İSTANBUL

Sanata Zaman Ayırın: Sergi, Konser ve Etkinlik Takvimi.

BİFO, Borusan Quartet ve Borusan Müzik Evi Konserleri

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, konserlerine Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde devam ediyor. İki konseriyle birden İstanbullu klasik müzik dinleyicisiyle buluşacak piyano ikilisi Katia ve Marielle Labèque, Mozart'ın iki ve üç piyano için bestelediği eserlerden oluşan programıyla 9 Aralık'taki "Eşsiz ve Benzersiz: Mozart" konserinde şef ve piyanist Maxim Emelyanychev ile, 16 Aralık'taki "Rüyalarımdaki Müzik" konserinde ise gitaristler David Chalmin ve Bryce Dessner ile sahnede buluşacak. Yıllardır Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nı evi benimseyen Borusan Quartet ise 22 Kasım'daki "Rusya'dan Sevgilerle" konserinde Rus bestecilerden, 20 Aralık'taki "Fırtına Çağının Renkleri" konserinde ise romantik dönemden eserler seslendirecek. Borusan Müzik Evi'ndeki konserler de Kasım ayı boyunca Abstra feat. Wolter Wierbos & Ab Baars (18 Kasım), Yuri Honning Quartet (19 Kasım), Nova Muzak #32 Brom (25 Kasım) ve Saadet Türköz Sogdreaming 3 Trio (26 Kasım) ile sürecek.

Borusan Contemporary

Borusan Contemporary'de Mart 2020 için planlanan ancak pandemi nedeniyle ertelenen koleksiyon sergisi Düş Suda, 6 Mart 2022'ye kadar sanal teknolojilerin sağladığı imkanlar sayesinde çevrim içine taşınıyor. Yeni medya sanatının görsel sanatlara getirdiği yeni ifade olanaklarını ve izleyici ile kurduğu etkileşimli ilişkiyi merkeze alan sergi, şiirin evrensel dili ile çağdaş imgeler arasında bir bağ kuruyor. Sergi, tümüne Borusan Contemporary web sitesinden erişilebilen dijital sesli rehber, 360 derece sanal sergi turu, sanal gerçeklik deneyimi, ve arttırılmış gerçekliğin kullanıldığı bir mobil uygulamayla da destekleniyor.

Pera Müzesi Sergileri

Sanata Zaman Ayırın: Sergi, Konser ve Etkinlik Takvimi.

23 Kasım'da, Pera Müzesi'nde üç yeni sergi açılıyor. Uluslararası Bağımsız Küratörler kolektifi tarafından 25 ülkeden seçilen 30 küratörü bir araya getiren "Yarına Notlar", pandemiyle başlayan yeni küresel gerçekliği yansıtan sanat çalışmalarını sunuyor. "İstanbul'dan Bizans'a", Osmanlı başkentinin, bir bilim dalı olarak gelişmeye başlayan Bizans araştırmalarının şekillenmesindeki merkezi rolünü irdeliyor. "İstanbul'da Vu Ne Bizantizm!" başlıklı sergi ise Bizans'ın popüler kültürdeki eklektik varlığını keşfe çıkıyor.

Suç ve Ceza Film Festivali

Sanatın ve bilimin çarpıcı dilini kullanarak insan hak ve özgürlükleri bağlamında adalet konusunda toplumsal etki yaratmayı amaçlayan, sosyo-kültürel yaşamın zenginleşmesi için çalışan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, on birinci yılında yine zengin bir program sunuyor. 26 Kasım - 2 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması seçkisinde, on film ödül için yarışıyor.

Hitchcock Renkli Gösterimleri

Sanata Zaman Ayırın: Sergi, Konser ve Etkinlik Takvimi.

