Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında tarihin tozlu sayfalarına doğru kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise, size güzel bir haberimiz var! Borusan Kocabıyık Vakfı, Cumhuriyetin Yüzü sergisi ile kültür ve sanatın geçirdiği dönüşümleri, sinema, müze, sahne sanatları, müzik gibi farklı alanlarda yapılan devrimleri gözler önüne seriyor.

Borusan Kocabıyık Vakfı’ndan Yüzüncü Yıla Özel Bir Sergi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla birlikte toplumun birçok alanında değişiklikler ve reformlar yapıldığını biliyoruz. Özellikle 1922-1942 yılları arasında atılan adımlar, yalnızca ekonomi, tarım ve sanayi alanında değil, aynı zamanda kültür ve sanat alanında da yenilikleri beraberinde getirdi. Eski dönemlerde birçok toplumda yasaklanan sanatın, Cumhuriyet ile bağımsızlığı sembolize etmenin en iyi anahtarı olduğuna inanıyoruz. Borusan Kocabıyık Vakfı, kültür, sanat ve sosyal yaşamdaki izdüşümleri günümüze taşımak amacıyla, Galataport O2 Blok’ta 3 Mart 2024'e kadar Cumhuriyetin Yüzü sergisini sanatseverlerle bir araya getiriyor.

Cumhuriyetin Yüzü Sergisi: Borusan Kocabıyık Vakfı’ndan Özel Bir Sergi

Küratörlüğünü İzzeddin Çalışlar’ın üstlendiği Cumhuriyetin Yüzü sergisi, yolculuğuna ''Kurtuluş Mücadelesi'' ile başlıyor. Kurtuluş Savaşı'ndan çıkan yorgun bir milletin bağımsızlığını kazandıktan sonra kendini bulma yolunda attığı adımları en iyi şekilde anlatan sergi; plastik sanatlar, sahne sanatları, müzik, edebiyat, arkeoloji, sinema gibi alanlarda beş yüzden fazla eseri içinde barındırıyor. Erken Cumhuriyet Döneminin estetik anlayışındaki değişimi göstermeyi hedefleyen sergide, PATTU'nun kullandığı teknolojiler sayesinde sanatseverlere dönemi en iyi şekilde görüp hissedebileceği özel bir deneyim yaşatılıyor.

Cumhuriyetin Yüzü Sergisi: Borusan Kocabıyık Vakfı’ndan Özel Bir Sergi

Borusan Contemporary’nin katkılarıyla hayata geçirilen serginin proje danışmanlığını Prof. Dr. Haluk Oral yapıyor. Erken Cumhuriyet Döneminde gündelik hayatın kültürel kodlarını anlatan sergide, aralarında İBB, Kültür Bakanlığı Film Arşivi, Yapı Kredi Tarihi Arşivi, Salt, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nün de bulunduğu arşiv ve araştırma merkezi koleksiyonlarından alınan orijinal belge ve eserler sunuluyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Bir milleti yaşatmak için birtakım temeller lazımdır ve bilirsiniz ki, bu temellerin en önemlilerinden biri sanattır.'' sözünü her daim anımsayacağınız bu sergide, yeniden doğan bir toplumun sanata verdiği değer farklı bir bakış açısıyla inceleniyor.

Cumhuriyetin Yüzü Sergisi: Borusan Kocabıyık Vakfı’ndan Özel Bir Sergi

Cumhuriyetin kurucu değerlerinden aldığı ilhamı her zaman canlı tutacağını söyleyen Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar, bu sergi sayesinde gelecek nesillere umut vermeyi diliyor. Dönemin ruhunu en iyi şekilde yansıtmayı hedefleyen Cumhuriyetin Yüzü sergisini, 3 Mart 2024 tarihine kadar, salı-pazar günleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Sanat Kasım 17, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.