DİYARBAKIR'DA TARİH VE KÜLTÜR

Tarihin Kalbine Doğru: Borusan Oto'yla Diyarbakır'a.

Türkiye'nin en kalabalık altıncı şehri olan Diyarbakır, yaklaşık 9 bin yıllık bir geçmişe sahip. Tarih boyunca Hititler'den Asurlular'a, Urartular'dan Persler'e, Selçuklular'dan Osmanlılar'a, onlarca farklı medeniyetin hakimiyeti altında kalan kent, tüm bu medeniyetlerin izlerini taşıyarak biriktirdiği zengin kültürel, tarihi ve mimari mirasıyla bugün büyüleyici manzaralar vadeden ve görülmeyi hak eden bir şehir. Diyarbakır'da yerleşim 19. yüzyıla kadar kenti çevreleyen surların dışına taşmamış fakat bu sur içi bölgesi hafife alınacak bir büyüklükte değil: Diyarbakır Kalesi'nden uzanan Diyarbakır Surları'nın, Çin Seddi'nin ardından dünyadaki en uzun ve geniş savunma duvarı olduğu söyleniyor. Diyarbakır Surları'nın yanı sıra surlarla Dicle nehri arasında kalan, biyoçeşitlilik anlamında eşsiz bir bölge olan Hevsel Bahçeleri ve kuş cenneti, 2015'te UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne eklenmiş. Akşam yürüyüşünü, artık Diyarbakır'ın günlük yaşamının bir parçası olan surların üzerinde yapabilir, manzarayı izlemek için özellikle kalenin Keçi Burcu'nu seçebilirsiniz.

Diyarbakır, konakları ve hanlarıyla da göz kamaştırıyor. Bunların en önemlisi, bugün Kent Müzesi olarak kullanılan, Suriçi'ndeki Cemil Paşa Konağı. Müzede Diyarbakır ve bölge kültürüne dair birçok öğeyi bulabileceğiniz konağın kendisi ise birçok Diyarbakır konağıyla ortak mimari özelliklere sahip: Kesme bazalt taşından inşa edilen konak, yazlık ve kışlık olarak tasarlanmış, geniş avlulu ve havuzlu bir bahçesi var. Ayrıca bahçesinde 4000 yıllık çınarların bulunduğu İskenderpaşa Konağı, eski bir konaktan kültür merkezine dönüştürülmüş Diyarbakır Kültür Evi, her ikisi de müzeye dönüştürülmüş, Diyarbakırlı ünlü edebiyatçıların evleri olan Ahmet Arif Müze ve Sanat Evi, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müzesi ile Ziya Gökalp Müzesi de Diyarbakır'ın kültürel zenginliğine ve mimari güzelliklerine tanık olabileceğiniz duraklar arasında. Otantik ortamı, leziz kahvesi veya Süryani şaraplarıyla unutulmaz bir durak olabilecek Sülüklü Han'ı da es geçmemelisiniz. 17. yüzyılda inşa edilen bu han, adını halen alternatif tıpta kullanılmak üzere buradaki kuyudan çıkarılan sülüklerden alıyor. Bir diğer hana, Hasan Paşa Hanı'na ise sofrada tabak koyacak yer bulamayacağınız zenginlikteki serpme kahvaltısı için uğramalısınız.

Farklı medeniyetlerin izler bıraktığı Diyarbakır'da, Anadolu'nun en eski camisi olarak bilinen ve bugün İslam dünyasının en önemli beş merkezinden biri olarak dikkat çeken Ulu Cami, dört ayaklı minaresiyle tanıyabileceğiniz Şeyh Mutahhar Cami ve kubbesi çökmesine rağmen hala görkemini yitirmemiş ve açık hava sanat galerisi işlevi gören Saint George Kilisesi'ni de ziyaret edebilirsiniz. Yahudi inancına göre Kudüs'ten sonraki ikinci kutsal kent olan Kalne kenti de Diyarbakır'ın ta kendisi.

Zengin kültürü ve tarihi, dünya mirasının önemli bir parçası olan mimari ve doğal güzellikleriyle Diyarbakır, özellikle yaz sıcaklarının azaldığı sonbahar döneminde rotanızı çevirebileceğiniz kentlerden. Üstelik Borusan Oto'nun da Diyarbakır'ı ziyaret eden BMW tutkunlarına da bir sürprizi var!

BMW STORE, DİYARBAKIR'DA.

Tarihin Kalbine Doğru: Borusan Oto'yla Diyarbakır'a.

Borusan Oto ve BMW de sizi Diyarbakır'da görmekten mutluluk duyacak. BMW'nin yeni kurumsal kimliğinin dünyada ilk kez uygulandığı Borusan Oto Diyarbakır, BMW Store adlı yeni konsept tesisiyle Diyarbakır'da BMW ve BMWi yetkili satıcısı olarak hizmet veriyor. Diyarbakır'ın en merkezî noktalarından biri olan Mahabad Bulvarı'nda yer alan Borusan Oto Diyarbakır'da, BMW otomobillerin yanı sıra özel giyim, aksesuar, bisiklet ve model araçlar da sergilenip satılıyor. Modern, lüks ve ileri teknolojilerle donanmış, şık bir ortam var burada. Elektrikli otomobil şarj istasyonu da kullanıma hazır olarak kentin önemli bir ihtiyacının karşılanmasına olanak sağlıyor.

Tarihin Kalbine Doğru: Borusan Oto'yla Diyarbakır'a.

BMW'nin bu en yeni kurumsal kimliği, dünyada ilk kez Diyarbakır'da uygulanıyor; kent güçlü geçmişinde olduğu gibi bugün de yeniliklerle buluşuyor. Borusan Oto Diyarbakır sadece Diyarbakırlılara değil, Mardin, Elazığ, Batman gibi çevre illerdeki BMW tutkunlarına hizmet vermeyi amaçlıyor. BMW ve BMWi otomobillerin yanında, burada bulabileceğiniz orijinal BMW aksesuarları ile erkek ve kadın giyim ürünleri Borusan Oto Diyarbakır ziyaretçilerini stillerini yaratmaya davet ediyor, otomobillerin yanında satışa sunulan BMW bisikletler, sürdürülebilir yaşamı teşvik ediyor. Siz de Diyarbakır ziyaretiniz sırasında en yeni BMW modellerini yakından inceleyebilir, keyifli bir test sürüşü yapabilir ve konusunda uzman satış danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Borusan Oto Diyarbakır şubemizin çalışma saatleri ve ekibimiz için tıklayın.

Seyahat Ekim 06, 2021
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.