TARİHİN İZLERİ GAZİANTEP'TE.

Tarih ve Lezzetin Kesişimi: Borusan Oto’yla Gaziantep’e.

Anadolu ve Mezopotamya medeniyetleri arasındaki topraklarda kurulu Gaziantep şehri ve çevresi, binlerce yıllık tarihî yapılarıyla, antik kentleriyle ve bu medeniyetlerden günümüze ulaşmış eserlerin sergilendiği müzeleriyle dikkat çekiyor her şeyden önce. Bunların başında Zeugma antik kenti ve Zeugma Müzesi geliyor. 2011'de açılan ve dünyanın ikinci en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Müzesi, 1700 metrekarelik bir alana yayılıyor ve iki bin yıla yakın tarihi olan, Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılmış mozaikleriyle dünyaca ünlü bir müze olarak tanınıyor. Özellikle de sergilendiği karanlık odanın ambiyansı sayesinde etkileyiciliği katbekat artan ikonik "Çingene Kızı" mozağiyle... Antik kent ve müze, Gaziantep'in Nizip ilçesinde yer alıyor. Nizip demişken, ilçedeki Kamışlı Köyü'ndeki bir yarımadada bulunan Rumkale, üzerinde Roma ve Ortaçağ'dan kalma kalıntıların da bulunduğu, hendekleri, kuyuları ve eşsiz manzarasıyla sizi kendine çekecek bir yer ve en iyi şekilde tekne turlarıyla gezilebiliyor. Son olarak İslahiye yakınlarında bulunan Yesemek'teki Yesemek Açık Hava Müzesi, on dokuzuncu yüzyıldaki kazılarda gün ışığına çıkarılmış, 300'den fazla heykelin bulunduğu bir alan olarak ziyaretçilerini büyülüyor.

Tarih ve Lezzetin Kesişimi: Borusan Oto’yla Gaziantep’e.

Gaziantep tarihinin farklı dönemlerine tanıklık etmek için şehir merkezinde de birçok seçenek mevcut. Müslümanların ve Ermenilerin yüzyıllar boyunca iç içe yaşadığı, tarihi dokusunu halen korumuş olan Bey Mahallesi, bunu yaşayabileceğiniz mahallelerden biri. Mahallede çoğunluğu bir ya da iki katlı, havara veya keymıh isimli özel yumuşak taşlarla inşa edilmiş, yöreye özgü mimarinin izlerini taşıyan ve pekmez ya da zeytinyağı başta olmak üzere birçok besin maddesini depolamak için geniş mahzenlere sahip evler bulunuyor. Valide Meryem Kilisesi (St. Mary Kilisesi) ismiyle inşa edilmiş ve sonradan camiye dönüştürülmüş Kurtuluş Camisi de bu bölgede yer alıyor. Şehrin tam merkezindeki tepede bulunan ve tüm şehri görebileceğiniz Gaziantep Kalesi manzarasıyla, kalenin hemen altındaki, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde dahi adı geçen Tarihi Naib Hamamı ise Osmanlı Hamam geleneğini yaşatmasıyla dikkat çekiyor.

ANTEP'İN LEZZET VE ZANAAT DURAKLARI.

Tarih ve Lezzetin Kesişimi: Borusan Oto’yla Gaziantep’e.

Küşleme, Alinazik, kıyma kebabı, içli köfte, patlıcan kebabı, lahmacun, katmer, Menengiç kahvesi ve çok daha fazlası. Yüzlerce çeşit lezzetiyle Antep mutfağını deneyimlemek, şehrin dört bir yanındaki kebapçılarda, restoranlarda, tatlıcılarda ve kahvehanelerde mümkün. Bunların en önemli ve dillere destan olanları, şehrin mutfak kültürüyle özdeşleşmiş İmam Çağdaş, beyran ve küşlemeyi tadabileceğiniz Küşlemeci Mehmet Usta, çeşit çeşit baklavasıyla Koçak Baklava ve tarihi kahvehanelerden Tahmis Kahvesi. Gaziantep'in gastronomi durakları saymakla bitmiyor, fakat bu duraklar arasında dolanırken, şehrin zanaatkarlarının yarattığı harikaları da görmezden gelmemek gerekiyor. Şehrin en ünlü çarşısı Bakırcılar Çarşısı'nda bakır işçiliğinin en güzel örneklerini bulabilir, bakır sahanlar, çaydanlıklar, cezveler satın alabilirsiniz. Zincirli Bedesten Çarşısı, baharat, hediyelik eşya ve otantik eşyaların satıldığı bir çarşı olmanın yanı sıra et ve sebze hali olarak da hizmet veriyor. Yerel lezzetleri evinize taşımak için ziyaret edebileceğiniz bir seçenekse Elmacı (Almacı) Pazarı. Antep fıstığı ve ceviz başta olmak üzere kuruyemiş ve çeşit çeşit kurutulmuş sebze ve meyveyi bulabileceğiniz pazar, renkleri ve kokularıyla iz bırakıyor. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde ticari hayatı canlandırmak için inşa edilmiş birçok han da günümüze ulaşmış durumda; türlü zanaatkarların el emeği işlerini görebileceğiniz, şehir turunuz sırasında avlularında soluklanabileceğiniz bu hanlardan özellikle Tütün Hanı ve Millet Hanı'na uğramadan dönmeyin.

Tarih ve Lezzetin Kesişimi: Borusan Oto’yla Gaziantep’e.

Borusan Oto da, Gaziantep'in yaşam, kültür ve lezzet mozaiğine karşı koyamayıp şehre uğrayanlardan. Şehir merkezine 10 dakika mesafede yer alan Borusan Oto Gaziantep showroom'unda, en yeni BMW modellerini yakından inceleyebilir, keyifli bir test sürüşü yapabilir ve konusunda uzman danışmanlardan bilgi alabilirsiniz.

Borusan Oto Gaziantep şubemizin çalışma saatleri ve ekibimiz için tıklayın.

Seyahat Kasım 30, 2021
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.