MÜZİĞİN SESİ YÜKSELİYOR.

Özlenen Mekanlar Geri Döndü.

Sanata Zaman Ayırın: Mart ve Nisan Ayı Etkinlikleri.

Müziğin ve sevilen konser mekanlarının sosyal hayattaki yerinin zorunlu olarak kısıtlandığı uzun bir dönemden sonra, şehrin müzik dolu mekanları bir bir kapılarını açıyor. Bomontiada'daki Babylon ve Zorlu Center'daki Zorlu PSM'nin ardından, İKSV binasındaki Salon da Mart ve Nisan aylarında dopdolu bir programla geri döneceğini açıkladı.

Zorlu PSM'de yerli, alternatif sahneye kapılarını açan Lokalize konser serisi, Anadolu enstrümanlarından yoğun synthesizer'lara kadar birçok farklı ögeyi müziğinde bir araya getiren Vera, 8 Nisan'da 90'ların unutulmaz parçalarını modern vokaliyle yorumladığı parçalarıyla öne çıkan Selin ve 20 Nisan'da rock sahnelerinin gözde gruplarından Redd ile devam ediyor. Ayrıca dünyaca ünlü iki grup, Metronomy ve Efterklang da sırasıyla 20 ve 27 Nisan'da Zorlu PSM'de sahneye çıkıyor. 5 Mart'ta kapılarını Kit Sebastian konseriyle açan Salon'un bahar takviminde ise Québecli Margaux Sauvé'ın dream-pop projesi Ghostly Kisses ve destansı ve huzurlu melodilerle iç ısıtan indie-rock grubu Other Lives öne çıkıyor.

İlkbahar Müzikallerle Geliyor.

Sanata Zaman Ayırın: Mart ve Nisan Ayı Etkinlikleri.

Zorlu PSM, sahnesini çağdaş ve klasik müzikallere ayırmaya devam ediyor. Dünyanın en sevilen ve en bilindik müzikallerinden "Damdaki Kemancı"nın 4 Mart'ta başlayan performansları Mart ve Nisan ayları boyunca devam ediyor. "Ah Bir Zengin Olsam!" şarkısıyla ünlü müzikalin en ilgi çekici yanı, konunun geçtiği döneme uygun olarak cumhuriyetin ilk yıllarında çevrilmiş ve uyarlanmış Türkçe söz ve şarkılarla sahneleniyor olması. Talimhane Tiyatrosu ekibini izleyebileceğiniz müzikalde Emrah Eren, Defne Koldaş, ve Selçuk Borak gibi tiyatrocular rol alıyor. "Alis Harikalar Diyarında" eserinin modern ve müzikli bir uyarlaması olan "Alice Müzikali"nin de şubat ayında başlayan performansları sürüyor. Bu uyarlamada, kendini yaşadığı hayatın içerisine sıkışmış hisseden Alice, bir mobil uygulamanın çağrısına uyar ve beyaz tavşanı takip ederek sanal bir dünyanın içine dalar. Dile dolanacak şarkıları, gösterişli dekor ve kostümleri, göz kamaştıran dansları ve birbirinden değerli ekibi ile bu müzikaller, keyfinize baharı getirecek.

VİZYON DA FESTİVAL DE DOPDOLU.

Merakla Beklenen Filmler Vizyonda.

Sanata Zaman Ayırın: Mart ve Nisan Ayı Etkinlikleri.

Dev bütçeli yapımların bağımsız sinemanın heyecanla beklenen yeni işleriyle yan yana salonlarda gösterileceği bir ilkbahar, sinemalarda sizleri bekliyor. Mart ayının öne çıkan filmleri arasında Robert Pattinson'ın Kara Şövalye'ye ilk kez hayat vereceği The Batman öne çıkarken, Oscar adaylarından animasyon-belgesel "Kaçış", Penélope Cruz'un başrolünde yer aldığı "Paralel Anneler" ve Kuzey İrlanda'nın şiddetle sarılmış sokaklarında geçen bir büyüme hikayesi anlatan "Belfast" da vizyon filmleri arasında yerini alıyor. Daha vizyona girmeden büyük ilgi toplayan, Farah Zeynep Abdullah’ın canlandırdığı “Bergen” ise gidilebilecek filmler arasında. Nisan ayında ise çizgi roman sevdalıları Jared Leto'nun başrolünde yer aldığı "Morbius" için heyecanlanacakken, Harry Potter evreniyle büyüyenleri sinema salonlarına koşturacak film "Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları" olacak. Bağımsız sinemanın yıldızı yükselen yönetmenlerinden Robert Eggers'ın karanlık ve mitolojik bir hikaye anlattığı "Kuzeyli" ve David Bowie'nin gençliğine odaklanan "Stardust" da Nisan vizyon takviminde dikkat çekiyor.

