TEKNOLOJİ VE KONFOR.

Mesele Teknoloji Değil, İnsan. Shy Tech İle Geleceğe Doğru.

Yüksek teknolojiye sahip araçların, eşyaların ya da aksesuarların bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi gözükmesi şart değil. Teknolojinin tam anlamıyla hayatımızı kolaylaştırması ve bize konfor sağlaması için, işlevsel olması kadar, kullanıcı dostu ve kullanımı kolay olması da oldukça önemli. Hayatımıza gerçek anlamda entegre olabilen teknolojiler, alıştığımız görünüme sahip araçları çok daha işlevsel hale getirenler, rutinimizi ve alışkanlıklarımızı kökten değiştirmeden hayatımıza dahil olabilenler oluyor. Düğmesi, kablosu ve mekanik parçaları az, oldukça minimal tasarıma sahip teknolojik ürünler, farklı endüstrilerde ön plana çıkıyor. Klasik saat görünümlü dijital ve akıllı saatler, sıradan gözüken fakat eskiye oranla katbekat fonksiyonu ve becerisi bulunan beyaz eşya ve ankastre ürünler, akıllı özellikleri bulunan giysi ve eşyalar, sesimizle kontrol edebildiğimiz bir ev… Teknolojinin geleceğinin gösterişte ya da görüntüde değil, görünmeyende olduğunu fark etmek güç değil. Bilimsel çalışmalarla gelişmeye devam eden akıllı kumaşlar ve akıllı yüzeyler, günbegün alıştığımız ürünleri görüntüde başkalaştırmadan daha gelişmiş, daha teknolojik ve daha işlevsel hale getiriyor. Teknoloji, utangaç ama yetenekli bir çocuk gibi, bir anlamda gizleniyor, saklanıyor; kendisini değil, kullanıcıyı ve kullanıcı deneyimini ön plana çıkarmayı hedefliyor. Ve BMW, buna Shy Tech diyor.

GÖZLE GÖRÜNMEYEN TEKNOLOJİ: SHY TECH.

Mesele Teknoloji Değil, İnsan. Shy Tech İle Geleceğe Doğru.

Peki nedir Shy Tech? Bu terim, BMW'nin ilk kez BMW Vision iNEXT konseptiyle birlikte kullanmaya başladığı bir terimdi. Markanın ilham verici modeli BMW iX'in öne çıkan özelliklerinden biri geleceğin teknolojisinin şimdiden hayal edilerek günümüze uyarlanması ve bir yandan da geleceğe "hazır" olmasıydı. Akıllı Kişisel Asistan, akıllı malzemeler ve otomobil içi projeksiyon gibi yeni nesil teknoloji özellikleri, BMW'nin "Shy Tech" olarak adlandırdığı bu konseptin bir parçasıydı. Teknolojiyi değil insanı, otomobilin teknolojik özelliklerini değil yolculuların konfor ve yolculuk deneyimini ön planda tutan, odak noktası haline getiren bu konseptin mottosunun, ihtiyaç duyulan ana kadar teknolojiyi geri planda tutmak olduğunu söyleyebiliriz. BMW iX özelinde de birçok detaya yansıtılmış bu gözle görünmeyen zeka, bu teknolojiler gündelik hayatımızın sıradan birer parçası olmadan çok önce, geleceği teknolojilerini deneyimlemeyi, geleceğin konforunu yaşamayı sağlıyor.

YENİ BMW iX.

Mesele Teknoloji Değil, İnsan. Shy Tech İle Geleceğe Doğru.

Yeni BMW iX, Shy Tech konseptini tasarım ve donanımının bir parçası olarak sunuyor. Yeni BMW iX'in böbrek ızgaralarından logolarına, ön konsolundan kumaş döşemelerine birçok yeri sürprizlerle dolu: Yeni BMW iX'in elektrikli motoru soğutma açısından az miktarda havaya gerek duyduğundan, kapatılarak akıllı bir yüzey haline getiriliyor. Kamera teknolojisi, radar fonksiyonları ve ultra modern sensör teknolojisinin yanı sıra temizlik sistemleriyle ısıtma elemanları da bu Akıllı Böbrek Izgaraları'nın içine yerleştiriliyor. Otomobilin ön kısmında yer alan BMW logosu, ön cam yıkama sıvısı kapağı görevi görüyor ve hafifçe bastırılarak açılıp, kolayca yeniden kapatılabiliyor. Arka kısımdaki BMW logosunun siyah halka bölümüne entegre edilmiş geri görüş kamerası ise doğrudan logoya entegre edilmiş ve gerektiğinde dışarıya doğru uzanan su püskürtme sistemiyle otomatik olarak temizleniyor. Otomobilin içinde ise kapı panellerinin kumaş döşemesi arkasına ve başlıklara doğrudan göze çarpmayacak şekilde yerleştirilen surround ses sistemi hoparlör panelleri ve yansıtıcısı ilk kez gömme ve çerçevesiz bir şekilde entegre edilmiş ve ön konsol yüzeyinde neredeyse görünmez hale getirilmiş BMW Head-Up Display, benzersiz ve zevkli bir sürüş deneyimi sunuyor. Yeni BMW iX, teknolojinin gözle görünenden çok daha fazlasını vadettiğini kanıtlıyor.

Elektrikli Otomobiller Aralık 29, 2021
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.