40. İstanbul Film Festivali'nin izleyiciyle geç buluşan özel bölümü "Hitchcock Renkli", yapıtları yalnızca sanat değil felsefe ve psikoloji alanlarında da konu edilen, dünya sinemasını ve çağdaş sinemacıları derinden etkileyen gerilim ustası Alfred Hitchcock'un yönettiği 15 uzun metrajlı, renkli filmi, yenilenmiş kopyalarından ve perdede izleme fırsatı sunuyor. Kadıköy ve Beyoğlu sinemalarında gösterimi yapılacak filmler arasında, yönetmenin en ünlü filmlerinden The Birds, North by Northwest, Rear Window ve Vertigo da yer alıyor.

Gezgin Salon: Balthazar Konseri

Sanata Zaman Ayırın: Sergi, Konser ve Etkinlik Takvimi.

İstanbul'un sevilen ve samimi konser mekanlarından Salon'un hissedilen yokluğu, Gezgin Salon projesiyle biraz olsun gideriliyor. Bugüne kadar şehirdeki farklı mekanlarda King Gizzard & The Lizard Wizard, Agar Agar, Mac DeMarco, Kiasmos, Wolf Alice, Amyl and the Sniffers, Pantha du Prince, Pional gibi isimleri ağırlayan serinin sıradaki konuğu Balthazar oluyor. Belçikalı ikilinin UNIQ İstanbul'daki konseri, 2019'daki dünya turneleri esnasında yazıp pandemi döneminde kaydettikleri albümleri Sand ile yeni bir soluk kazanıyor.

İSTANBUL DIŞI

Sanata Zaman Ayırın: Sergi, Konser ve Etkinlik Takvimi.

İzmir Tiyatro Festivali

3-13 Aralık tarihleri arasında dokuzuncu kez düzenlenecek İzmir Tiyatro Festivali, bu yıl "Direnç" temasıyla sahnelerle buluşmayı umut ediyor. Türkiye'den ve dünyadan farklı tiyatro topluluklarını ve tiyatro oyunlarını İzmir'e çekecek festivalin programı çok yakında açıklanacak.

Malatya Film Festivali

10-14 Aralık tarihleri arasında onuncu kez gerçekleştirilecek Malatya Uluslararası Film Festivali için hazırlıklar sürüyor. Henüz programı belli olmayan festivalin Ulusal Yarışma bölümünde, daha önce vizyonda ya da çeşitli dijital platformlarda gösterimi yapılmamış yerli yapımlar katılabilecek.

"Günün Sonunda" Sergisi, OMM, Eskişehir

Sanata Zaman Ayırın: Sergi, Konser ve Etkinlik Takvimi.

"İnsanın uzun süre merkezine kendini koyarak bir çeşit sahiplik iddiasında bulunduğu yerküre, bizsiz de yaşamaya devam edebilir. Peki türümüz bu bilgiyi özümseyerek doğanın içinde var olmanın daha saygılı yollarını arayacak mı?" Bu sorgulama ve sorgulama halinden yola çıkan "Günün Sonunda" sergisi, Eskişehirdeki Odunpazarı Modern Müze'de 14 Kasım'a kadar görülebiliyor. Sergi, sömürü ile ortak yaşam, göç ile istila, yapıbozum ile hafıza ve hafıza ile anıtlaştırma arasındaki nüansları kayıt altına alan işlerden oluşuyor.

Cer Modern, Ankara

Anadolu'nun en önemli modern sanat müzelerinden, Ankara'daki Cer Modern, 14 Kasım'a kadar "Batıdan Doğuya Asya" başlıklı, C.G. Mannerheim'ın seyahat fotoğrafları sergisine yer veriyor. Türkiye'de ilk kez Ankara'da sergilenecek eşsiz bir koleksiyon, Fin askeri lideri ve devlet adamı Carl Gustaf Emil Mannerheim'ın Orta Asya'dan Çin'e uzanan İpek Yolu boyunca çektiği 48 fotoğrafa ev sahipliği yapıyor. Müzede ayrıca, 28 Kasım'a kadar mimarların, tasarımcıların, zamansız ve yenilenebilir bir hammadde olan ve İsveç mimarisinde en son teknolojiyle buluşan ahşapla yenilikçi bir şekilde nasıl çalıştıklarını sunan "Woodlife Sweden Turkey" de devam ediyor.

Sanat Kasım 10, 2021
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.