Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte birçoğumuz için seyahat vazgeçilmez hale geldi. Günlük yaşantımızın stresinden uzaklaşmak, pandeminin etkisini üzerimizden atmak adına yeni seyahat alternatifleri de önem kazandı. Öne çıkan seyahat türlerinden biri olan lüks seyahat de her sene olduğu gibi bu yıl da ilgi görenler arasında. 2022’de lüks seyahatte dikkat çeken başlıkları sizler için derledik…

Kişiselleştirilmiş Hizmetler Artarak Devam Ediyor.

2022 Lüks Seyahat Trendleri.

Kişiselleştirilmiş hizmetler, uzun yıllardır lüks seyahatte ilgiyi arttıran unsurlardan biri. Pandemiyle birlikte artan hijyen, mahremiyet ve güvenlik ihtiyacı ise bu hizmetlerin daha fazla geliştirilmesine olanak sağladı. Seyahat severlerin çoğu, kişiye özel oluşturulmuş, aynı zamanda pandemi standartlarına uygun şekilde geliştirilmiş hizmetlere ilgi gösteriyor. Özel jet, araç kiralama gibi hizmetlere olan eğilim artış gösterirken; işletmelerin sunduğu lüks konsiyerj hizmetleri de bu süreçte dikkat çekiyor. Aynı zamanda; yat, villa, ada gibi özel kullanımlı destinasyonlar da büyük ilgi görüyor.

2022’de ise bu eğilimin süreceği, yolculara sunulan kişiselleştirilmiş hizmetlerin daha önemli olacağı düşünülüyor.

Lüks Konut Kiralama Artıyor.

2022 Lüks Seyahat Trendleri.

Uzaktan çalışma sistemine geçiş ve pandemiyi şehir yaşamından uzakta geçirme isteği, şehir dışındaki lüks konutlara olan ilgiyi arttırdı. Lüks konut kiralamalarında ciddi oranda bir artış görüldü. Bu durum bazı işletmelere uzun vadeli bir yaşam çözümü olarak benzersiz tarzlarını ve uzman hizmetlerini sunarak markalı konutlar oluşturma konusunda ilham verdi.

Raffles Hotels & Resorts, 2022'de tarihi, lüksü ve samimiyeti bir araya getirdiği markalı rezidanslarıyla Londra'da hizmet vermeyi planlıyor. Sektörde artan rekabet göz önünde bulundurulduğunda, diğer markaların da harekete geçeceğini söylemek mümkün.

Yılbaşı Popüler Destinasyonlarında Kutlanıyor.

2022 Lüks Seyahat Trendleri.

Yurt dışı tatillerini, özellikle yılbaşı ruhunu yaşamayı özlediğimiz bu dönemde, rotalar Londra, Paris, New York, Almanya gibi yılbaşını en renkli kutlayan yerlere çevriliyor. Aralık ayında ışıklara bürünen, zencefil kokan, çocuk kahkahaları ve dost sohbetlerinin eksik olmadığı en iç ısıtan yerler dolup taşıyor. Buraya ufak bir not düşelim; bazı destinasyonlarda Noel Pazarları’na yasak gelse de hala Pazar bulabileceğiniz yerler mevcut.

Hem Doğaya Hem Lükse Dönülüyor.

2022 Lüks Seyahat Trendleri.

Pandeminin en dikkat çeken etkilerinden biri de insanın özünde ait olduğu doğaya tekrar geri dönme ihtiyacıydı. Doğanın kalbinde olma isteği, lüks seyahat trendleri üzerinde de etkili oluyor. Hem lüksün ön planda olduğu hem de doğa ile baş başa olma fırsatı sunan işletmelere olan talep 2022’de de artış göstermeyi sürdürecek.

Antalya, İzmir, Bodrum, Muğla, Marmaris gibi şehirlerin gözlerden uzakta, doğaya yakın destinasyonlarında yer alan lüks işletmeler, İstanbul yakınlarında ise Sapanca, Abant, Tekirdağ gibi destinasyonlarda bulunan işletmeler 2022’de de ön planda olacak.

Well-Being Tatilleri Lüksle Birleşiyor.

2022 Lüks Seyahat Trendleri.

Ruh, beden, zihin sağlığını destekleyen yaşam pratiklerini içeren well-being, lüks seyahatin olmazsa olmaz unsurları arasında. Pandeminin insanların zihin, ruh ve beden sağlığı üzerinde yarattığı etkileri kaldırmak adına, well-being 2022’de de ön planda olmayı sürdürecek.

Wellness, detoks programlarına sahip işletmeler ilerleyen dönemde de tercih edilecek. Bununla birlikte, müşterilerinin esenliğine hizmet edecek şekilde oluşturulan tasarım oteller de öne çıkacak. Gün ışığı, renk, akustik, iç mekan hava kalitesi ve kokular gibi faktörlerin tümü, lüks mekanlarda giderek daha fazla dikkate alınacak.

Artık Tatiller Uzun Süreli Planlanıyor.

2022 Lüks Seyahat Trendleri.

Gezginlerin artan talep ve çalışma rutinlerinde daha fazla esneklik nedeniyle 2022'de daha uzun tatiller arayacağını söyleyebiliriz. Bu eğilimin bir sonucu olarak, çok sayıda kısa seyahat yerine birkaç uzun seyahatin tercih edileceğini görebiliriz. Bu uzun tatillerin çoğunun ailelerle beraber yapılacağı ön görülüyor. Ailelerin hep beraber zaman geçireceği şekilde donatılmış destinasyonların ilgi göreceğini söyleyebiliriz.

Birçok İşletme Patili Dostlara Well-Being Tatili Yaşatıyor.

2022 Lüks Seyahat Trendleri.

Hayvan dostu işletmeciliğe yönelik artan talep, 2022’de lüks seyahate de yön verecek. Evcil hayvanların sağlıklı yaşam deneyimlerine odaklanan, onlar için üst düzey çözümler sunan lüks işletmelerde çeşitlilik görülecek.

Patili dostları kabul eden lüks işletmelerin artması aslında yukarıda bahsettiğimiz uzun süreli tatilin de önünü açıyor. Gözünüz arkada kalmadan yapacağınız tatilde, evcil hayvanınızın da iyi vakit geçireceği garanti!

Seyahat Aralık 21, 2021
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.