BELGRAD ORMANI'NDAN VADİ'YE.

Avrupa Yakası'nda Hafta Sonu. Güneşli Kış Günleri İçin Üç Alternatif Rota.

Rota önerilerimiz, İstanbul'un oksijen deposundan başlıyor: Belgrad Ormanı. Şehirden çıkmadan şehirden uzaklaşabilmenin en kolay yollarından olan Belgrad Ormanı ve Atatürk Arboretumu, en güzel zamanları bitkiler ve ağaçların sarı ve kırmızının birçok tonunu giydiği sonbahar olsa da kışın da soğuk ama güneşli günlerin vazgeçilmezi. Orman adını on altıncı yüzyılda Kanuni Sultan Süleyman'ın Sırbistan seferi dönüşünde, yanında getirdiği ve buradaki Bizans döneminden kalan köylere yerleştirdiği Belgradlılardan alıyor. Kuzey Ormanları’ndan gelen suyu biriktirmek ve taşımak için yüz yıllarca kullanılmış bentler ve kemerlere de rastlayabileceğiniz ormanda birçok farklı alanda tabiat parkları, mesire alanları, göletler ve piknik alanları bulunuyor. Sabah erkenden bir doğa yürüyüşü ya da koşu için de tercih edebileceğiniz bu orman gezisiyle başlayan gününüze sanatla devam edebilirsiniz. Direksiyonunuzu Maslak'a kırarak Türkiye'nin ilk çağdaş sanat müzesi Elgiz Müzesi'ne uğrayabilirsiniz. 2001 yılında Beybi Giz Plaza'da kapılarını açan ve 1980'lerden beri gelişen Sevda ve Can Elgiz koleksiyonunun sergilendiği müzede Tracey Emin’den Barbara Kruger'e, Cindy Sherman'dan Erwin Wurm'a dünyaca ünlü birçok çağdaş sanatçının eserlerini görmek mümkün. Rotanıza UNIQ Istanbul ve Vadistanbul'u da dahil ederek, gününüzü güncel konser ya da tiyatro oyunlarıyla sonlandırabilirsiniz. Yolunuzun üzerindeki, Jaguar ve Land Rover Yetkili Satıcısı ve Yetkili Servisi Borusan Oto Vadi'ye uğramayı da unutmayın!

RUMELİHİSARI'NDAN İSTİNYE'YE.

Avrupa Yakası'nda Hafta Sonu. Güneşli Kış Günleri İçin Üç Alternatif Rota.

Kış günlerinizi Boğaz kenarında yürüyüşlerle, temiz hava ve sanatla zenginleştirecek bir rota var sırada… Rumelihisarı ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hemen yanı başındaki, Türkiye'de ofis-müze kavramının öncüsü Borusan Contemporary'den başlayabilirsiniz. Etkileyici bir mimariye sahip Perili Köşk’teki hem manzarasıyla hem de Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'nun eşsiz örneklerine ev sahipliği yapmasıyla dikkat çeken müzede, 30 Ocak'a kadar Dünyanın Soluğu başlıklı koleksiyondan bir seçki sunan sergi ziyaret edilebiliyor. Sakıp Sabancı Müzesi ise gününüzü sanatla doldurmak için bir diğer seçenek. Emirgan'daki Atlı Köşk'ü mekan edinen müzede, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyetinin farklı dönemlerindeki sanata ve sanatçılara odaklana Görünenin Ötesinde: Osman Hamdi Bey, Tanzimattan Cumhuriyet'e: Ressam Hocaların Ressam Öğrencileri ve Şehzade'nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi başlıklı sergiler devam ediyor. Ayrıca müzede SSM Bahçe'de farklı bitki türleriyle tanışabilir, dünyanın dört bir yanından ilham alınarak oluşturulmuş menüsüyle MSA'nın Restoranı'nda bir yemek molası verebilirsiniz. İki müze ziyareti arasında hem farklı bir kültürel deneyim yaşamak hem de doğayla iç içe vakit geçirmek isterseniz de rotanıza Baltalimanı Japon Bahçesi'ni eklemelisiniz. Japonya ve Türkiye iş birliğiyle kurulmuş bu bahçe, iki kardeş şehir, İstanbul ve Shimonoseki boğazlarından ilhamla yapılan giriş kapısı başta olmak üzere Japonya'nın geleneksel bahçelerinde bulabileceğiniz Çay Odası, Şelale, Gölet ve Çardak gibi temel öğeleri ve ülkenin sembolü kiraz ağaçları başta olmak üzere birçok bitki türünü barındırıyor.

