Günümüz dünyasında ne yazık ki gelişmemişlik, savaşlar, afetler ve benzeri sebeplerle milyonlarca çocuk açlık tehdidiyle karşı karşıya kalıyor ve salgın hastalıklar, yetersiz beslenme, eğitime erişememe gibi zorluklarla mücadeleye çok erken yaşlarda başlıyor. UNICEF, ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünya genelinde çocukların çocukluklarını yaşamaları ve yaşıtlarıyla eşit fırsatlara sahip olabilmeleri amacıyla sayısız proje geliştiriyor ve çok büyük adımlar atıyor. Gelin bunlara yakından göz atalım.

Geleceğin Umudu Olan Çocuklar İçin Eşitlik!

Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda kız çocuklarının eğitime erişimi için yapılan çalışmalar mutlaka dikkatinizi çekmiştir. UNICEF, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi amacıyla yaptığı desteklerle, kız çocuklarının eğitimlerine devam etmesini ve her tür çocuk işçiliğin önüne geçilmesini sağlıyor. Bunun doğru bir şekilde yapılabilmesi amacıyla, tüm eğitim personeline her öğrenciye eşit fırsatlar sunmalarını sağlayacak pedagojik bilgi ve becerileri aktarıyor. Mülteci ve göçmen çocukların topluma kazandırılması için, MEB ile birlikte ortak çalışmalar yürütüyor.

Borusan & UNICEF: Çocuklar Hep Gülsün Diye!

Ülkemizdeki engelli çocukların ayrımcılığa maruz kalmasını önlemek ve eğitim sistemine katılabilmesini sağlamak amacıyla, okullara fiziksel ilaveler yapılmasına, çocukların okullara daha rahat erişebilmesi için taşıma sistemleri uygulanmasına ve görme engeli olan çocuklar için kitapların uyarlanmalarına katkıda bulunuyor. Küçük şehirlerin hasat zamanlarında milyonlarca tarım işçisi bir ilden diğerine göç ederken çadırlarda yaşıyor. Bu yolculuklara ailelerinden ayrı kalamayan çocuklar da eşlik ediyor. Bu kapsamda UNICEF, tarlalarda çocukların psiko-sosyal destek alabileceği Çocuk Dostu alanlar inşa ediyor. Eğitimden geri kalan çocuklar için ders desteği ve etütler vererek bu sürecin telafi edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda tarlada doğan ve nüfus kaydı yapılamayan çocukların kaydının yapılmasını sağlayarak, çocukların her türlü sağlık hizmetine erişmesine imkan tanıyor.

Borusan & UNICEF: Çocuklar Hep Gülsün Diye!

Ülkemizde 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde, ülkece büyük kayıplar verdik. Ailelerini ve evlerini kaybeden çocuklar, asgari yaşam koşullarını devam ettirmeye çalışırken eğitimleri kesintiye uğradı. Gaziantep'te ofisi bulunan UNICEF; kamu ve sivil toplum ortaklarıyla koordinasyon halinde yaptığı su, hijyen, barınma ve sağlık yardımlarının yanı sıra, yıllar boyu eğittiği 4500 sosyal hizmet uzmanı ve deprem sürecinde eğitim verdiği 4000 devlet ve STK personeliyle çocuklar için psikososyal destek planını da hayata geçirdi ve şu ana kadar yaklaşık 200.000 çocuk ve bakıcının ruh sağlığı ve psikososyal destek almasını sağladı. Deprem bölgelerinde öncelikli olarak hasar gören çocukların güvenli bölgelere tahliye edilmesini sağlayan UNICEF, yapmış olduğu yardımlar sayesinde ailelerinden ayrı düşen çocukların güvenli ve sağlıklı bir şekilde yakınlarına teslim edilmelerini ve öğrencilerin eğitime yeniden başlamalarını sağlıyor. Ayrıca bölgede fiziksel ve psikolojik destek çalışmaları yürüterek depremzede çocukların zorlu günleri geride bırakabilmeleri ve hayat koşullarını iyileştirmeleri adına MoFSS ve STK ortakları ile kurduğu 7’si mobil 45 aile destek merkezinde oyun, eğlence ve eğitim alanında faaliyetlerini sürdürüyor.

Çocukların Hayatına Dokunmak İçin Biz Neler Yapıyoruz?

UNICEF Türkiye, 'Kız Çocuklarının Güçlendirilmesi' projesiyle, çocukların dijital ve mesleki becerilerini geliştirmelerine destek sunarken, toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği önemi de vurguluyor ve kız çocuklarının eğitim, istihdam ve karar alma süreçlerine dair kamuoyu oluşturuyor. Kız çocuklarının hem eğitim hem de iş hayatında erkeklerle eşit fırsatlara sahip olabilmesi amacıyla, toplumsal cinsiyet uçurumunu derinleştiren faktörlerle mücadele ediyor. UNICEF tüm bu çalışmaları yaparken, düzenli bağışçılarından büyük yardım alıyor. Biz de UNICEF'in yardıma muhtaç çocukların hayatında kalıcı değişiklikler yaratan tüm projelerini içtenlikle destekliyoruz. Borusan Otomotiv Grubu olarak “Unicef Platinyum Kanat” bağışçısıyız ve düzenli bağışlarımızla UNICEF'e destek olmaya çalışıyoruz.

Borusan & UNICEF: Çocuklar Hep Gülsün Diye!

Müşterilerimizin Borusan Oto şubelerindeki teslimat ve kafe alanlarında bulunan kumbaralar veya Botopay cihazları üzerinden yapacakları bağışların UNICEF aracılığıyla zor durumdaki çocuklara ulaştırılmasını sağlıyoruz. Unicef Platinyum Kanat destekçisi olarak, ilerleyen dönemde proje kapsamının diğer şirketlerimiz ve iş ortaklarımızın katılımıyla genişletilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleceğin umudu olan çocuklarımızın hak ettikleri imkanlara erişebilmeleri için, sizi de Borusan Oto şubelerine bekliyoruz.

Yaşam Nisan 19, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.