Çocukluk yılları, kişinin gelişiminde önemli bir rol oynayan, hayal gücünün zirveye ulaştığı ve yaratıcılık yönlerinin geliştiği dönemlerdir. Doğru ve sağlıklı bir benlik algısı oluşturabilmek için çocukların sanatsal faaliyetlerle yakın temas içerisinde olmaları önem taşımaktadır. Bu farkındalıkla birlikte Borusan Contemporary olarak çocuklarımızı olumlu yönde desteklemek için, onları Baltalimanı’ndaki Perili Köşk’e, farklı etkinliklerin yapıldığı çocuk atölyelerine davet ediyoruz!

Teknoloji dünyasının gelişmesiyle birlikte bütün gün bilgisayar ve televizyonla iç içe büyüyen çocuklara sağlanabilecek en güzel şey sağlıklı bir kimlik kazanımı için kendilerini keşfedebilecekleri doğru alanlara yönlendirmek. Özellikle pandemi koşullarıyla birlikte dış dünyayla yeterince etkileşim kuramadıkları bu süreçte sosyal zekalarını ve iletişim becerilerini geliştirebilecekleri alanlardan uzak kaldılar. Bu nedenle çocukların motor becerilerini ve bilişsel gelişimlerini destekleyen eğitici aktiviteler, her zamankinden de daha önemli.

Borusan Contemporary olarak farklı yaş gruplarındaki çocukların katılımıyla gerçekleşen atölyelerde, çocukların hem eğlenebileceği, hem de öğrenebileceği bir ortam sunarak sanatla bir araya gelmelerini sağlıyoruz. Bu çalışmalarla birlikte çocuklara iç dünyalarını dışarıya yansıtarak kendilerini ifade edebilecekleri alanlar yaratıyor, yaşıtlarıyla ortak bir faaliyet içerisinde bulundurarak özgüven ve sosyal beceri kazandırabilmeye özen gösteriyoruz.

Çocuk Atölyeleri: Çocuklarla Geleceğe Doğru Hayal Dolu Bir Yolculuk

Çocuk Atölyelerinde Sizi Neler Bekliyor?

“Kaosun Eşiğinde” sergisinden ilham alınarak hazırlanan, 26 Kasım Cumartesi gerçekleşecek 'Aydınlat Geleceği' atölyesinde, çocuklardan geleceğe gönderilmek üzere bir mesaj tasarlamaları isteniyor ve bu mesajlar enerji tasarruflu led ışıklar ile parlatılıyor.

Temel geometrik formların ve renklerin yardımıyla ahşap zeminde yapılan, 27 Kasım Pazar günü gerçekleşecek 'Neresi Yeryüzü, Neresi Gökyüzü' atölyesi, renklerin çocuklar üzerinde uyandırdığı duyguları temsil ediyor. Tuval ve akrilik boyalarla yapılan 'Somuttan Soyuta Çizginin Yolculuğu' atölyesi, çocukların iki boyutlu kavramları öğrendiği bir sanat çalışmasından oluşuyor.

Çocuk Atölyeleri: Çocuklarla Geleceğe Doğru Hayal Dolu Bir Yolculuk

Çocukların sanat kavramıyla tanıştığı ve sanatın çeşitli alanlarında çalışma imkanı bulduğu bu atölyeler, çocukları hayal dünyalarına doğru adım atmaya teşvik ediyor., Atölyeler, çocukların yalnızca fiziksel becerilerini geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda ruhsal olarak rahatlamalarını ve farklı yönlerini keşfetmelerini de sağlıyor.

Borusan Contemporary’de gerçekleşen çocuk atölyelerine takvimi buradan takip edebilirsiniz: https://www.borusancontemporary.com/tr/cocuk-atolyeleri-kisa-sureli_757

Not: Atölyelerin 2 saat sürdüğünü ve çalışmalar esnasında ebeveynler için de bekleme alanları olduğunu hatırlatalım.

Yaşam Kasım 22, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.