Şehrin kalabalığından uzaklaşıp doğayla iç içe kalabileceğiniz, temiz havanın keyfini çıkarabileceğiniz bir kamp tatili düşünün. Tabii bu tatile lüks ve konforu eklemeyi de unutmayın. Evet, huzur dolu bir tatil deneyimi için son yılların trendi olan glamping'den bahsediyoruz! Şimdiden heyecanlandıysanız, gelin Türkiye'deki en iyi glamping alanlarını birlikte keşfedelim.

Glamping Nedir?

Glamping, 'Glamour' yani büyü, cazibe ve 'camping' yani kamp yapma sözcüklerinin birleşiminden oluşuyor. Doğayla bütünleşmek, sakin ve keyifli bir tatil geçirmek istiyor, fakat konforunuzdan asla vazgeçemiyorsanız, bu trend tam da size göre. Tasarımcılar tarafından tasarlanan glamping çadır ve bungalov evler, tesislerin konforuyla birleşiyor ve size doğayla baş başa kalma imkanı tanıyor.

Five Senses | Bodrum, Muğla

Türkiye’de Glamping: Doğa, Huzur, Lüks ve Konfor

Credit: Five Senses

Ege'nin büyüleyici dağ manzarasını iliklerine kadar hissetmek isteyenleri, Five Senses'e alalım. Dağbelen yakınlarında bulunan Five Senses, bol oksijenli havasıyla altı adet glamping bungalovdan oluşuyor. Doğanın tam ortasında bulunan bu alanda, meditasyon ve yoga gibi etkinliklerle konuklara muhteşem bir glamping deneyimi yaşatıyor. Denizsiz tatil düşünemeyenler için, Türkbükü Plajı, Bitez Plajı ve Yahşi Plajı'nın, Five Senses’e çok kısa bir mesafede olduğunu söyleyebiliriz. Gündüzleri Ege'nin masmavi sularında geçirdikten sonra, akşamları kamp ateşi yakarak keyifli sohbetlere katılabileceğiniz bu alanda, şehirden uzaklaşma hissini tam anlamıyla yaşayacağınızdan şüpheniz olmasın.

No12 | Gümüşlük, Bodrum

Türkiye’de Glamping: Doğa, Huzur, Lüks ve Konfor

Credit: No12 İnstagram Hesabı

Eşsiz manzarasıyla Bodrum'un en sevilen köşelerinden biri haline gelen Gümüşlük'te, doğayla iç içe bir kamp deneyimi yaşamaya ne dersiniz? Cevabınız evetse, renkli geceleriyle tanınan Bodrum'un en sakin noktasına doğru yola çıkıyoruz. Merkeze ve sahile yürüme mesafesinde olan No12'de, içeri girdiğiniz ilk anda otantik görünümüyle sizi büyüleyen glamping bungalovlar karşınıza çıkıyor. Birbirine uzak mesafede bulunan bungalovların ön kısmı kapı, arka kısmı ise açık hava sinemasının keyfini çıkarmak için kullanılıyor. Yıldızların altında minderlere uzanarak sevdiğiniz filmleri izleyebileceğiniz No12, nostaljik tatil deneyimiyle sizi zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Mona Glamping | Seferihisar, İzmir

Türkiye’de Glamping: Doğa, Huzur, Lüks ve Konfor

Credit: Mona Glamping

Mandalina ve zeytin ağaçları arasında, mavi ve yeşilin en güzel tonlarını görebileceğiniz mükemmel bir tatil için biçilmiş kaftan Mona Glamping. Huzurun başkenti Seferihisar'da bulunan Mona Glamping, otel odası şeklinde tasarlanan altı glamping çadırından oluşuyor. Üstelik, konum olarak sahile, merkeze ve tarihi izlerle dolu olan Teos Antik Kenti'ne yürüme mesafesinde. Şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenlerin tercih ettiği Mona Glamping'de, kamp ruhuna çok yakışan bir mangal alanı da bulunuyor. Kampın vazgeçilmezi olan sosis, sucuk, marshmallow gibi yiyecekler, alanın içinde bulunan Cafe Mona'dan alınabiliyor.

Başka bir konaklama seçeneği arayanlar, farklı kültürlerin ruhunu yansıtan Country, Classy, Retro ve Rustic temalı karavanlarda kalmayı da düşünebilir. Gündüzleri denize girip sörf yapabileceğiniz Monacamp'ta, geceleri ateş başında şarkılar söyleyip yeni arkadaşlıklar kurabileceğiniz samimi bir ortam oluştuğunu da söylemeden geçmeyelim.

Kozluyalı Glamping | Ayvacık, Çanakkale

Türkiye’de Glamping: Doğa, Huzur, Lüks ve Konfor

Credit: kozluyali.com

Tarihi, kültürü ve deniziyle dillere destan olan Çanakkale’de, yeniden doğmuş gibi hissedeceğiniz unutulmaz bir tatil yapmak istiyorsanız, rotamızı Ayvacık'taki Kozluyalı'ya çeviriyoruz. Kendine ait özel bir plajı olan Kozluyalı, hem deniz, hem de dağ manzarasını gözler önüne seren, bulunduğu yerin tarihi dokusunu yansıtan glamping çadırlarından oluşuyor. Assos'a yürüme mesafesinde olan Kozluyalı Glamping'de, yeni dostlar edinebileceğiniz ortak alanlar da bulunuyor. Açık havaya uygun rustik mobilyalarla döşenmiş olan alanda, su kıyısında yürüyüş, denizde sörf ve yamaç paraşütü gibi farklı etkinliklere katılma imkanı sunuluyor. Üstelik, alanın içerisinde doğal sebze ve meyvelerle yöresel lezzetleri tatmanızı sağlayan bir restoran da mevcut.

Kocabahçe Glamping | Marmaris, Muğla

Türkiye’de Glamping: Doğa, Huzur, Lüks ve Konfor

Credit: Kocabahçe İnstagram Hesabı

Hem plajları hem de temiz havasıyla yaz tatilinin vazgeçilmezi olan Marmaris'te, yalnızca özel takalarla, yani deniz yoluyla ulaşabileceğiniz bir yer var sırada: Kocabahçe Glamping. Marmaris'in renkli görüntüsüne bir tezat oluşturan Kocabahçe, şimdiye kadar saklı kalmış bir cennet adeta. Farklı bütçeler için, kamp çadırı, lüks çadır, lotus çadırı, bungalov ve süit bungalovu gibi özel seçenekler sunulan Kocabahçe Glamping'de, kendi çadırınızı getirip belirlenen alanlara kurmak da mümkün! Sabah kahvaltıları ve akşam yemeklerinde, organik ürünlerle hazırlanmış zengin açık büfesi, yörenin en sevilen tatlarına erişme imkanı veriyor. Atölye eğitimleri, kişisel gelişim çalışmaları ve şifa sanatı atölyeleriyle Kocabahçe Glamping, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatıyor.

Seyahat Eylül 07, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.