Credit: pexels.com - dof pinhole

Benzersiz kültürü, köklü tarihi ve adını dünyaya duyuran yöresel lezzetleriyle Gaziantep'i baştan aşağı keşfetmeye ne dersiniz? Medeniyetin en önemli beşiklerinden biri olan bu tarihi şehir, Antik Çağ ve Roma uygarlıklarından kalan mistik hikayeleri ve efsaneleri günümüze kadar taşımayı başarmış. UNESCO tarafından tescillenen mutfağı ise yalnızca Türkiye'de değil, dünyanın farklı köşelerinden büyük bir ilgi görüyor. Rotanızı Gaziantep'e çevirmeye karar verdiyseniz, sizin için güzel bir haberimiz var: Borusan Oto, Ağustos ayında yeni yerine taşınan Gaziantep Şubesi’yle bu uzun yolculukta sizi yalnız bırakmıyor.

Antik Dönemlere Yolculuk.

Gaziantep denildiğinde hepimizin aklına enfes yemekler gelse de, henüz karnınız acıkmaya başlamadan görmeniz gereken tarihi güzelliklerin peşine düşüyoruz. Elbette ilk durağımız, bu şehrin merkezindeki bir tepede kurulu olan Gaziantep Kalesi. Roma döneminde gözlem için kullanılan bu kalenin ne zaman inşa edildiği bilinmiyor. Ancak hem kalede, hem de çevresindeki müzelerde Osmanlı ve Bizans dönemindeki savaşlarda kullanılan birçok teçhizat sergileniyor. Dünyanın en büyük mozaik müzesi olarak bilinen Zeugma Müzesi ise, şehrin merkezinde gezinirken mutlaka gözünüze çarpacak müzelerin başında geliyor. Roma Dönemine ait heykeller, sütunlar ve çeşmelerin sergilendiği müze, Hristiyan ve Erken Süryani ikonografisine ait örnekleri içinde barındırıyor. Müzeyi gezen ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken eser ise, Savaş Tanrısı Ares'in bronz heykeli.

Emek Dolu Bir Çarşı.

Lezzetin Şehri Lüks ile Buluşuyor: Borusan Oto Gaziantep.

Credit: unsplash.com – Berke Can

Hemen her sokakta dükkanlarının önünde oturarak bakır döven ustaları görebileceğiniz Bakırcılar Çarşısı, aynı zamanda Gaziantep'in meşhur hanlarına da ev sahipliği yapıyor. Sevdikleriniz için el yapımı hediyeler alabileceğiniz bu çarşıda, ince işçilikle dövülen bakır tavalar, cezveler ve kaplar, Gaziantep yemeklerinin neden bu kadar lezzetli olduğunun bir göstergesi. Bedestenlerin eskiden alışveriş hayatını yürüttüğü Tarihi Zincirli Bedesten ise, otantik havası ve samimi ortamıyla, gezginlerin uğraması gereken yerler arasında bulunuyor. Kökeni 250 yıl öncesine dayanan Elmacı Pazarı, şehrin yöresel ve organik ürünlerini bulabileceğiniz oldukça büyük bir pazar. Kuşaktan kuşağa aktarılan farklı meslekleri görebileceğiniz bu pazar, ismini geçmiş zamanlarda elmanın nadiren bulunması ve pazarda tane ile satışa sunulmasından alıyor. Yöre halkı tarafından Almacı Pazarı olarak da anılan bu pazar, Bakırcılar Çarşısının hemen karşısında yer alıyor.

Kurtuluş Mücadelesinde Antep.

Lezzetin Şehri Lüks ile Buluşuyor: Borusan Oto Gaziantep.

Credit: unsplash.com – İrfan Simsar

Gaziantep'in tarihine daha yakından bakmak isteyenler, bu şehrin ismindeki ''Gazi'' ünvanını nasıl aldığını en iyi yansıtan Şahinbey Savaş Müzesi’ne de mutlaka uğramalı. Kurtuluş mücadelesi veren kahramanların hikayelerini geleceğe aktarmak amacıyla kurulan müzede, savaş döneminde kullanılan silahlar ve mühimmatlar sergileniyor. Savaş döneminde önemli bir sığınak haline gelen mağara bölümünde ise, o gurur verici tarihi sahneler canlandırılıyor.

