Ülkemizi aydın bir geleceğe taşıyacak olan toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının ne anlama geldiğini gerçekten biliyor muyuz? Kadınların ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanında eşit katılımlara sahip olmasını vurgulayan bu kavram, ne yazık ki tam olarak karşılığını bulamıyor. Çünkü bu eşitsizliğin temelinde, ataerkil bir toplumda yetiştirilmek ve kadınlara ihtiyaç duydukları imkanları sağlayamamak yatıyor. Özellikle iş hayatında geri planda tutulan kadınlar, tüm zorlukların yanı sıra baskılara ve “mobbing”lere maruz kalıyor. Borusan Otomotiv Grubu olarak eşit ve özgür bir gelecek için, kendi kariyer hikayesini yazan kadınlara inanıyor, bu yolda 'Anahtar Kadında' diyoruz!

Geçmişten Gelen Cinsiyet Eşitsizliği

Tarihin tozlu sayfalarına baktığımızda, kadınların yüzyıllardır ev işleriyle öne plana çıktığının, bu yüzden de eğitim ve iş hayatında ise geri plana atıldığının farkındayız. Daha küçük yaşlarda “Bu erkek işi, kadınlar yapamaz.”, “Kadın dediğin evinde oturur yemek yapar.” gibi söylemleri hiç duymamış olan bir kadına rastlamak ise neredeyse imkansız. Üstelik bu söylemler yaş ilerledikçe değişiyor ve meslekler, kadın mesleği/erkek mesleği ayrımına tabi tutuluyor. Bu süreçte kadınların hamilelik ve doğum izni gibi özel durumları ise, iş hayatında daha az tercih edilmelerine yol açıyor. Birçok kadın, işini kaybetme korkusuyla kendi görüşlerini belirtmekten kaçınıyor, uğradıkları haksızlığa karşı sessiz kalmaya mecbur bırakılıyor.

Daha Eşit Bir Gelecek İçin: Anahtar Kadında!

Dünyanın aydınlık kesimlerine bakacak olursak, kadınlar sahip oldukları hakları eline almak ve birbirinden farklı alanlarda fikirlerini hayata geçirmek için yepyeni adımlar atıyor. Üstlerinin baskılarına, karşılaştıkları eleştirel tepkilere, 'Yakın zamanda çocuk sahibi olmayı düşünüyor musunuz?' gibi özel sorulara ve psikolojik etkilere rağmen, kariyer hedeflerine ilerlemek için eşitsizliklerin üstesinden gelmeye çalışıyor. Toplumun yarattığı cinsiyet damgalanmasına karşı küçüklükten beri mücadele etme cesaretini gösteriyorlar. Değerli çalışanımız Rümeysa, sitemizde kendi hikayesini “Borusan Oto’da mekanik teknisyeni olarak çalışmamı daha ilkokuldayken kendi yolunu çizen, her zaman motorlara bir mücevhere bakar gibi bakan küçük kız çocuğuna borçluyum. Bu güzel hikâyenin mimarı o.” sözleriyle aktarıyor. Biz de bu hikayenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Kadın Çalışanları Destekliyoruz!

Daha Eşit Bir Gelecek İçin: Anahtar Kadında!

Toplumsal tabuları yıkmak için çıktığımız bu yolculukta, 'Kadın istihdamını artırmak ve cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak için biz ne yapabiliriz?' sorusuna cevap olarak 'Anahtar Kadında' projemizi hayata geçirdik. Borusan Oto şubelerinde ve teknik servislerde çalışmak üzere başvuruda bulunan kadınlarımıza, alanlarında uzmanlaşabilmeleri için eğitimler düzenledik. Atölyedeki eğitimlerin yanı sıra saha çalışmalarıyla kadın ve erkeklerin sadece kağıt üzerinde değil, zihinlerde de eşit olmasını sağlamak amacıyla farklı projeler yürüttük. Hiçbir toplumsal rol, cinsiyet ve algının eşitliğe engel olamayacağı 'Anahtar Kadında' projemizle, daha fazla kadının iş hayatına kazandırılmasını sonuna kadar destekliyoruz.

Daha Eşit Bir Gelecek İçin: Anahtar Kadında!

Borusan Otomotiv Grubu olarak, yürüttüğümüz bu proje kapsamında, Stevie Ödülleri'nde, Kadın Çalışanların Geliştirilmesine ve Teşvik Edilmesine Destek kategorisinde aldığımız bronz ödülle gurur duyuyoruz. Bu kapsamda, toplumsal cinsiyet eşitliğinin gönüllü destekçisi olarak kadınların kariyer hedeflerine katkıda bulunmak istiyor, daha eşit ve özgür bir gelecek için tüm kadınlarımıza inanıyoruz.

Yaşam Aralık 05, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.