Gözümüzü ilk açtığımızda, etrafımızdaki renklerin enerjisiyle güne başlıyor, kıyafetimizi seçerken modumuza uygun renkleri tercih ediyoruz. Sonrasında da doğanın bize sunmuş olduğu renkleri hayatımızın her alanında görmeye ve enerjilerini almaya devam ediyoruz.

Doğru renk seçimi, yalnızca modayla sınırlı değil. En ünlü markalar bile renklerin insan psikolojisindeki etkilerine göre reklam ve pazarlama alanında farklı renk tonlarıyla yepyeni dokunuşlar yapıyor. Peki, markaların logolarında bulunan, dikkat çekici tonlarıyla insanı kendine hayran bırakan ve yaşamımızın her alanında karşımıza çıkan gizemli renklerin arkasında kim var dersiniz? Moda, grafik tasarım ve lifestyle odaklı endüstrilerdeki en önemli referans noktası Pantone Color Institute, 1962’den beri dünyanın her yerinde en doğru rengin aslına uygun bir şekilde seçilmesini sağlıyor.

Değişen Trendlere Göre Alışılmadık Bir Renk!

Sonsuz renk kartelasıyla objelerin karakterini vurgulayan Pantone, renk uzmanlarının yaptığı çalışmalarla, markaların en doğru renklerle buluşması için bir köprü görevi görüyor. Rengin stratejik bir varlık olarak uygulanması için, küresel renk trendlerini tahmin eden ve her sene farklı bir tonu ön plana çıkaran Pantone, ürün geliştirme alanında verdiği renk tavsiyeleri ile markalara gerçek kimliğini kazandırıyor. Sıcak ve soğuk arasında bir denge kuran, nüanslı kırmızı tonuyla çok boyutlu dünyamızı çağrıştıran ve neşeyi teşvik eden Viva Magenta, Pantone’nin 2023 için seçtiği cesur renk! Pantone, insan yaratıcılığı ve yapay zeka arasında yepyeni bir evren yaratan Viva Magenta’yı, ‘’Alışılmadık bir zaman için, alışılmadık bir renk.’’ olarak tanımlıyor.

Eşsiz Dokunuşlarıyla, Renklerin Yolculuğu

Borusan’ın Seçimi: Canlı, Kararlı ve Heyecanlı!

Borusan amblemi, yazı fontu ve renkleri kimliğimizin en temel varlıkları olup, dokunulmaz, değiştirilemez niteliktedir. Borusan kurum kimliği olarak, biz de renklerin yaşamın her alanında ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İçinizi ısıtan sıcak renklerin, gün boyu mutlulukla gülümsemenizi sağlarken, öte yandan markaların kimliğini daha yakından tanımanıza da olanak tanıdığına inanıyoruz. Bu yüzden bizim seçimimiz, heyecanı, umudu ve canlılığı temsil eden PANTONE 165 C! Güneşin canlandırıcı etkilerini sembolize eden bu renk, içinde barındırdığı sıcaklık duygusu ve yadsınamaz enerjisiyle markamızın kimliğini her yanıyla dünyaya tanıtıyor.

Eşsiz Dokunuşlarıyla, Renklerin Yolculuğu

Borusan Otomotiv’in Motorsport takımında ve logolarında ise kararlılığın temsilcisi olarak Pantone 3125 C kullanılıyor. Borusan Otomotiv Motorsport, Türk mavisi olarak da bilinen turkuaz rengi ve tavanında yer alan Türkiye logosuyla duruşunu sergiliyor. Kimliğiyle hem Türkiye’de, hem de yurt dışında motor sporlarının gelişimine gönülden katkı sağlayamaya devam ediyor.

Eşsiz Dokunuşlarıyla, Renklerin Yolculuğu

Yaşam Ocak 05, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.