Credit: unsplash.com – @cmophoto.net

Kışın gelmesi ve Noel'in yaklaşmasıyla birlikte, yılın en ışıltılı zamanına girmiş bulunuyoruz. Yeni umutların ve yeni başlangıçların sembolü olan Noel'in coşkusunu içinize sığdıramıyorsanız; renkli peri ışıklarıyla süslenen sokakları gezmek, mis gibi zencefilli tarçınlı kurabiye kokusunu içinize çekmek ve sevdiklerinizin yüzünde kocaman bir gülümsemeye dönüşecek hediyeler almak istiyorsanız, size güzel bir haberimiz var. Yeni yıla güzel bir başlangıç yapmak, muskat kokulu sokakları ve el yapımı hediyeleriyle görenleri kendine hayran bırakan Noel pazarlarını keşfetmek için rotamızı Avrupa'ya çeviriyoruz.

Avrupa’nın Noel Pazarları: Yeni Yıl Ruhu İçin Masalsı Bir Yolculuk

Credit: unsplash.com – @cmophoto.net

Köln, Almanya

Avrupa'nın en iyileri arasında gösterilen Köln Noel pazarı, şehrin simgesi olan Katedralin hemen yanında kuruluyor. Geceleri loş ışıklarla aydınlatılan katedral, çatılar arasında uçuşan meleklerle görenlere büyülü bir an yaşatıyor. 23 Kasım'dan 23 Aralık'a kadar sürecek olan Noel pazarında Nikolausdorf çocuklara St. Nick'in hikayesini anlatıyor ve dekoratif objeler, hediyelik eşyalar, sıcak şaraplar, mis kokulu kurabiyeler ahşap stantlarda gözler önüne seriliyor. Hava ne kadar soğuk olursa olsun ayrılmak istemeyeceğiniz bu pazarda, Heumarkt meydanında açık havada buz pateni yapma imkânı sunuluyor.

Avrupa’nın Noel Pazarları: Yeni Yıl Ruhu İçin Masalsı Bir Yolculuk

Credit: unsplash.com – @good_citizen

Salzburg, Avusturya

Bu kez rotamızı, klasik müziğin en üretken bestekarlarından biri olan Mozart'ın memleketi Avusturya'ya çeviriyoruz. 15. yüzyıldan beri hem mimari hem de estetik açıdan yerini korumaya başaran Salzburg Noel pazarı, 23 Kasım - 1 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. Eski geleneklerin devam ettirildiği bu pazarda adımlarınıza Noel şarkıları eşlik ediyor. Katedralin önünde günlük konserler yapılırken el örgüsü çoraplar, biblolar, dekoratif mumlar stantlarda sergileniyor.

Avrupa’nın Noel Pazarları: Yeni Yıl Ruhu İçin Masalsı Bir Yolculuk

Credit: unsplash.com – @good_citizen

Strazburg, Fransa

Fransa'nın ''Noel Başkenti'' olarak anılan Strazburg, yılbaşı ruhunu en iyi yansıtan ve farklı lezzetleriyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatan nostaljik şehirler arasında yer alıyor. 24 Aralık'a kadar devam eden Noel pazarında baharatlı ekmekler, Alsas şarapları, şifalı otlar, süs eşyalar, mumlar ve hediyelik eşyaların yanı sıra bademli meyveli çörekler, sosisler, kurabiyeler ve tatlılar üretici pazarında sunuluyor. Şehrin nostaljik havasına eşlik eden kar taneleri ve melek, kurabiye, mum gibi figürlerle süslenen 30 metrelik dev Noel Ağacı, görenlerin yüzünde tatlı bir gülümseme bırakıyor.

Avrupa’nın Noel Pazarları: Yeni Yıl Ruhu İçin Masalsı Bir Yolculuk

Credit: unsplash.com – @yheng

Viyana, Avusturya

Noel bayramını tüm coşkusuyla kutlayan pazarlardan bir diğeri ise Viyana sokaklarında kuruluyor. Görkemli Habsburg binalarında sallanan buz sarkıtları, karlı sokaklar ve ışıklarla canlandırılan saraylar Viyana'nın kendine özgü ruhunu yaşatmaya devam ediyor. Şehrin dar sokaklarına kurulan pazarlarda ahşap oyuncaklar, el yapımı sabunlar, mumlar, kestaneler, simitler ve farklı sanatçıların imzasını taşıyan sanat eserlerine yer veriliyor. Üstelik sokaklara kurulan kahvehanelerde bulunan sıcak şaraplar soğuk kış aylarında insanın içini ısıtıyor.

