ÜNLÜ AJANLARIN HIZ ORTAKLARI

Hollywood'un Yıldızları. BMW, MINI, Jaguar ve Land Rover Beyaz Perdede.

Sinemanın en ünlü ajanı James Bond, on yıllar süregelen maceralarında giydikleriyle, içtikleriyle, teknoloji harikası cihazlarıyla ve karizmasıyla olduğu kadar sürdüğü otomobillerle de dikkat çekiyor. Gündemdeki No Time to Die'ın (2021) yıllar öncesine gidecek olursak, 007'nin yollarının birçok kez son model BMW otomobillerle kesiştiğini görmek mümkün. 1990'larda rolünü Pierce Brosnan'ın devraldığı ünlü ajan, Golden Eye'da (1995) farlarının arkasından roketler fırlatabilen, paraşüt donanımlı ve metalik mavi renkli bir BMW E36/7 Z3 sürüyordu. Tomorrow Never Dies (1997) bugün bir bilim kurgu fikri olmaktan çıkan fakat dönemi için şaşırtıcı özelliğe sahipti: Brosnan'ın BMW E38 750Li'i kendi kendini sürebiliyor ve cep telefonundan kontrol edilebiliyordu. O dönem henüz piyasaya sürülmemiş BMW Z8 The World Is Not Enough'ın (1999) çekimleri için özel olarak üretilmişti ve yine roketler fırlatabiliyordu.

James Bond filmlerinin vazgeçilmez otomobillerinden biri de Jaguar. Bizzat 007’nin sürücü koltuğunda oturduğu filmlerin sayısı oldukça az olsa da, Jaguar modelleri onu zorlayan rakiplerinin otomobili rolünde, sevilen ajanı imkansızı başarmaya iten etkenlerden biri olagelmişti. İlk kez Die Another Day (2002) filminde bir Jaguar XKR görmemizle başlayan bu birliktelik, Casino Royale'de (2006) Jaguar XJ8, Quantum of Solace’ta (2008) Jaguar XJ12, Spectre'da (2015) Jaguar C-X75 ile devam etmişti - şimdi de en yeni Bond filmi No Time to Die’da (2021) kovalamaca sahnelerinde Jaguar XF karşımıza çıkıyor.

Hollywood'un Yıldızları. BMW, MINI, Jaguar ve Land Rover Beyaz Perdede.

Land Rover’ın Bond filmleriyle ilişkisiyse çok daha eskiden başlamıştı. The Living Daylights (1987) filminde Britanya’nın SAS komandoları da, Sovyetler’in Kızıl Ordu’su da zırhlı, III serisi Land Rover’larda görünüyordu. Quantum of Solace’ta (2008) Land Rover Defender 90, Skyfall’da (2012) KLand Rover Defender ve Land Rover Discovery 4, Spectre’da (2015) ise Land Rover Defender Bigfoot’lar yan rollerdeydi. Land Rover Defender’ın son modellerini görebileceğimiz No Time to Die’dan (2021) ilhamla tasarlanan ve tüm dünya genelinde yalnızca 300 adet sunulacak Defender V8 Bond Edition sayesinde, siz de kendinizi bir Hollywood yıldızı gibi hissedebilirsiniz.

En ünlüsü olsa da, James Bond, BMW modellerinin sürücü koltuğunda oturmuş tek ünlü ajan değil. Tom Cruise'un aksiyon sevdasını halen yitirmemiş olan, Mission: Impossible serisinde canlandırdığı Ethan Hunt karakteri de BMW sürüş keyfini yaşayanlardandı. BMW i8 seri üretime geçmeden ilk kez bu seride, Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) filminde görünmüş, Metalik Silverstone renkli bir BMW M3 Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) filminde, Fas'ın Rabat kentinin sokaklarında engebeli yollara, tozlu merdivenlere ve amansız bir kovalamacaya karşı koymuştu.

Jason Statham'ın The Transporter'da (2002) canlandırdığı Frank Martin yoluna simsiyah bir BMW 735i ile, Matt Damon'ın Bourne serisinde canlandırdığı Jason Bourne ise The Bourne Supremacy'de (2004) 80'lerin gözdelerinden nostaljik bir BMW 5 Serisi E28 ile devam etmişti.

