Yazın uzun süren sıcak ve bunaltıcı havasının yerini bir anda soğuğa bıraktığı şu günlerde, yapılabilecek en güzel aktivitelerin başında şüphesiz battaniye altında film izlemek geliyor. Tam da bu yüzden, evde film izlemenin zevkini doyasıya çıkarabilmeniz için yağmur sesinin ve soğuğun camlarımıza vurmasını bekledik. Sarı, kahverengi ve gri tonlarının her yere hakim olduğu bu günlerde, büyüleyici atmosferi ile içinizi ısıtacak önerilerimizi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Mısırları patlatıp battaniyeleri üzerine çekenlere şimdiden iyi seyirler!

Autumn In New York / 2000

İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Önerilerimize, soğuğun en çok yakıştığı şehirlerden biriyle başlıyoruz. 2000 yılında vizyona giren bu film, orta yaşlı Will Keane'in, genç Charlotte'a aşık olmasını konu alıyor. Central Park manzarasına doyamayacağınız bu filmde, New York'un sonbaharı, güzel Charlotte’un hastalığı ile özdeşleşiyor. Romantik komedi dalında bazı eleştiriler alsa da, hüznün mevsimi ekranlara en iyi şekilde yansıtılıyor.

Little Women / 2019

Louisa May Alcott tarafından yazılan Küçük Kadınlar romanından uyarlanan bu film, Greta Gerwig tarafından yönetilen versiyonuyla karşımıza çıkıyor. Dört kız kardeş Meg, Beth, Amy ve Jo’nun yaşadıklarını anlatan filmin oyuncu kadrosunda, Eliza Scanlen, Florence Pugh ve Emma Watson gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Bu dokunaklı öyküyü daha nostaljik bir perspektiften izlemek istiyorsanız, 1994 yapımı aynı adı taşıyan uyarlamayı da listenize ekleyebilirsiniz.

Sweet November / 2001

İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Kasım denildiğinde herkesin diline pelesenk olan cümlelerden biri de ''Kasımda Aşk Başkadır'' oluyor. Bu cümlenin günümüze kadar ulaşmasını ve romantize edilmesinin sebepleri arasında ise, Sweet November filminin çıkış öyküsü yatıyor. Oyuncu kadrosunda Keanu Reeves ve Charlize Theron'ın yer aldığı film, California'nın Kasım’ında yaşanan unutulmaz bir aşkın hikayesini anlatıyor.

Silver Linings Playbook / 2012

Romantik komedi sevenlerin tekrar tekrar izlediği bir filmle devam ediyoruz: Umut Işığım. Matthew Quick’in aynı isimli kitabından uyarlanan film, yaşadığı travma sonrası kendini kaybeden, rehabilitasyon merkezinde geçirdiği aylardan sonra nihayet evine dönen ve tekrar hayata tutunmaya çalışan Pat'in hayatını konu alıyor. Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro gibi isimlerin oynadığı film, samimi mizahıyla kalbinizin en derin köşesine dokunuyor.

When Harry Met Sally / 1989

İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Cama vuran yağmur sesleri eşliğinde izleyebileceğiniz When Harry Met Sally, tüm zamanların en çok beğenilen romantik komedilerinden biri. Bir kadın ve bir erkeğin aralarında cinsellik olmadan arkadaş olup olamayacağı sorusuna odaklanan film, işlediği konu sebebiyle dönemin cesur yapıtları arasında gösteriliyor. Billy Crystal ve Meg Ryan ile özdeşleşen film, izleyenleri nostalji yolculuğuna çıkarıyor.

Hide and Seek / 2005

Dilimize Saklambaç olarak çevrilen ve 2000'li yılların sevilen korku filmleri arasına girmeyi başaran bu film, gri havalara çok yakışıyor. Annesinin ölmesiyle birlikte babasıyla yaşadığı şehirden taşınan Emily, tüm acısını ve korkularını Charlie adını verdiği hayali arkadaşıyla paylaşıyor. Filmin başında yaşanan trajik sahneler, soluk renklerin kullanımıyla izleyiciye yansıtılıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Robert De Niro, Dakota Fanning, Famke Janssen, Elisabeth Shue yer alıyor.

