O halde, eşsiz doğal güzellikleri, hırçın denizi ve dillerden düşmeyen şarkılarıyla rotamızı Doğu Karadeniz'e çeviriyoruz. Baharın gelişini kutlamak için, Rize'den Artvin'e, Trabzon'dan Ordu’ya Doğu Karadeniz'i keşfe çıkıyoruz.

Yeşilin ve mavinin her tonuna doyabileceğiniz, temiz havanın ciğerlerinize dolduğunu hissedebileceğiniz bir yer düşünün… Sizin de aklınızda Doğu Karadeniz canlanmadı mı? Baharın en güzel renklerini görebileceğiniz Doğu Karadeniz turunda, bu kez herkesin bildiği meşhur yerleri değil de saklı kalmış cennetleri gün yüzüne çıkarıyoruz. 

Yeşilliklere Doğru Bir Yolculuk!

Bahar Rotası: Doğu Karadeniz Rehberi

Rotamıza Rize'nin en çok merak edilen eşsiz yaylasıyla başlıyoruz: Ayder Yaylası. Çam ormanlarının tam ortasında kalan bu yayla, Kaçkar manzarasını ayaklarınızın altına seriyor. Ne yazık ki son yıllarda kalabalığa maruz kalsa da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında… Eğer doğa yürüyüşü yapmak ve temiz havanın keyfini çıkarmak istiyorsanız, bir ressamın elinden çıkmış gibi tablolara layık manzarasıyla Elevit Yaylası'nı da notlarınız arasına ekleyin. Rize'den ayrılmadan önce Palovit Şelalesi'nde derin bir nefes almayı, Fırtına Deresi'nde ise çelik halat ya da iplerle yüksekten alçağa doğru kayarak tatilinize macera katmayı unutmayın. Tüm bu etkinlikleri yaparken karnı acıkanlara ise, laz böreği ve Rize kavurmasını öneriyoruz. 

Bahar Rotası: Doğu Karadeniz Rehberi

Doğu Karadeniz'de günler muhlama, anzer balı ve turşu kavurmayla başlarken, bu kez Trabzon'a doğru yola çıkıyoruz. Doğasıyla olduğu kadar kültürel mirası ve tarihi yerleriyle de insanı büyüleyen Doğu Karadeniz'de, Sümela Manastırı'nı görmeden geri dönmek olmaz. Sarp kayaların üzerine kurulan manastırı gezdikten sonra, Karadeniz'in havasını en iyi şekilde yansıtan Sis Dağı Yaylası'nda huzuru bulabilir, Uzungöl'ün sık ormanları arasında dolaşabilir, Boztepe'deki çay bahçesinde masmavi denizi izleyerek hayallere dalabilirsiniz. Şahit olduğunuz tüm bu güzellikleri aklınıza kazırken, ufak bir mola vermek için meşhur Hamsiköy sütlacı ve Trabzon pidesinin tadına bakmayı da unutmayın.

Saklı Kalmış Bir Cennet!

Bahar Rotası: Doğu Karadeniz Rehberi

Her köşesi ayrı bir güzellikle dolu olan Karadeniz'de, bu kez rotamızı Kazım Koyuncu'nun memleketi Artvin'e doğru çeviriyoruz. Artvin gezisine izlemeye doyamayacağınız Şavşat Karagöl ve Borçka Karagölü'yle başlıyoruz. Gölde yüzen balıkları bir yandan izlerken, diğer yandan beslemenize de izin veriliyor. Üstelik bu muhteşem yerden ayrılmak istemeyenler için kamp ve bungalov evlerde konaklama imkânı da bulunuyor. Karagöl’den ayrılırken daha fazla göl manzarası görmek isteyenlere, Arsiyan Yaylası'nın Göller Bölgesi'ne doğru yola çıkmalarını öneriyoruz. İrili ufaklı 7 farklı göle ev sahipliği yapan bu yaylada, içlerinde en çok dikkat çekeni Yüzen Göl. 'Ada dediğin sabit durur, hiç yüzer mi?' deseniz de tabanı bitki ve topraktan oluşan ve gölün üzerinde yüzen bu göl, isminin hakkını veriyor. Bilbilan, Kuntul ve Sırt Yaylası'da Artvin gezisinde görebileceğiniz yaylalar arasında…

Bahar Rotası: Doğu Karadeniz Rehberi

Yunan mitolojisindeki bazı hikayelere konu olan Ordu, ziyaretçilerine her mevsim farklı bir şölen yaşatıyor. Tarih kokan mimarisi ile Ünye Kalesi, faaliyetleri bitmiş bir yanardağın kenarına inşa edilmiş. Ordu'nun Perşembe ilçesinde bulunan Yason Burnu ise hem eşsiz manzarası hem de bölgede yapılan su sporları ile her yıl turistlere ev sahipliği yapıyor. Göreği Manastırı, Haznedar Konağı, Gaga Gölü ve Çambaşı Yaylası da görmeniz gereken doğal güzellikler arasında yer alıyor. Ordu'da fasulye diblesi ve kaygananın tadına baktıktan sonra, dönüş yolculuğu için bol bol fındık toplamayı unutmayın.

Bahar Rotası: Doğu Karadeniz Rehberi

Doğu Karadeniz'in unutulan güzellikleriyle dolu Gümüşhane'yi de gezinize dahil edebilirsiniz. Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, Altınpınar Limni Gölü ve Kürtün Örümcek Ormanları, Gümüşhane'nin doğal güzelliklerinden yalnızca birkaçı… Doğasıyla, havasıyla, deniziyle, suyuyla gezmelere doyamayacağınız bir yer Karadeniz… Kulaklığı takıp zamanda kaybolacağınız türkülerinin yanı sıra doğal güzellikleri ve etrafı çevreleyen yemyeşil ağaçlarıyla tekrar tekrar gitmek isteyeceksiniz. Karadeniz'i bir ucundan diğer ucuna doğru keşfe çıkarken, tertemiz sularından çıkan balıklar, tarlalarda yetişen fındık ve mısırlar yolculuğunuza eşlik edecek lezzetler arasında. Yolunuz nereye düşerse düşsün, Karadeniz insanının içinizi ısıtacak çayının tadına bakmayı da unutmayın.

Seyahat Mayıs 10, 2023
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.