Avrupa’nın Noel Pazarları: Yeni Yıl Ruhu İçin Masalsı Bir Yolculuk

Credit: unsplash.com – @ishootambience

Kopenhag, Danimarka

Dünyanın en masalsı kentlerinden biri olan Kopenhag'da Noel ruhu bir başka yaşatılıyor. Dünyanın en eski parklarından biri olan Tivoli Bahçelerine kurulan Noel pazarları, hayranlık uyandıran dekoratif detaylar ve binlerce peri ışığı ile süsleniyor. Noel şarkılarının yolculuğunuza eşlik ettiği bu pazarlarda porselenler, el işi ürünler, seramikler, ahşap oyuncaklar ve Noel ağaçları sergileniyor. Özellikle elmalı turtanın bolca tüketildiği Kopenhag Noel pazarında aynı zamanda tereyağlı kurabiye, ren geyiği eti ve kiraz şarabı gibi yöresel lezzetlerin tadına bakılıyor. 17 Kasım - 31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Noel pazarlarında hız treni ve atlı karınca gibi oyuncaklara binerek nostaljik bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Avrupa’nın Noel Pazarları: Yeni Yıl Ruhu İçin Masalsı Bir Yolculuk

Credit: unsplash.com – @miracleday

Basel, İsviçre

Rotamızı, 2021 yılında Avrupa'nın en iyi Noel pazarı seçilen Basel'e doğru çeviriyoruz. Her adımda sıcak şarap kokusunu alabileceğiniz Basel sokaklarında, yaklaşık 180 farklı tezgâh kuruluyor. 23 Kasım - 23 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen bu pazarda iştah açıcı sosisler, fondüler, sıcak punçlar, zencefilli ekmek ve meşhur İsviçre çikolatalarına bolca yer veriliyor. Barfuserplatz ve Munsterplatz olmak üzere iki farklı alana kurulan Noel pazarlarında masal ormanı, mücevher standları, biblo yapım atölyeleri gibi festival etkinliklerine katılım sağlanabiliyor.

Brugge, Belçika

Belçika'nın antik merkezi olan Bruges'de düzenlenen Noel pazarları 7 Ocak'a kadar devam ediyor. Biri Markt meydanında, diğeri ise Simon Stevinplein'de kurulan Noel pazarlarında açık havada buz pateni yapmak isteyenler için geniş bir pist bulunuyor. Avrupa'nın en geniş pazarlarından biri olan Bruges'de el yapımı sanat ürünleri ve Noel süslemeleri satışa sunuluyor. Tadı damağınızda kalacak meşhur Belçika waffle'ı, sıcak çikolata, midye, zencefilli ekmek ve Belçika birası ise deneyebileceğiniz lezzetlerden yalnızca birkaçı…

İstanbul’da Noel Pazarları

Avrupa'da yıllardır süregelen Noel pazarı geleneği, yurt dışına çıkmaya vakti olmayanlar için İstanbul'un farklı noktalarında hayata geçiriliyor. Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği Gymy Kids Yılbaşı Partisi, Swissotel'in güzel bahçesinde düzenlenen etkinliklerin başında geliyor. 16 - 17 Aralık'ta düzenlenecek olan bu partide, çocukların katılım sağlayabileceği atölyeler, eğitimler ve alışveriş yapmak isteyenler için stantlar kurulacak.

5 - 25 Aralık tarihleri arasında gidebileceğiniz bir diğer Noel pazarı ise Kanyon'da kuruluyor. Zengin hediye çeşitliliğine sahip olan Kanyon'un Müzik Kutusu'nda sürpriz müzik etkinliklerine katılma ve karaoke yapma imkânı sunuluyor. Ayrıca Kanyon'un yeni yıl sahnesinde Mert Demir, Michael Schack ve Melike Şahin gibi ünlü isimler yer alacak!

Yeni yıl ruhunu yaşatan konsepti ile Wonder Village, Küçük Çiftlikpark'ta gidebileceğiniz bir diğer etkinlikler arasında yer alıyor. 1 - 30 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda atlıkarınca, buz pateni, dünya lezzetleri ve geleneksel tatlar özel dekorlarla bir araya getiriliyor.

21 Aralık'ta gerçekleştirilecek olan Magic Christmas Market, sürpriz şovları ve hediye dolu stantlarıyla yılbaşı sihrini küçük büyük herkese yaşatıyor.

Son olarak Zorlu Center'ın meydanında kurulan ve 30 Aralık'a kadar devam eden Yılbaşı Köyü, bu yıl bitmeden mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Hediyelik eşya, atıştırmalık ve yılbaşı şekerlerinin bulunduğu Yılbaşı Köyü'nde fotoğraf tutkunları için yeni yıl temalı özel alanlar kuruluyor.

Seyahat Aralık 12, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.