A Series of Unfortunate Events / 2004

Bir Dizi Talihsiz Olaylar ismiyle bilinen bu film, anne ve babalarını yangında kaybeden 3 kardeşin mücadelesini anlatıyor. Lemony Snicket’ın aynı isimli kitabından uyarlanan film, aslında on üç kitaplık serinin yalnızca ilk üçünü içinde barındırıyor. Film boyunca, Violet, Klaus ve Sunny aile servetlerinin peşine düşen, Jim Carrey'nin hayat verdiği Kont Olaf karakterinden kurtulmaya çalışıyor. 2017 yılında Netflix tarafından diziye uyarlanmasına rağmen, 2004 yılında vizyona giren film versiyonunun daha çok beğenildiğini söyleyebiliriz.

Höstsonaten / Autumn Sonata / 1978

Eski filmleri sevenler için, adını sonbahardan alan bir klasikle listemize devam ediyoruz. Ingrid Bergman ve Liv Ullman'ın hayat verdiği bu filmin yönetmen koltuğunda sinema tarihine damgasını vuran İsveçli Ingmar Bergman oturuyor. Tek bir mekanda geçen film, anne ve kızın bir gece boyunca yüzleşmesini ve aralarındaki duygusal gerilimi konu alıyor.

Sonbahar / 2008

Altın Koza Film Festivali'ne damgasını vuran bu film, aslında Özcan Alper'in ilk filmi olma özelliğini taşıyor. Hayatının son aylarını geçirmek için tahliye olan bir mahkumu konu edinen film, karakterin psikolojisini Karadeniz'in doğal güzellikleri ile yansıtıyor. Megi Kobaladze ve Onur Saylak'ın başrolde olduğu film, sanat eseri niteliğindeki görüntüleriyle günümüzde bile büyük beğeni topluyor.

Mona Lisa Smile / 2003

İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Katherine Watson isimli sanat tarihi hocasının, ülkenin en başarılı okullarından biri olan Wellesley'de çalışmasıyla başlayan filmin yönetmen koltuğunda, BAFTA Ödüllü Mike Newell oturuyor. Filmin ilk sahnelerinde kadınlara empoze edilmiş, tutucu bir kesimin etkisi görülürken, ilerleyen süreçte Katherine öğrencilerine kendi ideallerinin yolundan gitmeyi öğretiyor. Öğrencilerine ne düşünmeleri yerine nasıl düşünmeleri gerektiğini öğreten Katherine Watson'ı, Julia Roberts canlandırıyor.

İhtiras Rüzgarları / 1994

Savaş gazisi bir babanın, görevinden ayrılarak üç oğluyla birlikte kırsal bir bölgeye yerleşmesiyle başlayan bu film, savaş döneminde yaşanan aşkları en iyi şekilde anlatıyor. Birinci Dünya Savaşı'ndan izler barındıran filmde, adı hiç bilinmeyen ve savaşla birlikte silinip giden hikayeler izleyiciyle buluşuyor.

The Twilight / 2008

Yağışlı bir akşam ne izleyeceğim diye düşünüyorsanız, vizyona girdiği günden itibaren sinema dünyasında önemli bir yer edinen Alacakaranlık serisini öneriyoruz. Sürekli yağmur yağan Forks kasabasına babasının yanına taşınan Bella'nın, vampir Edward ile yaşadığı aşkı anlatan bu fantastik film, Stephenie Meyer'ın aynı isimli romanından uyarlama. Hikayenin ilerlemesiyle birlikte kurt adamların da dahil olduğu seri, toplamda 5 filmden oluşuyor. Oyuncu kadrosunda ise Kristen Stewart, Robert Pattinson ve Taylor Lautner yer alıyor.

Sanat Kasım 23, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.