ÇORLU'DA SONBAHAR KEYFİ

Trakya'ya doğru: Borusan Oto'yla Çorlu'ya.

Sonbaharda şehirden uzaklaşmak ve doğanın içinde keyifli bir hafta sonu geçirmek için yapabilecekleriniz arasında, bağ bozumunun hemen ardından şarap evleri ya da bağ otellerine uğrayıp gusto ve lezzetin peşinden koşmak ya da bir çiftlikte, hayvanlarla iç içe huzurlu vakit geçirmek de olabilir.

Ülkemizin leziz şaraplarının üretildiği bağların bir kısmının bulunduğu Trakya, birçok butik bağ oteline, özel üretim yapan bağlara ve ünü Türkiye sınırlarını aşmış, ödüllü şarap etiketlerine sahip bir bölge. Bu bölgenin mahsülünü yerinde incelemek, şaraplarını yerinde tadabilmek için, Çorlu yakınlarındaki Barel Vineyards ya da Chateau Nuzun'un şarap imalathanelerini ve bağlarını rotanıza ekleyebileceğiniz gibi, Marmara sahil şeridindeki Barbare Bağları ve Umurbey Şarapları'na da uğrayabilirsiniz. Keyfi uzatmak için Barbare Bağları'ndaki Barbaros Bağ Evi'nde konaklama imkanı da mevcut; yani gezinizi tüm hafta sonuna yayabilir, geri dönüş yolculuğunu düşünmeden, dilediğinizce tadım yapabilirsiniz. Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Grenache ve Mourvedre gibi üzümlerinin yetiştiği bağın yanı başındaki balkonlu, manzaralı odalar keyfinizi zirveye taşıyacak ve unutulmaz bir hafta sonu geçirmenizi sağlayacak.

Çorlu'da doğayla baş başa kalmanın bir diğer yoluysa Olimpos At Çiftliği. Esece mevkiinde, yemyeşil ve adından da anlaşılabileceği gibi oldukça serin bir bölgede yer alan çiftlik ve restoranı hem gün boyu nefes alabileceğiniz hem de atlarla iç içe bir gün geçirebileceğiniz bir alternatif sunuyor. Türkiye Binicilik Federasyonuna bağlı, alanında uzman antrenörlerle Olimpos Atlı Spor Kulübü, at binme ve profesyonel binicilik eğitimi hizmeti vadediyor. Haftanın, hatta sezonun stresini at sırtında özgürleşerek üzerinizden atmak, size iyi gelecek.

ÇORLU'DA TARİHİN İZİNDE

Çorlu'nun merkezinde ve çevresinde tarih ve kültürle buluşmak da mümkün. Cemaliye Mahallesi'nde bulunan, Rum bir doktora ait ve 150 yıllık bir geçmişe sahip olan Muhacir Evi Müzesi ya da Tarihi Çorlu Evi, yapıldığı dönemin özelliklerini gösteren, ahşap ağırlıklı malzeme ile yapılan ve görkemli mimarisiyle dikkat çeken bir konak. Her bir odası tarihi kıymeti olarak eşya ve objelerle donatılarak düzenlenmiş ve dönemin ruhunu yansıtan bir müzeye dönüştürülmüş bu mekan, geçmişe doğru çıkacağınız yolculuğun ilk durağı olabilir. Çorlu'nun merkezindeki Reşadiye Mahallesi'nde bulunan Süleymaniye Camii ise Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1521'de yaptırılmış bir cami; Osmanlı döneminden günümüze ulaşmış bir diğer önemli eser olarak Çorlu'yu zenginleştirenlerden.

Peki çok daha eskilere gitmek ister misiniz? Hıdırağa Mahallesi'nin tepelerinden Çorlu'ya farklı bir bakış atabileceğiniz Çorlu Kalesi'nin tarihi ta orta çağa uzanıyor. Bugün halen burçlarından ikisinin temelleri, tuğla kemerlerinin bir kısmı ve kale girişi olduğu düşünülen alana bağlı sur duvarları ayakta duran kale, gün batımını izlemek için de iyi bir seçenek. Fakat asıl geçmişe yolculuk için, Thzolus Antik Kenti'ni rotanıza eklemelisiniz. İlk yerleşimleri M.Ö. 3500-3000 yıllarına kadar uzanan, bugüne ulaşan kalıntıların ait olduğu kısım M.Ö. 1000 yıllarında Frigya döneminde kurulan Thzolus Antik Kenti, Pers, Roma ve Bizans gibi uygarlıklardan da izler taşıyor. M.Ö. 4. yüzyılda Büyük İskender'in girdiği, Bizans döneminde peyniri ile ünlenen ve “peynir kasabası" olarak anılmaya başlayan bu kent, arkeolojik ve tarihi açıdan oldukça zengin ülkemizin az bilinen antik kentlerinden biri; sizin için ilginç bir keşif olacak.

BORUSAN OTO ÇORLU

Trakya'ya doğru: Borusan Oto'yla Çorlu'ya.

Direksiyonu Çorlu'ya doğru çevirdiğinizde, tanıdık bir marka yüzüyle de karşılaşacak ve BMW veya MINI otomobiliniz için kaliteli hizmeti Çorlu'da da bulacaksınız. Borusan Oto Çorlu şubesi, 2016'dan beri satış ve satış sonrası hizmetleriyle İstanbul yolunda E-5 Karayolu üzerinde hizmet veriyor. Çorlu rotanızda ister keyifli bir hafta sonu, ister tarihin izleri olsun, güleryüzle sizi bekliyoruz!

Borusan Oto Çorlu şubemizin çalışma saatleri ve ekibimiz için tıklayın.

Seyahat Eylül 27, 2021
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.