Credit: Fotoğraf: pexels.com - @feyza-sen

Midas'tan Cumhuriyet'e kadar uzanan köklü tarihi ve büyüleyici atmosferi ile Cumhuriyet’in başkenti Ankara'yı baştan aşağı keşfetmeye ne dersiniz? Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı bu tarihi şehir, Hitit, Frigya, Lidya, Selçuklu, Roma, Bizans, Osmanlı ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşadığı kadim bir geçmişe sahip. Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Ben Ankara'yı coğrafya kitabından ziyade tarihten öğrendim ve Cumhuriyet merkezi olarak öğrendim.'' diye bahsettiği bu şehir, onu sevenlere tüm renklerini gösteriyor. Rotanızı Anadolu'nun merkezi, ülkemizin başkenti Ankara'ya çevirmeye karar verdiyseniz, güzel bir haberimiz var: Borusan Oto, Çayyolu Şubesi'yle bu yolculukta da sizi yalnız bırakmıyor.

Midas’tan Cumhuriyet’e Uzanan Tarihiyle Ankara

Credit: Ankara Kalesi – Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Tarihe Doğru Yolculuk.

Milli Mücadeleye ve Cumhuriyet'in başlangıcına bizzat tanıklık eden Ankara'da, ilk durağımız şehrin en güzel manzarasına ev sahipliği yapan Ankara Kalesi. Geçmişte Galatların Ankara'ya yerleşmeleri sırasında yapılan, Hatip ve İncesu nehirlerinin birleşim noktası olarak bilinen ve Ankara’nın en yüksek tepelerine inşa edilen bu kale, tarihin tozlu sayfalarına konu olacak güzelliği ile görenleri etkiliyor.

Ankara gezisi esnasında geçmişi keşfetmek için uzun bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız, Tarihi Ankara Evlerini mutlaka duraklarınız arasına eklemeniz gerekiyor. Geçmişte farklı uygarlıklar tarafından inşa edilen bu evler, yapılan restorasyon çalışmaları sayesinde hala ilk günkü gibi ayakta duruyor ve şimdilerde müze, galeri ve sergi alanları olarak kullanılıyor. Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı ve uzun yıllar boyunca ikamet ettiği evinin tam da bu noktada olduğunu ve aynı şekilde korunduğunu, kulağınıza fısıldamış olalım.

Midas’tan Cumhuriyet’e Uzanan Tarihiyle Ankara

Credit: Etnografya Müzesi – Fotoğraf: pexels.com - @mehpare-armagan

Sanat ve Tarih Bir Arada.

Nerede olursa olsun her daim kültür ve sanatın peşinden koşmak isteyenler için de birçok önerimiz var. Ankara’da binlerce yıl önce yaşayan ve farklı uygarlıklar tarafından kullanılan arkeolojik eserler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergileniyor. Namazgah Tepesi'nde kurulan Etnografya Müzesi, farklı sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan Resim Heykel Müzesi, sizi çocukluğunuza götürerek nostalji yaşatacak Oyuncak Müzesi, milli mücadelede kullanılan cephaneliklerin sergilendiği Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Satranç Müzesi, yolculuğunuz esnasında uğrayabileceğiniz duraklar arasında yer alıyor.

Emek Dolu Pazarlar.

Bir şehri tüm yönleriyle tanımak için, yöre halkının el emeği göz nuruyla kurdukları pazarları da gezmek gerekiyor. Dönüşte sevdiklerinize götürebilmeniz için her türlü hediyelik eşya satışı yapılan Samanpazarı bunlardan yalnızca biri. Öte yandan antikacılar tarafından kurulan Atpazarı ve zahirecilerin yoğunlukta olduğu Koyun Pazarı da, dönüş yoluna geçmeden önce uğrayabileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

Anıtkabir.

Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi evi Anıtkabir, tüm görkemiyle Ankara’nın tam kalbinde yer alıyor. Aslanlı Yol, Mozole ve Tören Meydanı girişte sizi karşılarken, dünyanın farklı yerlerinden getirilen bitkilerin bulunduğu Barış Parkı ise Anıtkabir'i bir sur gibi çevreliyor.

Midas’tan Cumhuriyet’e Uzanan Tarihiyle Ankara

Credit: Anıtkabir – Fotoğraf: pexels.com - @kpufuk

Ankara sokaklarını gezerken içinde kaybolmak isteyeceğiniz Kızılay Meydanı, bu şehrin en önemli sembollerinden biri. Meşhur tutmaç çorbası, Ankara tava, öllüğün körü, beypazarı kurusu gibi lokal lezzetleri bulabileceğiniz meydanda, en büyük kutlamalara ev sahipliği yapan Mamak taşı kullanılarak inşa edilen Güvenpark Anıtı da bulunuyor.

Tüm bu geziler esnasında, Ankara'nın temiz havasını içine çekip, doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için de bir önerimiz var. Çayyolu'nda bulunan Kuğulu Park ve Göksu Parkı, özellikle çocuklu ailelerin keyifli zaman geçirmesini sağlıyor.

Borusan Oto Çayyolu

Midas’tan Cumhuriyet’e Uzanan Tarihiyle Ankara

Borusan Oto, Ankara'da da sizi yalnız bırakmıyor. Borusan Oto, Çayyolu semtinde BMW, BMW i, MINI, BMW Motorrad yetkili satıcı ve servis noktası olarak yepyeni tesisiyle otomobil tutkunlarının yeni buluşma merkezini inşa ediyor. Borusan Oto Çayyolu’nda dünya genelinde yenilikçi bir proje olarak tasarlanan Retail.Next konsepti hayata geçiriliyor. Dijital ve fiziki temas noktalarının artırılmasıyla yapılan ''fijital yolculuk'', kişiselleştirilmiş müşteri deneyimini bir araya getiriyor. Bu yeni tesiste, online ve offline satış süreçleri birbirine entegre edilirken, deneyimli kadromuz ihtiyacınız olan tüm hizmetler için yanınızda oluyor. Retail.Next konseptinin Türkiye’deki ilk örneği olan Borusan Oto Çayyolu sayesinde, size sadece yolculuğun tadını çıkartmak kalıyor.

Seyahat Ekim 17, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.