7-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin programında birçoğu ödül almış filmlere yer veriliyor. 42. İstanbul Film Festivali, Beşiktaş, Şişli, Nişantaşı ve Kadıköy'de gösterime girerek her sene olduğu gibi sanatseverlere bahar ruhunu yaşatacak gibi görünüyor. 

Patlamış mısır kokusuyla dolu bir salonda, beyaz perdede gösterilen filmleri izlemenin keyfini bilmeyen yoktur. 12 gün sürecek olan 42. İstanbul Film Festivali, 84 ülkeden 134 uzun, 29 kısa metrajlı film ile sinemaseverlerin beklentilerini karşılamaya kararlı. Bazılarını daha önce duyduğunuz, bazılarını da merakla beklediğiniz filmler, 7-18 Nisan arasında izleyiciyle buluşuyor. Festival bu yıl, Dünya Sineması-Dram kategorisinde Büyük Jüri Ödülü'nü kazanan Hırçın (Scrapper) filmiyle açılışı yapıyor.

İstanbul Film Festivali’nden Seçkiler

20.000 Arı Türü / Estibaliz Urresola Solaguren

Geri Sayım Başladı: 42. İstanbul Film Festivali

Yönetmen Estibaliz Urresola Solaguren'in Berlin Film Festivali'nin prömiyerini yapan 20.000 Arı Türü filminde, kimlik arayışında olan sekiz yaşındaki Lucia'nın hikayesi anlatılıyor. Sıcak ve şefkat dolu duyguları izleyiciye yansıtan filmde, başrolü üstlenen Sofia Otero, Berlinale'de ödül almayı başaran en genç oyuncu olarak tanınıyor. 

Burada / Bas Devos

Geri Sayım Başladı: 42. İstanbul Film Festivali

Bas Devos'un iki insan arasındaki dile gelmeyen bağ ve insanın dünyadaki konumunu anlatan film, aidiyet duygusu üzerine uzun uzun düşünmenizi sağlıyor. Berlin Film Festivali'nde büyük bir övgüyle karşılanan film, Romanyalı göçmen bir işçiyle Çinli göçmen bir botanikçinin yaşamına farklı bir bakış açısıyla bakmanızı sağlıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Stefan Gota ve Liyo Gong yer alıyor.

Suç Bende / François Ozon

Geri Sayım Başladı: 42. İstanbul Film Festivali

Muzip bir polisiye komedisi olan Suç Bende, 1930'lı yılların Fransa'sında geçiyor. François Ozon'un 'kız kardeşliğin zaferi' olarak tarif ettiği film, iki iyi arkadaşın kendilerini işin içinden çıkılamaz bir durumdan kurtarma çabalarını konu ediyor. Filme ortalarında dahil olan Isabelle Huppert ise, Suç Bende'nin en iyi sürprizleri arasında…

Kızıl Gökyüzü / Christian Petzold

Geri Sayım Başladı: 42. İstanbul Film Festivali

Undine, Transit ve Barbara filmlerinin yönetmeni Christian Petzold'un bu filmi, dünya prömiyerini 2023 Berlin Film Festivali'nin ana yarışmasında yapan bir eser. Doğal elementlerin konu edindiği üçlemenin ikinci filmi olan Kızıl Gökyüzü, Baltık Denizi'nin kıyısındaki bir tatil evinde geçiyor. Büyük Jüri Ödülü'ne layık görülen filmde, kıskançlık, aşk, şehvet ve kırgınlıklar gün yüzüne çıkıyor.

Müzik / Angela Schanelec

Geri Sayım Başladı: 42. İstanbul Film Festivali

Yeni Yeni Dalgası'nın öncüsü Angela Schanelec'in, Oidipus trajedisini çarpıcı bir yorumla uyarladığı Müzik, özgünlüğü ile aklınıza kazınacak bir film. Berlin Film Festivali'nde Gümüş Ayı En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan filmi, 7 Nisan Cuma 13:30'da Cinewam City's, 11 Nisan Salı 16:00'da Atlas 1948 ve 18 Nisan Salı 21:30'da Kadıköy Sineması'nda izleyebilirsiniz.

Saint Omer / Alice Diop

Geri Sayım Başladı: 42. İstanbul Film Festivali

Yönetmen koltuğunda Alice Diop'un oturduğu Saint Omer, hukuk dramasını en iyi yansıtan eserler arasında gösteriliyor. Gerçek duruşma tutanaklarının yeniden canlandırıldığı film, Venedik Uluslararası Film Festivali'nde Gümüş Aslan Büyük Jüri ve Geleceğin Aslanı ödülünü kazandı. Fransız yapımı olan film, aynı zamanda Oscar adayı.

Yaşamak Kötü & Kötü Yaşamak / João Canijo

Geri Sayım Başladı: 42. İstanbul Film Festivali

Portekizli yönetmen João Canijo’nun ikili filmleri Kötü Yaşamak ve Yaşamak Kötü filmlerinin hikayesi, aynı otelde geçiyor. Dünya prömiyerlerini Berlin Film Festivali'nde yapan bu filmler, 3 ailenin hikayesini ekranlara taşıyor. Üç kuşaktan kadının annelerinin kaygılarına kurban düşmesini anlatan film, kabulleniş ve sınırları zorlamanın ötesine geçiyor.

Sonsuz Sır / Joanna Hogg

Geri Sayım Başladı: 42. İstanbul Film Festivali

Yönetmen koltuğunda Joanna Hogg'un oturduğu Sonsuz Sır, bir anne ve orta yaşlı kızının yıllarca saklı kalan sırlarla yüzleşmesini konu ediyor. Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapan film, insanın geçmişe dönüp kendini anlamaya çalışmasını anlatıyor. ABD Ulusal Eleştiri Kurulu'nun on filmlik listesine giren film, sıra dışı gotik hikayesiyle izleyiciyi gizemli bir dünyaya götürüyor.

Infinity Pool / Brandon Cronenberg

Geri Sayım Başladı: 42. İstanbul Film Festivali

Kanadalı Brandon Cronenberg tarafından yazılan ve yönetilen Infinity Pool, bilim kurgu ve korku filmleri severlerin listesine eklemesi gerekenler arasında. Prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapan film, karanlık ve tuhaf hikayesiyle izleyenleri içine çekiyor. Eleştirmenlerden olumlu eleştiriler alan filmin oyuncu kadrosunda, Alexander Skarsgård, Mia Goth ve Cleopatra Coleman yer alıyor.

Sanat Nisan 11, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.