Gastronominin Kalbi, Meşhur Antep Yemekleri!

Lezzetin Şehri Lüks ile Buluşuyor: Borusan Oto Gaziantep.

Credit: unsplash.com - Özer Güzel

Gastronomi dünyasının kalbi olan Gaziantep'in tarihi duraklarını keşfettikten sonra, en sevdiğimiz bölüme geçiyoruz: Yemek, yemek ve daha fazla yemek! Bölgeye gelenlerin birkaç kilo almadan dönmediği bu şehirde, keşfedilecek birçok lezzet olduğunu biliyoruz. Ama bizim önerimiz, beyranla sıcak bir başlangıç yapmanızdan yana. Yöre halkı tarafından ''şifa deposu'' olarak adlandırılan ve yapımı 13 saat süren beyran, şehrin hemen her lokantasında bulunuyor.

Kökeni Osmanlı'ya kadar dayanan Ali Nazik ise, hem hikayesiyle, hem de lezzetiyle damaklarda şenlik yaratıyor. Rivayete göre Yavuz Sultan Selim'in Antep ziyareti sırasında, halk padişah için türlü türlü yemekler hazırlıyor. Onlarca lezzet arasında, padişahın dikkatini patlıcan, yoğurt ve et karışımından oluşan bu yemek çekiyor. Padişahın 'Hangi eli nazik yaptı bunu?' sorusunun ardından yemeğin adı önce ''Ala nazik'', sonrasında ise bugünkü gibi ''Ali nazik'' ismini alıyor.

Gaziantep'e kadar gitmişken, meşhur Antep lahmacununu denemeden dönmek olmaz elbette. Acısıyla, kıymanın yoğrulmasıyla ve ustaların elinin lezzetiyle bu lahmacunlar, dışarıda yediklerinizi unutturacak bir tada sahip. Lahmacunun eşlikçisi olarak şalgam suyu ve içli köfteyi de tam yerinde denemeniz gerektiğini hatırlatalım. Eğer Antep'in tarihi sokaklarını gezerken karnınız acıktıysa veya yemek yemeye vaktiniz yoksa, nohutun püre kıvamına getirilip soğanla zenginleştirilmesi ve lavaşa sarılmasıyla hazırlanan meşhur sokak lezzeti nohut dürüme bir şans vermenizi öneriyoruz.

Ünü tüm dünyaya yayılan, antep fıstığı dolgusu ve çıtır yufkasıyla bayramların vazgeçilmezi olan Antep baklavası ise mutlu sonların vazgeçilmez lezzeti. Şerbetli tatlılar ağır geliyorsa üzülmeyin, kaymağıyla, fıstığıyla, incecik açılan yufkasıyla en az baklava kadar lezzetli olan katmer tatlısını deneyebilirsiniz.

Lezzetin Şehri Lüks ile Buluşuyor: Borusan Oto Gaziantep.

Credit: unsplash.com – İrfan Simsar

Tüm bu geziler esnasında, kahve tutkunları için de bir önerimiz var. 1635 yılında kurulan ve şehrin tarihi kahvehanesi olarak bilinen Tahmis Kahvesinde tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Borusan Oto Gaziantep

Borusan Oto, dört mevsim ziyaretçi akınına uğrayan ve gastronomi şehri olarak bilinen Gaziantep'te de sizi yalnız bırakmıyor. BMW, BMW i ve BMW Motorrad yetkili satıcı noktası olarak 2001 yılında hizmete giren ve 2023 yılının Ağustos ayında yeni yerine taşınan Borusan Oto Gaziantep şubesi, BMW Brand Store konseptiyle en yeni modellerini müşterileriyle buluşturuyor. Keyifli bir test sürüşü yaparak deneyimli kadromuzdan her türlü bilgi ve yardımı alabileceğiniz Borusan Oto Gaziantep'te, hem kendiniz, hem de sevdikleriniz için butik ürünler de bulunuyor. Üstelik şubeye henüz gidemediyseniz, Borusan Oto Online Store yalnızca bir tık uzağınızda... Borusan Oto Gaziantep sayesinde, size yalnızca yolculuğun keyfini çıkartmak kalıyor.

Seyahat Eylül 27, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.