HER İLÇEDE YENİ BİR DÜNYA: MERSİN.

Doğu Akdeniz’de İki Eşsiz Durak: Borusan Oto'yla Adana ve Mersin'e.

Mersin, Toroslar'ın eteklerindeki yaylaları ve şelalelerinden Akdeniz sahillerine uzanan geniş bir alana yayılıyor ve tüm bu coğrafyada birçok doğal güzellik gizli. Mut ilçesindeki Yerköprü Şelalesi belki de bunların başında gelenlerden. Şelaleye varıncaya kadar yürüyeceğiniz ve tırmanacağınız yollar, geçeceğiniz kanyon size muhteşem manzaralar sunacak. Suyun gücünü ve güzelliğini gözlemledikten sonra bu kez toprağın büyüsüne kapılmak için gezi takviminize Aydıncık'taki Aynalıgöl Mağarası'nı ve Silifke'deki Cennet ve Cehennem obruklarını ekleyebilir, yerin katlarca altına inerek, yirmi milyon yıl öncesinde oluşan mağaraların ve ilginç yeryüzü şekillerini gözlemleyebilirsiniz. Cennet ve Cehennem obrukları, Hristiyanlık yasakken gizli ibadet yerleri olarak da kullanıldığından, burada Roma dönemi öncesine ait kiliseler de göreceksiniz. Fakat Mersin'in arkeolojik ve tarihi hazineleri bununla kalmıyor tabii ki. Erdemli yakınlarda, sahile 600 metre uzaklıktaki bir adanın üzerine kurulmuş Kızkalesi'ne deniz bisikletleri ya da yüzerek ulaşılabiliyor. Bizans döneminde inşa edilen bu kalenin hikâyesi, İstanbul'daki Kız Kulesi'nin hikâyesini akıllara getiriyor; kalenin, uzun yıllar ettiği dualar kabul olup bir çocuk sahibi olan kralın, kızını korumak için kapattığı bir kale olduğu söyleniyor. Mut'ta dağların arasına gizlenmiş Alahan Manastırı, Erdemli'deki Kanlıdivane Antik Kenti, adını kayaların üzerine oyulmuş kabartmalardan alan, Silifke'deki Adamkayalar da Mersin'de tarihin izini sürmek isteyenlerin rotasında olması gerekenler…

Doğu Akdeniz’de İki Eşsiz Durak: Borusan Oto'yla Adana ve Mersin'e.

Güneye doğru yola koyulmak için yaz aylarını bekleyecekseniz, muzlarıyla tüm Türkiye'ye adını duyurmuş Anamur'da, Abazon ya da Çandır yaylalarında serin, sahillerde ise sıcak bir yaz geçirmek mümkün. Anamur sahillerinin kumluk kesimlerine her sene binlerce deniz kaplumbağasının, kayalık kesimlere ise Akdeniz foklarının uğradığını da unutmayın. Daha hareketli plajları, beach club'ları tercih ediyorsanız ise rotanızı Mezitli'ye çevirebilirsiniz. Soli Sahili ve Taşkıran Plajı gibi plajlarda deniz, güneş ve kumun tadını çıkarmak bir yana, dev sütunlarıyla zihninizde iz bırakacak Soli - Pompeiopolis Antik Kenti görülmeye değer. Mersin, yöreye has lezzetleriyle de kaçırmamanız gereken deneyimler vadediyor: Kent merkezinde tantuni ve ardından içli köftenin tatlı versiyonu denilebilecek kerebiç, Silifke'ye bağlı Dalyan'da ise pul biber ve limon suyundan oluşan sosuyla mavi yengeci mutlaka denemelisiniz.

SEYHAN NEHRİ'NİN İKİ YAKASINDA: ADANA.

Doğu Akdeniz’de İki Eşsiz Durak: Borusan Oto'yla Adana ve Mersin'e.

Seyhan Nehri'nin iki kıyısına ve onun suladığı Çukurova'nın üzerine kurulu, Türkiye'nin en büyük kentlerinden Adana da bölgenin farklı medeniyetleri buluşturan zengin geçmişinden nasibini alan bir yer. Nehrin üzerindeki, Roma döneminden kalma Taşköprü, günümüzde Adana'nın sembollerinden birine dönüşmüş durumda. Tepebağ'daki Bebekli Kilisesi, şehir merkezine 30 km uzaklıktaki Misis Antik kenti ve buradan çıkarılan mozaiklerin sergilendiği Misis Mozaik Müzesi, özellikle Hititlere ait kapır arslanı, yazıt ve lahitleri görebileceğiniz, Türkiye'nin en eski müzelerinden Adana Arkeoloji Müzesi ve son olarak Selçuklu, Memluk ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan, Ramazanoğulları Beyliği döneminde yaptırılan Ulu Cami Adana'nın tarihini keşfetmek isteyenlerin başlıca durakları. Doğanın tadını çıkarmak içinse Seyhan Barajı'nın ve Seyhan Nehri'nin etrafındaki yeşil alanları, özellikle de Türkiye'nin en büyük parkı olan Adana Merkez Parkı'nı ziyaret edebilirsiniz. 33 hektara yayılan park, botanik özellikleri ve rengarenk manzaralarıyla hem temiz hava almanızı sağlayacak hem de göz zevkinizi doyuracak.

Doğu Akdeniz’de İki Eşsiz Durak: Borusan Oto'yla Adana ve Mersin'e.

Mutfağımızın en önemli kebap çeşitlerinden birine adını veren Adana, mutfağıyla da öne çıkan bir kent. Klasik kahvaltı kültürünü bir kenara bırakan ve güne ciğer kebabı ve şalgamla başlayan Adanalılar, tüm Türkiye'de Adana kebabı olarak adlandırılan kebabı ise kıyma kebabı olarak adlandırıyor ve şehrin birçok noktasındaki kebapçılar özünde aynı ama kendine özgü dokunuşlarla farklı lezzetler yaratan alternatifler sunuyor. Şırdan, mumbar dolması gibi sakatat çeşitleri ve özellikle muzlu süt gibi içecekler de Adana'nın lezzet klasikleri arasında…

Doğu Akdeniz’de İki Eşsiz Durak: Borusan Oto'yla Adana ve Mersin'e.

Borusan Oto da birçok markasıyla sizi burada görmekten mutluluk duyacak: Adana-Mersin karayolu üzerinde bulunan Borusan Oto Adana-Mersin, BMW, BMW Motorroad, MINI, Jaguar ve Land Rover araçları inceleyebileceğiniz showroomu ile hizmet veriyor. Seyahatiniz sırasında otomobilinizle ilgili karşılaşabileceğiniz her türlü soru ve sorununuz için uğrayabileceğiniz Borusan Oto Adana-Mersin'de, otomobilinizin işlemleri sürerken kafede kahvenizi yudumlayabilir, yepyeni BMW, MINI, Jaguar ve Land Rover'larla test sürüşüne çıkabilir ya da Onaylı Kullanılmış Otomobil programları olan BMW Premium Selection ve MINI Next markalarının otomobillerini inceleyebilirsiniz.

Borusan Oto Adana-Mersin şubemizin çalışma saatleri ve ekibimiz için tıklayın.

Seyahat Ocak 05, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.