karşısına geçerek peynir tabağı, fondü ve sıcak şarap üçlemesini deneyebilirsiniz.

Backyard, Bebeköy

Tarihi Fransız Yetimhanesi'nin bahçesine konumlandırılan Backyard, şehrin uzun yıllardan beri en popüler mekanları arasında yer alıyor. Yazın DJ'lerin seti eşliğinde serinletici kokteyllerin tadına bakabileceğiniz mekân, kışın içinizi ısıtacak şöminesiyle eşsiz bir ambiyansa dönüştürülüyor. İçeri girdiğiniz ilk andan itibaren şehrin gürültüsünü geride bırakacağınız bu mekânda kahvaltı, brunch ve akşam yemeklerinin yanı sıra özel tapas çeşitleri de servis ediliyor. Arancini porçini ise favorilerin başında geliyor.

Casa Lavanda Butik Otel, Şile

Romantik Bir Yolculuğa Çıkmak İsteyenlere: İstanbul'un Şömineli Mekanları

Küçük bir hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin tercihi olan Casa Lavanda Otel, özgün tasarımı ve ekolojik yapısıyla doğanın içinde huzur bulmanıza imkân tanıyor. Şef Emre Şen'in bahçeden topladığı ürünler trüf kokulu kestane çorbası, manda sütlü burrata ve incir yaprağı dondurması gibi reçetelere dönüştürülüyor. Unutulmaz bir gastronomik deneyimin parçası olacağınız bu mekânda, şömine karşısına geçerek kış aylarının huzurlu havasını içinize çekebilirsiniz.

Pop’s, Balat

Kendinizi evinizde hissedebileceğiniz, bir yandan işlerinizi hallederken diğer yandan brunch keyfi yapabileceğiniz bir mekan arayışı içindeyseniz Pop's Balat tam size göre! Kapıdan girdiğiniz ilk anda sıcak ambiyansı ile sizi kucaklayan bu mekân, aynı zamanda şömine başına kurulan masalarıyla nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. Pumpkin cake ve limonlu tartın çok meşhur olduğu bu mekân, özellikle evcil hayvanı olanların gönlüne taht kuruyor.

Corinne Brasserie, Çukurcuma

Yaşamın her anında sanatı arayanlar için 100 yıllık tarihi geçmişine rağmen heybetini koruyan bir mekân önerimiz var sırada: Corinne Hotel & Brasserie. Kapıdan adımınızı attığınız ilk anda sizi yıllar öncesine götüren bu mekânda Fransız stili her yerde kendini hissettiriyor. Kırmızının cazibeli tonu ve kahverenginin sıcaklığını kapsayan dekorasyonu ile Corinne Brasserie, yalnızca şöminenin tadını çıkarmak için değil aynı zamanda otelde düzenlenen sergileri keşfetmek için de harika bir mola noktası.

Brasserie Noir, Kadıköy

Romantik Bir Yolculuğa Çıkmak İsteyenlere: İstanbul'un Şömineli Mekanları

Hem yemekleri hem de renkli atmosferiyle Suadiye'nin iddialı mekanlarından biri olan Brasserie Noir, modern dokunuşlar ile hazırlanan reçeteleriyle keyifli bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor. Mekânın ortasında bulunan şömine sıcak bir atmosfer yaratırken, pencerelerin etrafını süsleyen yeşillikler jazz müzikle birlikte keyfinize keyif katıyor. Çilekli milföy pasta ve Noir rokoko ise şömine başında yemeyi sevdiğimiz tatlılardan.

Gazebo, Yeniköy

Boğaz manzarası sebebiyle Yeniköy'deki mekanları bir başka seviyoruz. Estetik görünümü ve eşsiz gastronomi keyfini bir araya getiren Gazebo Yeniköy, şömine başında sevdiklerinizle sohbet ederken damaklarda iz bırakan şaraplarıyla bu keyfi ikiye katlıyor. Somon füme blini, deniz mahsullü risotto, portakallı hindi gibi lezzetlerin ön plana çıktığı mekânı, aynı zamanda hafta sonu kahvaltısı için de tercih edebilirsiniz.

Brunelle, Moda

Moda'nın Fransız'ı olarak bilinen Brunelle, gizli bahçesi ve farklı konseptlerde düzenlenen etkinlikleriyle mutlaka listenize eklemeniz gereken mekanların başında geliyor. Kış aylarında kurulan şöminesi; Fransız pastaları, kruvasanları ve yeni nesil kahveleriyle mükemmel bir uyum içinde sunuluyor. Üstelik bazı geceler ünlü isimlerin canlı performansı yemeklerinize eşlik ediyor.

Seyahat Aralık 14, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.