Avrupa Yakası'nda Hafta Sonu. Güneşli Kış Günleri İçin Üç Alternatif Rota.

Rumelihisarı-İstinye hattındaki duraklarınızdan biri de Borusan Oto İstinye olabilir. 2001 yılında faaliyete geçen bu tesis, alıştığınız tesislerine hiç benzemiyor. Sekiz futbol sahası büyüklüğündeki, ekolojik dengeyle son derece uyumlu bir şekilde, akıllı bina olarak tasarlanmış Borusan Oto İstinye, ısıtma, soğutma, aydınlatma ve elektrik için harcanan enerjiyi minimuma indiriyor. Diğer yandan sanat ve teknoloji de burada buluşuyor; girişte sizi tekno-art felsefesini temsil eden, 2001'de heykeltıraşı Karl Schlamminger tarafından tasarlanmış bir heykel karşılıyor, çatı katındaki, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın da ana prova mekanı olan geniş alan ve terasında ise yıl boyunca farklı etkinlikler düzenleniyor. Menüsünde birbirinden farklı lezzetleri bulabileceğiniz Boxer Cafe, size ve çocuklarınıza keyifle vakit geçirmeniz için sıcacık bir ortam sunuyor. BMW, BMW i, MINI ve BMW Motorrad yetkili satış ve yetkili servis noktası olan, otomobil ve motosiklet tutkunları için özel tasarlanmış ürünleri de inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto İstinye, hafta sonunuzu güzelleştirmek için birebir.

FLORYA'DAN AVCILAR'A.

Avrupa Yakası'nda Hafta Sonu. Güneşli Kış Günleri İçin Üç Alternatif Rota.

Bir zamanlar İstanbul'un gözde plajlarından birine ev sahipliği yapan Florya, günümüzde yaz mevsimini aynı ışıltı ve kalabalıkla geçirmiyor belki ama o günlerin izlerini taşımaya ve ziyaretçilerine farklı seçenekler vadetmeye devam ediyor. Florya Atatürk Deniz Köşkü, Florya sahillerindeki mimari güzelliklerden biri. Köşk, karadan yetmiş metre açıkta deniz tabanına dikilen kazıklar üzerine inşa edilmiş. Dönemin mimarisinin en dikkat çekici örneklerinden biri olan köşk, Cumhuriyet döneminin ünlü mimarlarından Seyfi Arıkan'ın imzasını taşıyor. Atatürk'ün sık sık ziyaret ettiği ve yaz aylarında halk plajından denize girdiği köşk, birçok cumhurbaşkanı tarafından da yazlık olarak kullanılmış. Atatürk'e ait çok sayıda fotoğraf ve kişisel eşyanın sergilendiği, kendisi de mobilya tasarımları ve mimarisiyle dönemin ruhunu yansıtan bir eser olan köşk, kış döneminde 16.00'a kadar ziyaret edilebiliyor. Köşkün hemen karşısında ise, aynı dönemde bölgenin ağaçlandırılmasıyla ortaya çıkan Florya Atatürk Ormanı bulunuyor. Bitki çeşitleriyle Belgrad Ormanı kadar bir zenginlik sunmasa da Florya Atatürk Ormanı'nı güneşli kış günlerini değerlendirmek, temiz hava almak ve uzun yürüyüşlere çıkmak için tercih edebilirsiniz.

Avrupa Yakası'nda Hafta Sonu. Güneşli Kış Günleri İçin Üç Alternatif Rota.

Borusan Oto da Florya'ya 15 dakika uzaklıkta sizleri bekliyor; Borusan Oto Avcılar, öncü uygulamaları ve üstün hizmet anlayışıyla 1992'deki açılışından beri satış ve satış sonrası hizmetleriyle otomotiv sektöründe örnek bir merkez ve ödüllü bir şube haline gelmiş durumda. BMW, BMW i, MINI, Jaguar, Land Rover ve BMW Motorrad yetkili satıcı ve yetkili servis noktası Borusan Oto Avcılar'ı camdan tasarımıyla tanıyabilirsiniz.

Yaşam Şubat 02, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.