BAŞROLLERİN YOL ARKADAŞLARI

Hollywood'un Yıldızları. BMW, MINI, Jaguar ve Land Rover Beyaz Perdede.

BMW, dünden bugüne ödüllü drama filmlerinde sıkça karşımıza çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Dört dalda Oscar ödülüne aday gösterilen The China Syndrome (1979) filminde, Jack Lemmon'ın canlandırdığı cesur gazeteci bir nükleer santraldeki skandalı ortaya çıkarmak için çabalarken, kendisini BMW 2002'siyle bir kovalamacanın içinde buluyordu. Daha yakın bir dönemde, tamamı tek bir oyuncuyla, tek mekanda geçmesine rağmen soluk soluğa izlenen Locke (2013) filminde Tom Hardy'nin canlandırdığı Ivan Locke, film boyunca BMW X5'inin direksiyonunda oturuyor iDrive sisteminden faydalanarak hayatının akışını değiştirecek, gergin telefon görüşmeleri yapıyordu. The Gambler (2014) filminde Mark Wahlberg'ün canlandırdığı akademisyen Jim Bennett, kumar alışkanlığı nedeniyle başı derde girince BMW 1M'inin yardımıyla canını kurtarmaya çalışıyordu.

Diğer yandan birçok Hollywood klasiğine baktığımızda, klasik çizgileri dönemin çağdaş tasarım ve teknolojileriyle birleştiren Jaguar modellerini görüyoruz. Alfred Hitchcock’un başyapıtlarından Vertigo’da (1958), Kim Novak 1957 model bir Jaguar Mark VIII sürerken, Play Misty for Me (1971) filminde Clint Eastwood’un karizmasını yine 1957 model bir Jaguar XK150 tamamlamıştı. Hal Ashby’nin aykırı romansı Harold and Maude’da (1971) ise 1971 model bir Jaguar XK-E film boyunca ikiliye eşlik ederken, The Blues Brothers’da (1980) cazcı kardeşlerin gözünü bu kez 1974 model bir Jaguar XK-E almıştı.

Hollywood'un Yıldızları. BMW, MINI, Jaguar ve Land Rover Beyaz Perdede.

İngiliz sinemasının klasiklerinden The Italian Job’da (1969) Torino sokaklarındaki kovalamacalarda başrollerde tam 16 adet, 1968 öncesi MK I model MINI Cooper kullanılmış, tarihe geçen bu sahnelerde MINI’ler otobanlardan tren yollarına, kanalizasyon borularından çatılara birçok yerde görünmüştü. Aynı filmde en az MINI’ler kadar IIA serisi Land Rover Station Wagon da dikkat çekiciydi. Bir dönemin gözde bilgisayar oyunundan uyarlanan Tomb Raider’ın (2011), Angelina Jolie tarafından canlandırılan kahramanı Lara Croft’ın Land Rover Defender TD5 110’unu da unutmayalım.

MARVEL EVRENİNİN GİZLİ KAHRAMANI

Hollywood'un Yıldızları. BMW, MINI, Jaguar ve Land Rover Beyaz Perdede.

Son yirmi yıla damgasını vuran MARVEL Sinema Evreni de BMW otomobillerin sinemadaki yeteneğinin farkına varmakta gecikmedi. Scarlett Johansson ve Florence Pugh gibi yıldız oyuncuları buluşturan Black Widow (2021) filminde BMW X3 ve Yeni BMW 2 Serisi Gran Coupé ile çekilen aksiyon sahneleri, filmin en heyecan verici anlarındandı. Otomobilin oldukça gelişmiş güvenlik ayarları nedeniyle güvenlik asistanı başta olmak üzere birçok fonksiyonun devre dışı bırakılmasıyla ancak çekilebilen bu sahneler, dublörlerin yardımıyla gerçekleştirilmişti. BMW'nin MARVEL Sinema Evreni'yle bir diğer kesişim noktası ise, halen vizyonda izleyebileceğiniz Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021) filminde oldu. Yeni BMW iX3 ve BMW M8 modelleri, özel gövde renkleri Melbourne Red ile filmde, Simu Liu'nun canlandırdığı Kung Fu ustası yeni süper kahraman Shang-Chi'ye eşlik ediyor.

Sanat Ekim 22, 2021
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.