Eğer İstanbul’un bu en önemli sanat fuarını ziyaret ettiyseniz veya hakkında birkaç haber okuduysanız, Jeff Koons’un şehre geldiğini ve kendisinin BMW Art Car projesi için tasarladığı BMW M850i’nin sanatseverler tarafından büyük bir ilgi topladığını hatırlarsınız. İşte bu proje ile Borusan Otomotiv Grubu, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği olan (ODMD)’nin 13. kez düzenlediği Satış ve İletişim Ödülleri’nde üç ayrı kategoride ödüle layık görüldü!

BMW Art Car Projesi Nedir?

Hayranı olduğunuz efsanevi sanatçıların renklerini, desenlerini ve çizgilerini üzerinde taşıyan bir BMW görseniz ne yaparsınız? ''Yarışacağım otomobili bir sanatçı boyasa nasıl olurdu?'' sorusundan ilham alınarak ortaya çıkan BMW Art Car Projesi, uzun yıllardır otomobillere adeta kendi kimliklerini kazandırıyor. Sanatı hayatın her anında yaşamak isteyen bir otomobil tutkunuysanız, sanatçıların tuvale dönüştürdükleri BMW Art Car projesine tek kelimeyle bayılacaksınız!

İlk olarak 1975’te ABD’li ünlü modern ve dışavurumcu sanatçı Alexander Calder’a teslim edilen BMW 3.0 CSL ile başlayan BMW Art Car Projesi, koleksiyoner Hervé Poulain’in fikriydi. Poulin’in vizyoner düşüncesi, bir otomobili sanat eserine dönüştürmekti. Daha da güzeli, BMW, sonrasında Calder’in müthiş eserini Le Mans’taki 24 Saat süren yarışlarda kullandı. Sonrasında ise proje tüm ilgi çekiciliği ile devam etti; hepimizin çağdaş sanat ikonları olan Andy Warhol, Jeff Koons, David Hockney gibi önemli isimler farklı modellerdeki BMW’leri kendi tarzlarında birer sanat eserine dönüştürdüler…

Jeff Koons x M850i xDrive Gran Coupé

Yılın PR Ödülü Borusan Otomotiv’de: 17. Contemporary Istanbul, Jeff Koons ve Art Car Projesi

M850i xDrive Gran Coupé modeli, Jeff Koons’un pop art öğelerini barındıran, zamansız ve cesur tasarımıyla buluştuktan sonra 99 adet üretildi. 17. Contemporary Istanbul'da sergilenen bu tasarımın dış cephesi için 200 saatlik bir el emeği çalışması yapıldı. Tasarımın yapım aşamalarında Jeff Koons’un yanı sıra mühendis ve farklı tasarımcılar da görev aldı.

Jeff Koons, BMW için hazırladığı tasarımı, ''rüya otomobil'' olarak tanımlıyor. Tasarım kapsamında, otomobilin gövde kısmı maviden sarıya, gümüşten siyaha 11 farklı rengi taşıyor. Koltuklar rengini, çizgi roman dünyasının süper kahramanlarını temsil eden BMW'nin ikonik mavi ve kırmızı tonlarından alıyor.

Yılın PR Ödülü, Borusan Otomotiv’e Verildi!

Yılın PR Ödülü Borusan Otomotiv’de: 17. Contemporary Istanbul, Jeff Koons ve Art Car Projesi

İşte güzel haber: Borusan Otomotiv, Jeff Koons'un BMW M850i tasarımı için geçtiğimiz aylarda Contemporary Istanbul'a yaptığı ziyaret sebebiyle, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD)’nin bu sene 13’üncüsünü düzenlediği Satış ve İletişim Ödülleri’nde, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması” ödülüne layık görüldü. Proje ve fikir aşamasında emeği geçen herkesi tebrik ederiz!

Sanat Nisan 18, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.