Özellikle kalabalıktan uzakta olmak isteyenlerin sık sık tercih ettiği bu tatil cenneti, hem tarihi yapıları, hem de kültürel miraslarındaki çeşitliliği ile sonbahar aylarında ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Jaguar ve Land Rover’ın yetkili satış noktası olarak hizmet veren Borusan Oto’nun Kıbrıs şubesi ise, bu uzun yolculukta sizi yalnız bırakmıyor.

Geçmişe Doğru Bir Yürüyüş.

Geçmişe Yolculuk: Borusan Oto’yla Kıbrıs’a.

Eski adıyla Lidra olarak da bilinen Lefkoşa, tarih boyunca feodal beylerden krallıklara pek çok topluluğa ev sahipliği yapan şehirler arasında yer alıyor. Venedik'ten İngiltere'ye, Rumlar'dan Osmanlı'ya, onlarca farklı medeniyetin hakimiyeti altında kalan Lefkoşa, bu medeniyetlerin izlerini günümüze kadar taşımayı başarmış durumda. Akşam yürüyüşünü, Lefkoşa’nın en canlı durağı olarak kabul edilen Eski Şehir Bölgesi üzerinde yapabilir, yürüyüş esnasında 14. yüzyıldan kalma Lüzinyan Kapısını, Osmanlı mimari tarzının hakim olduğu Hatzigeorgakis Kornesios Evi’ni ve muhteşem freskleri ile görenleri hayran bırakan Agios Ioannis Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Yürüyüş yaparken yorulanlar ve soluklanmak isteyenler, Patio Cocktail Bar’da ufak bir mola vererek anın tadını çıkarabilir.

Tarih Kokan Yolculuklar.

Geçmişe Yolculuk: Borusan Oto’yla Kıbrıs’a.

Mimari yapılarıyla dikkat çeken Lefkoşa'da, 1572 yılında inşa edilen ve dönemin mimarisini çok iyi bir şekilde yansıtan Büyük Han yer alıyor. Osmanlı Devleti'nin Lefkoşa'yı Venediklilerden aldıktan bir yıl sonra inşa edilen bu handa, iki farklı giriş kapısı bulunuyor. Han’ın yakınlarında bulunan, Kıbrıs ve Avrupa mutfağı lezzetlerini eşsiz bir sunumla harmanlayan Ledrahan, yolculuk sırasında karnı acıkanların ilk tercihlerin biri diyebiliriz. Yemek molasını bitirip Lefkoşa’nın tarihi geçmişini keşfederken, eşsiz kemerleri ve insana huzur veren yapısıyla, selvi ağaçlarıyla çevrili Bellapais Manastırının, Lawrence Durrell’e ‘Kıbrıs’ın Acı Limonları’ adlı kitabını yazarken büyük bir ilham kaynağı olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Gotik mimarinin en önemli örneklerinden biri olan bu manastırı ziyaret edecekseniz, aracınızı köye park ederek köyün içinden keyifli bir yürüyüş yaparak gezinizi daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Lefkoşa'da kültür ve sanatın peşinden gitmek isterseniz, seçenekler oldukça fazla. Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan bu şehirdeki Bizans Müzesi, Bizans hakimiyetinin en başından 19. yüzyıla kadar olan dönemi yansıtıyor. Müzede sergilenen Kanakaria Mozaikleri ise büyük bir tarihi değere sahip eserler arasında yer alıyor. Lefkoşa'nın uzun ve hareketli geçmişini gözler önüne seren Leventis Müzesi, İngiliz Sömürgesinin Kıbrıs üzerindeki etkilerini en iyi şekilde anlatan eşsiz parçalardan oluşuyor. Leventis Müzesi’nden çıktıktan sonra hemen yakınlarda bulunan Pieto’da bir kahve molası vererek zihninizi boşaltabilir ve Lefkoşa gezinize daha dinç bir şekilde devam edebilirsiniz.

Müze ziyaretlerini sevenler için bir diğer önerimiz ise, Andreas Nicolaou’nun dünyadaki en güzel motosikletleri toplayarak kurduğu ve 150 parçadan oluşan Motosikletler Müzesi. Motosiklet tutkunlarının çok seveceği bu müzede Stylianos Lenas tarafından kullanılan motosiklet, II. Dünya Savaşı’nda ordu tarafından kullanılmış olan askeri motosikletler ve Kıbrıslı Türk Zeki İsa’nın kullandığı motosiklet gibi önemli eserlere yer veriliyor.

Antik Kentlerde Kültürel Seyahat.

Geçmişe Yolculuk: Borusan Oto’yla Kıbrıs’a.

Kıbrıs'ın uzun süre başkentliğini yapmış olan Salamis, heykel, sütün, avlu, tiyatro, bazilika, agora ve Zeus Tapınağı gibi çok önemli tarihi kalıntılarıyla binlerce yıllık geçmişe işaret ediyor. Truva Savaşı'nın ardından kurulduğu söylenen Salamis, Roma, Bizans, Arap, Pers, Asur ve Yunan medeniyetlerinin hakimiyeti altında kalmış. Yunan düşünürleri ve şairlerinin gelmesiyle birlikte daha da gelişen bu antik kent, felsefi ve sanatsal olarak Kıbrıs için çok büyük bir öneme sahip. Farklı medeniyetlerin izler bıraktığı Kıbrıs’ta Salamis'e ek olarak Kourion, Tamassos Kral Mezarı ve Pigades Tapınağını da gezi noktalarınız arasına eklemeyi düşünebilirsiniz.

Borusan Oto Kıbrıs.

Geçmişe Yolculuk: Borusan Oto’yla Kıbrıs’a.

Borusan Oto, özellikle Yaz ve Sonbahar aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Lefkoşa'da da sizi yalnız bırakmıyor. Jaguar ve Land Rover yetkili satıcı ve servis noktası olarak hizmet veren Borusan Oto Kıbrıs, 2008 yılından beri Lefkoşa'da faaliyet gösteriyor.

Bölgede yaşayanlar için büyük bir kolaylık sağlayan Borusan Oto, satış ve satış sonrası hizmet seçenekleriyle karşılaşabileceğiniz herhangi bir sorunda, hizmetlerini profesyonel olarak başarıyla sürdürüyor. Boya ve kaporta hizmetlerine ek olarak müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutuyor. Deneyimli kadrosuyla hizmet veren Borusan Oto Kıbrıs'ta, satış ve servis danışmanları ise yalnızca bir telefon uzağınızda.. Lefkoşa'da konumlandırılan Borusan Oto Kıbrıs sayesinde, size yalnızca yolculuğun keyfini çıkartmak kalıyor.

Seyahat Eylül 27, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.