İstanbul Film Festivali 41. Yaşını Kutluyor.

Sanata Zaman Ayırın: Mart ve Nisan Ayı Etkinlikleri.

Şehrin en köklü film festivali, İstanbul Film Festivali, adının yanına bir nazar boncuğu iliştirmeyi hak edercesine, bu yıl kırk birinci yaşını kutluyor. Tüm programı, etkinlikleri ve konukları Mart ayının sonunda açıklanacak festivalden detaylarsa şimdiden belli olmaya başladı: Festival, "Spaghetti Western" türünün yaratıcısı, "Bir Zamanlar Batıda" ve "Bir Avuç Dolar" gibi filmleriyle ünlü, Clint Eastwood'u popülerleştiren ve usta besteci Ennio Morricone'nin müzikleriyle unutulmaz işbirliklerine imza atan İtalyan yönetmen Sergio Leone'nin tüm filmlerinin restore edilmiş kopyalardan göstereceği özel bir bölüme yer veriyor. Türkiye sinemasının önemli klasiklerinden, Zeki Müren ve Cahide Sonku'yu bir araya getiren "Beklenen Şarkı" da festivalin girişimiyle restore edilerek festivalde özel bir gösterimle yer alıyor. Öte yandan şubat ayında gerçekleşen 72. Berlin Film Festivali'nde öne çıkan birçok filmin de festivalde gösterileceği duyurulmaya başlandı. Bunlar arasında Berlin Film Festivali'nin açılış filmi, François Ozon imzalı Peter von Kant ve Claire Denis'ye En İyi Yönetmen ödülü kazandıran "Ateş" de var.

FARKLI DİSİPLİNLER, FARKLI MEKANLAR.

Yeni Sergilerden Öneriler.

Sanata Zaman Ayırın: Mart ve Nisan Ayı Etkinlikleri.

Yaz ayları gelip sezon kapanmadan önce, birçok sergi İstanbul'daki kültür ve sanat yaşamını hareketli tutmaya devam ediyor. Arter'de 10 Mart'tan itibaren ziyaret edilebilen "Bill Fontana: İo'nun Yeni Sesi", özel sipariş bir ses/video yerleştirmesi İstanbul Boğazı ve kentin sarnıçlarında alınmış video ve ses kayıtlarından oluşuyor. 31 Mart'ta kapılarını açacak "Locus Solus" başlıklı, doğa kavramı etrafında kurgulanan grup sergisi ise, Arter Koleksiyonu'ndan seçilen yapıtlarla, birkaçı yeni ve mekâna özgü üretimleri bir araya getiriyor. 7 Mayıs'a kadar Akbank Sanat'ta ziyaret edilebilecek "Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT" sergisi, sanat, teknoloji ve toplum üzerine odaklanan yaratıcı düşüncelere ve uygulamalarına hayat veren sanat eserlerine, günümüz sanat dünyasını meşgul eden konu başlıklarına yer veriyor ve heyecan verici bir sanat alanı yaratmayı amaçlıyor. İlham verici tasarım ve sanat platformu Mercado'nun, Akaretler Sıraevler No:19'da açtığı ve 22 Mart'a kadar sürecek ilk sergisi, "Original by Nature" iklim krizi karşısında kentsel tarım önerisini odağına alıyor ve sürdürülebilir bir gelecek için düşünmeye teşvik ediyor. 9 Nisan'a kadar Mixer'de devam edecek "İşler Değişti" sergisi ise, birçok genç sanatçının işlerini bir araya getiriyor ve pandeminin çevresel, psikolojik ve duygusal etkilerini beklenmedik ve ani verilen kararlar, sekteye uğrayan planlar, izolasyon, gelecek kaygısı ve belirsizlik gibi kavramlar üzerinde durarak mercek altına alıyor.

Sanat Mart 22, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.