Jaguar, bir süre öncesine kadar lüks sedanlar, nam salmış V12 motorlar, hızıyla baş döndüren spor otomobilleri ile hafızalarımıza kazınmıştı. Ancak 2018’de tamamen elektrikli Jaguar I-PACE ile öyle bir akım başlattı ki, otomotiv dünyasına bambaşka bir yön verdi desek yanlış olmaz.

Tamamen elektrikli Jaguar I-PACE, markanın ilk elektrikli aracı olarak tüketiciyle buluştuğunda, dünyada yüzde yüz elektrikli ilk premium performans SUV’u olma unvanına da sahip oldu. Tüketicilerin elektrikli otomobillere olan bakışını değiştiren bu araç, 2019 Dünya Otomobil Ödülleri’ne (World Car of The Year Awards) damgasını vurdu. 

Daha önce 2017’de Jaguar F-PACE’in de almış olduğu Dünyada Yılın Otomobili ve Dünyada Yılın Tasarımı ödüllerine ilave olarak Dünyada Yılın En Çevreci Otomobili ödülüne de layık görülen Jaguar I-PACE, Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nin 15 yıllık tarihinde aynı anda 3 farklı dalda ödül alan ilk araç olarak kırılması zor bir rekora imza attı. 

Elektriğin Öncüsü. Jaguar I-PACE.

4682 mm uzunluk, 2139 mm genişlik ve 2990 mm’lik dingil mesafesiyle dışardan gözüktüğünden daha fazla bir konfor alanı sunan I-PACE, 40:20:40 katlanır arka koltuklara sahip. 656 litrelik bagaj hacmi bu koltuklar katlanınca 1453 litreye çıkıyor ve kargo alanını efektif bir şekilde kullanmamıza imkân sağlıyor. (Islak bagaj hacmi*)

Elektriğin Öncüsü. Jaguar I-PACE.

Jaguar, kokpit kısmında ise sürücü için her ayrıntıyı düşünmüş durumda. İnteraktif gösterge paneli ve yenilenen bilgi-eğlence sistemi Pivi Pro ile sürüş keyfini en üst düzeyde tutarken, dokunmatik ekranların yanı sıra fiziksel kumandalardan da vazgeçilmemiş olması orta panelin kullanımını son derece kolaylaştırmış. Bu sayede sürücü yolda dikkatini kaybetmeden aracın tüm imkanlarına rahatça ulaşabilir konumda.

Elektriğin Öncüsü. Jaguar I-PACE.

90 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryası ile WLTP verilerine göre segmentinin en yüksek menziline sahip I-PACE, 50 kW’lik bir şarj ünitesinden 15 dakikada 63 km ve 100 kW’lik bir şarj ünitesinden ise aynı sürede 127 km menzil elde edebiliyor. Bunun yanı sıra 7 kW’lik bir Wallbox ünitesi ile saatte 35 km, 11 kW’lik Wallbox ünitesi ile saatte 53 km menzil elde ederek ev ve iş yeri gibi kullanım alanlarında bile hızlı şarj imkânı sunuyor.

I-PACE, geçtiğimiz günlerde “Evesresting” mücadelesini tek şarj ile tamamlayarak yine bir ilke imza attı. Dik yokuşları ve kompleks virajlarıyla bilinen Great Dun Fell Dağı’nda rejeneratif frenleme teknolojisini kullanarak elde ettiği enerji kazanımıyla I-PACE, Everest Dağı’nın toplam yüksekliği olan 8848 metrelik mesafeyi kat etmeyi başardı. 

Elektriğin Öncüsü. Jaguar I-PACE.

Jaguar’ın ilk tamamen elektrikli modeli olan I-PACE’i sınıfında özel kılan ise şüphesiz elektrik sistemi. I-PACE, her aksta bir adet olmak üzere (ön-arka) toplamda iki elektrikli motora ve yerleşik dört çeker özelliğine sahip. 

Ayağınızı gaz pedalına koymadan önce bilmeniz gerekenler; bu motorların 400 BG güç ve 696 Nm kullanılabilir anlık tork sunduğu. Bu sayede 0’dan 100 km/sa hıza 4,8 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabiliyoruz. 

I-PACE gerçekten hızlı ve çok atik bir elektrikli araç olmasının yanı sıra bir o kadar da sessiz. Kullanıcıya bambaşka bir sürüş deneyimi sunarken, sahip olduğu güvenlik teknolojileri ve yol tutuş kabiliyeti ile güven veren, sürüş anındaki konforu en üst düzeye çıkaran bir elektrikli otomobil.

Elektriğin Öncüsü. Jaguar I-PACE.

I-PACE, aynı zamanda, daha iyi bir sürüş deneyimi yaratmak için yapay zeka ile öğrenmeyi kullanan ilk Jaguar. I-PACE bu özelliği sayesinde, günlük sürüşün nasıl olması gerektiğine dair olan algıyı da değiştirmeye başladı. 

Yapılandırılabilir dinamikler ile gaz pedalı hassasiyetini, direksiyon ağırlığını ve süspansiyon sertliğini kendi tercihlerimize göre ayarlayabilme imkanıyla her sürüşün farklı bir deneyim olduğunu söyleyebiliriz.

Çarpıcı duruşu, akıllara kazınan performansı, pratikliği ve 0 emisyona sahip olduğu gerçeği I-PACE kullanmanın gerçekten bir ayrıcalık olduğunu hissettiriyor.
Anlatılmaz yaşanır türden bir deneyim için I-PACE showroomlarımızda sizi bekliyor.

Kaynak: Jaguar-turkiye.com

 

Jaguar'ın tamamen elektrikli ilk performans SUV'yla tanışın.   

 

Doğukan İmir - Jaguar Land Rover Ürün Danışmanı

Doğukan İmir

Jaguar Land Rover Ürün Danışmanı

Elektrikli Otomobiller Temmuz 09, 2021
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.