Credit: Fotoğraf: unsplash.com - @tar1k

Her alanda bağımsızlık mücadelesi vermiş Türkiye'de takvimler 29 Ekim’e yaklaşırken, Cumhuriyetin 100. yılına doğru ilerliyoruz. Bizler de tarihten aldığımız ilhamla bağımsızlık mücadelesine sahip çıkıyor, Türk milletinin başarılarına ortak oluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman mehmetçiklerimizi saygıyla anıyoruz. İçimizdeki bu duygusal coşkuyu daha iyi anlatmak için, 100. yaşını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nda şehrin dört yanındaki kültür sanat etkinliklerinin nabzını tutuyoruz. Haydi hep bir ağızdan, Yaşasın Cumhuriyet!

Tarihten Aldığımız İlhamla: Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel Kültür - Sanat Etkinlikleri

Credit: Fotoğraf: unsplash.com - @mertkahveci

1923 Müzikali - Zorlu PSM

Tarihten Aldığımız İlhamla: Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel Kültür - Sanat Etkinlikleri

Hazırlıkları yaklaşık bir buçuk yıl süren 1923 müzikali, Milli Mücadeleden başlayarak Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar olan süreci anlatan en büyük sahne sanatları eseri olma ünvanına sahip. Yapım kadrosunda uluslararası işlere imza atan isimlerin olduğu müzikalin yazarları arasında Yekta Kopan ve Mert Dilek bulunuyor. Müzikalde, müze gezisi esnasında kaybolan ve kendilerini Milli Mücadele'nin başladığı Bandırma Vapuru'nda bulan 4 arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Müzikalin başrollerinde Kerem Alışık, Ece Dizdar, Özge Özder, Ülkü Hilal Çiftçi, Elif Gülalp, Ozan Persentili gibi başarılı isimler yer alıyor. 7'den 70'e her yaştan izleyiciye hitap eden bu müzikal, dev prodüksiyonu, öyküye eşlik eden canlı orkestrası ve dönem kostümleriyle izleyenlerin yüreğini titretiyor.

Nutuk - Ankara Garaj Sahne

Tarihten Aldığımız İlhamla: Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel Kültür - Sanat Etkinlikleri

Cumhuriyet'in 100. yılı için sergilenen oyunlardan bir diğeri için, başkent Ankara'ya gidiyoruz. İsminden anlaşılacağı üzere Atatürk'ün kendi elleriyle kaleme aldığı Nutuk adlı eserin oyunlaştırıldığı bu tiyatro oyununun yönetmen koltuğunda Sedat Demirsoy oturuyor. Oyunun ilk perdesinde Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan olaylar anlatılırken, ikinci perdede savaştan çıkmış bir toplumun başa çıkması gereken zorluklar izleyicilerin karşısına çıkıyor. Ercan Eker'in tek kişilik sergilediği performans izleyenleri büyülerken, tüm öykü Ulu Önder Atatürk'ün ağzından anlatılıyor.

Metin Özülkü Orkestrası Eşliğinde - Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar - Kuruçeşme Açıkhava

Tarihten Aldığımız İlhamla: Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel Kültür - Sanat Etkinlikleri

Açıkhava konserlerinde hep bir ağızdan şarkılar söylemeye doyamayanları böyle alalım. Zamana meydan okuyup dillerden dillere aktarılan ve akıllarda Atatürk'ün sevdiği şarkılar olarak kalan eserler, Kuruçeşme'de Metin Özülkü Orkestrası tarafından sahnelere çıkıyor. Metin Özülkü, Eda Özülkü, Ferda Anıl Yarkın, Erdal Çelik, Bora Öztoprak, Ah Canım Ahmet, Ali Güven, Pınar Aylin, Reyhan Karaca, Hazal - Jale, Seçil Seyyal Taner ve Sibel Alaş'ın yer alacağı bu konserde, unutulmaz sanatçıların sesiyle Cumhuriyet'in coşkusunu içinizde hissetmeye hazır olun.

İBB Konserleri

Tarihten Aldığımız İlhamla: Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel Kültür - Sanat Etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı için ünlü sanatçıları sevenleriyle bir araya getiriyor. 29 Ekim kutlamalarında Beykoz'da Pinhani, Topkapı'da Melike Şahin, Maltepe'de Zülfü Livaneli, Edis, Sıla, Kubat, Mazhar Alanson, Adamlar ve Bağcılar'da Sinan Akçıl sahne alıyor. Etkinlikler yürüyüş korteji ve açılış konuşmaları ile başlayıp, ünlü sanatçıların konserleri ile sona erecek.

Çocuklar için: YBY Çocuk Festivali ve Babyconcerts ile Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri

Tarihten Aldığımız İlhamla: Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel Kültür - Sanat Etkinlikleri

Kemerburgaz Kent Ormanı'nda gerçekleştirilecek olan YBY Çocuk Festivali, hemen her yaştan ziyaretçinin Cumhuriyet'i tüm coşkusuyla kutlayabileceği özel bir etkinlik. Dans, çocuk yogası, doğa keşfi atölyesi, sihirbaz gösterisi, marangoz atölyesi, bilim show, hazine avı, karikatür atölyesi, kukla tiyatrosu ve boyalarla dans gibi farklı etkinliklerin bulunduğu bu festivalde, yetişkinler eğitici atölyelere katılım sağlayabiliyor. 28-29 Ekim olacak şekilde iki gün düzenlenen festivalin şenlik alanında mini futbol, mini voleybol, mini labirent ve mini bilardo gibi spor etkinliklerine de yer verilecek.

Çocuklar için bir etkinlik önerimiz daha var. Çocukların 100 yıllık Cumhuriyetimizin kuruluşuna daha yakından bakmalarını sağlayan Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri, Türkiye'de ilk kez bebek ve çocuklara hitap eden klasik müzik topluluğu BabyConcerts tarafından gerçekleştiriliyor. Klasik müzik ve marşlarla harmanlanmış olan konserde, Cumhuriyet bir çocuğun gözünden aktarılıyor. Cumhuriyetin ilanında sonra yapılan devrimleri anlatan bu konsere, balerin performansı da eşlik ediyor. Flütte Didem Karakaya, çelloda Feride Berin Varol, kemanda Alise Juska Savga ve Kasia Özdemir'in yer aldığı kadroda, İbrahim Barulay anlatıcı olarak karşımıza çıkıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz!

Sanat Ekim 24, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.