Borusan Contemporary iki yeni sergiyle sezon boyunca ziyaretçilerini beklerken, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Quartet ve Borusan Müzik Evi konserleri, yeni sezonun neredeyse her haftasına yayılıyor.

PERİLİ KÖŞK, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR.

Borusan Sanat'la Yeni Sezon: Yollar, Kültür ve Sanata Çıkıyor.

UVA, Evreler, 2022. 158 x 36 x 32 cm (5 parça). Alüminyum, çelik, özel yapım elektronik aksam, kod. Ses, Dave Meckin iş birliğiyle. Borusan Contemporary'nin siparişiyle.

Borusan Contemporary, biri geniş koleksiyonundan bir seçkiden oluşan, diğeri ise Londra merkezli kolektif United Visual Artists'i (UVA) konuk eden iki yeni sergiyle sezonu karşılıyor. Her ikisi de 17 Eylül'de kapılarını ziyaretçilere açacak sergilerden ilki, yeni medya sanatına geniş yer ayıran Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan seçilmiş ve Dr. Necmi Sönmez'in küratörlüğünde sunulan eserlerden oluşan Hibrit Mekanlar başlıklı sergi. UVA: Kaosun Eşiği başlıklı süreli sergi ise, yaklaşık yirmi yıldır algının ve bilişselliğin doğasını araştırarak deneyimin evrenselliği ve sübjektifliği üzerine düşünmeye davet eden kolektif UVA'nın imzasını taşıyor. Form ve hareketin iç içe geçtiği performanslar olarak açımlanan Kaosun Eşiği'ndeki işler, bizleri kozmikten dünyeviye doğru bir yolculuğa çıkarıyor. İzleyicileri içine çeken, izleyicinin algısıyla oynayan ve şiirsel kompozisyonlar üreten yerleştirmeler, modern dünyanın aşırı hızlı ritmine neredeyse taban tabana zıt görünen aktif bir burada olma haline ve odaklanmaya davet ediyor. Yeni sergiler, sadece hafta sonları ziyaret edilebilen Borusan Contemporary'de 27 Ağustos 2023'e dek sürüyor.

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI VE YILDIZ SOLİSTLER.

Borusan Sanat'la Yeni Sezon: Yollar, Kültür ve Sanata Çıkıyor.

Borusan Holding'in kültür ve sanat alanındaki girişimlerinin ilki olan Borusan Oda Orkestrası'na dayanan ve 1999'da Gürer Aykal yönetiminde oluşturulan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), yeni sezonda da çalışmalarını sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel yönetiminde sürdürüyor. Yıllar içinde dünyanın en saygın klasik müzik etkinliklerinde ve festivallerinde sahne almış, klasik müzik dünyasının tanınmış isimleriyle aynı sahneyi paylaşmış orkestra, bu sezonda da evindeki, İstanbul'daki konserleri için eşsiz bir program sunuyor. Yeni sezonun 13 Ekim'deki Açılış Konseri'nde geçtiğimiz yıllarda de beğeniyle izlenen şef Patrick Hahn yönetiminde sahneye çıkacak BİFO, "Davullara şarkı söyleten adam", Martin Grubinger'e eşlik ediyor. 20 Ekim'de şef Carlo Tenan yönetiminde keman sanatçısı Jan Mráček'e, 3 Kasım'da şef Gürer Aykal yönetiminde piyanist Jonas Ahonen'e, 24 Kasım'da şef Thomas Rösner yönetiminde tenor Daniel Behle'ye, 8 Aralık'ta ise şef Sascha Goetzel yönetiminde çellist Gautier Capuçon'a eşlik edecek orkestranın 2023 konser programı da çok yakında açıklanacak.

BORUSAN QUARTET EVİNE GERİ DÖNÜYOR.

Borusan Sanat'la Yeni Sezon: Yollar, Kültür ve Sanata Çıkıyor.

2005 yılından beri Türkiyeli bestecilerinin önemli bir yer aldığı, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş repertuvarlarıyla hem Türkiye'de hem de yurt dışında konserler veren oda müziği topluluğu Borusan Quartet, uzun yıllardır Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nı evi olarak kullanıyor. Ve yaz aylarındaki turnelerinin ardından topluluk, yeni sezonla birlikte evine dönüyor. Sezonunun 21 Kasım'daki ilk konserinde iki topluluk güçlerini birleştiriyor ve Borusan Quartet, sahneyi Türkiye'de ilk kez konser verecek olan Albion Quartet'le paylaşıyor ve Felix Mendelssohn'un Op.20 Yaylı Çalgılar Sekizlisi'ni seslendiriyor. İlerleyen aylardaki konserlerde ise topluluk Camille Thomas (viyolonsel), Cem Akçora (korno), Sertan Sancar (korno), Ferhat Göksel (klarnet) ve Sezai Kocabıyık (obua) gibi solistlere eşlik ediyor. Borusan Quartet'in 20 Şubat'taki konseri ise, Sevgililer Günü'nün hemen sonrasında müziğin romantik ustalarının eserlerinden bir seçkiyi dinleyicilerle buluşturuyor.

BORUSAN MÜZİK EVİ'NDE ÇAĞDAŞ MÜZİK.

Borusan Sanat'la Yeni Sezon: Yollar, Kültür ve Sanata Çıkıyor.

Beyoğlu'nda, İstiklal Caddesi üzerindeki Borusan Sanat'ın merkezi olarak da kullanılan binadaki Borusan Müzik Evi, özellikle Kod Müzik'le işbirliği içinde gerçekleştirdiği Nova Muzak Series ve Berlin kökenli sanat kurumu RadialSystem V ile sürdürdüğü New Sounds of Berlin and Istanbul ve XJAZZ Istanbul etkinlikleriyle son yıllarda özgün projeler sunarak etkinliklerine devam ediyor. Yeni müzik alanında gerçekleştirdiği etkinlikleriyle Borusan Sanat'ın klasik müzik ve çağdaş formlarını destekleme ve yaygınlaştırma amacına büyük ölçüde katkıda bulunan Borusan Müzik Evi, bu sezonu da heyecan verici konser ve projelerle karşılıyor. Yeni sezonu 5 Kasım'da, klasik müziği geleneksel ya da çağdaş farklı müzik türleriyle harmanlayarak ona yeni bir soluk katan Burak Özdemir & Musica Sequenza'nın Sampling Baroque / Bach projesiyle açacak olan mekan, 11-12 Kasım tarihlerinde de Noise Festival'a ev sahipliği yapıyor.

Sanat Eylül 13, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.