Türkiye'nin temellerinin atıldığı, bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı ve en önemli dönüm noktası olarak kabul edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı bu sene 105. kez kutluyoruz. Atatürk'ün ''Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.'' sözünden aldığımız ilhamla, Türk gençliğine armağan edilen bu özel bayramı kutlamak için kültür sanat etkinliklerini keşfe çıkıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için mutlaka gitmeniz ve görmeniz gereken etkinlikleri mercek altına alıyoruz.

AKM - 19 Mayıs Gençlik Konseri

Gelecek Nesillere Armağan: 19 Mayıs’a Özel Kültür Sanat Etkinlikleri

Credit: unsplash.com – @samthewam24

19 Mayıs coşkusunu doya doya yaşamak isteyenler için ilk önerimiz Türk Telekom Opera Salonu'nda gerçekleştirilecek olan Gençlik Konseri. Hazal Güvenel, Akın Kaytan, Volkan Çelik ve Devrim Sarıca'nın solist olarak sahne alacağı konserde Ozan Zencir piyano başında solistlere eşlik ediyor. 18 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen etkinliğin saat 11:00'da başlaması planlanıyor.

AKM - Yüzünde Yüzler

İstiklal mücadelesinin 100 yıllık tarihini anlatan bu tiyatro oyununun derlemesini Zafer Kayaokay, koordinatörlüğünü ise Derya Keyf yapıyor. Tek perdeden oluşan oyun; Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleyi, bağımsızlık için atılan adımları ve tarihin tozlu sayfalarını gözler önüne seriyor. ''Ya istiklal, ya ölüm.'' sözüyle yola çıkılan mücadeleyi; kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden bir milletin bütün olmasını ve kahramanlarımızın yaptıkları fedakarlıkları sahneye taşıyan oyunun kadrosunda Berrin Akhasanoğlu, Doruk Nalbantoğlu, Fatih Dokgöz, Ebru Aytürk Şayan, Hakan Güneri, Mehlika Balkan ve Metin Belgin yer alıyor.

Zorlu Center - 1923 Müzikali

Gelecek Nesillere Armağan: 19 Mayıs’a Özel Kültür Sanat Etkinlikleri

Cumhuriyet kahramanlarının anısı için düzenlenen 1923 Müzikali, aslında ilk prömiyerini 23 Nisan'da yaptı. Ancak henüz gitmeye vakit bulamayanlar için 19 Mayıs Pazar günü iki farklı saatte tekrardan sahne alması planlanıyor. Hazırlıkları bir buçuk yıl süren bu müzikalin sahnesinde 200 kişilik büyük bir ekip çalışması yatıyor. Milli Mücadele döneminde başlayan müzikal, Cumhuriyet'in kuruluş sürecini anlatan en büyük sahne sanatları olma özelliğine de sahip. Müzikalde ışık ve ses tasarımının yanı sıra dans koreografileri, canlı orkestra ve özenle seçilen dönem kıyafetleri izleyenleri büyülü bir sahnenin içine çekiyor. 1923 Müzikali, bir müze gezisi esnasında kaybolan ve kendilerini Milli Mücadele'nin başladığı Bandırma Vapuru'nda bulan dört arkadaşın hikayesini anlatıyor. Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar'ın başrolde olduğu müzikalde, Metin Boray Dikenelli, Ozan Persentili, Elif Gülalp ve Ülkü Hilal Çiftçi'de yer alıyor.

Ulusal Antiochia Sirki

Gelecek Nesillere Armağan: 19 Mayıs’a Özel Kültür Sanat Etkinlikleri

Credit: unsplash.com – @dannie_jing

19 Mayıs'ta yediden yetmişe herkesin doyasıya eğleneceği bir diğer etkinlik önerisi ise, Ulusal Antiochia Sirki. Sihirbaz gösterisi, jonglör, canlı heykel ve pandomim etkinliklerinden oluşan gösteride farklı sanatçıların Uzun Bacak ile Dans, Ateşbaz Gösterisi gibi şovları da yer alıyor. 18 Mayıs'ta Mall of İstanbul'da düzenlenen sirk, 19 Mayıs’ta ise Torium Sahne'de olacak.

Müze Evliyagil - Yüz Yıl: Hem Evvel Hem Ahir

Birçoğu 50'li yıllara ait olan sanat eserlerini içeren Yüz Yıl: Hem Evvel Hem Ahir sergisi, Türkiye'de sanatın geçirdiği devrime ışık tutuyor. Resim, desen, yerleştirme ve video canlandırması gibi farklı disiplinlerin bir araya getirilmesinden oluşan sergide Bedri Rahmi Eyüboğlu, Bedri Baykam ve Abidin Dino gibi değerli sanatçıların eserlerine de yer veriliyor. Serginin 10 Temmuz'a kadar devam ettiğini de hatırlatalım.

Pera Palace Hotel - Atatürk Odası Müzesi

Gelecek Nesillere Armağan: 19 Mayıs’a Özel Kültür Sanat Etkinlikleri

19 Mayıs'ta Atatürk'ü anmak ve anlamak için daha samimi bir etkinlik arıyorsanız Mustafa Kemal Atatürk’ün Pera Palace Hotel’i ziyaretleri sırasında konakladığı 101 numaralı odayı ziyaret edebilirsiniz. Ülkemiz için büyük kararların alındığı bu odada, Atatürk'ün bazı özel eşyaları, kitapları, o dönemlere ait gazeteler ve çalışmalar sergileniyor. Müze haline getirilen odada Heykeltıraş Görkem Candan'ın el emeğiyle yapmış olduğu hiperrealist silikon heykeli de gözler önüne seriliyor. 10.00-11.00 ve 15.00-16.00 saatleri arasında ziyarete açılan oda, Atatürk'ün hatıralarını yakından incelemenize olanak sağlıyor.

Sakıp Sabancı Müzesi - Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını

19 Mayıs'ta sanatın peşinden koşuyor, erken Cumhuriyet döneminin öncü sanatçılarından biri olan Melek Celal sergisine mutlaka katılmanızı öneriyoruz. Galatasaray Sergilerinde ilk nü eserleri sergileyen, 1935 yılında ilk kişisel sergisini açan Melek Celal'in Anadolu motiflerini barındıran eserleri, kaleme aldığı makaleleri, fotoğrafları, tablo ve eskizleri, hatıra yazıları ve kartpostalları 23 Haziran'a kadar Sakıp Sabancı Müzesi'nde sergileniyor.

Çeşitli Konserler

Gelecek Nesillere Armağan: 19 Mayıs’a Özel Kültür Sanat Etkinlikleri

Credit: unsplash.com – @vishnurnair

19 Mayıs coşkusunu kortej yürüyüşlerine katılarak, en güzel marşları söyleyerek ve şarkılar dinleyerek kutlamak isteyenler için de birçok etkinlik mevcut. 19 Mayıs'ta Maltepe Etkinlik Alanı’nda pop müziğin önemli isimlerinden biri olan Murat Boz; Harem Meydanı'nda Fatma Turgut ve Eypio; Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde Redd, Morphia, Moğollar ve Aydilge; Barbaros Meydanı’nda Duman ve Zeynep Bastık; Ataşehir Cumhuriyet Parkı’nda ise Hey Douglas! ve Selda Bağcan sahne alıyor. Ücretsiz olarak düzenlenen konserlerin başında kortej yürüyüşlerinin yapılacağını da hatırlatalım.

Gelecek Nesillere Armağan: 19 Mayıs’a Özel Kültür Sanat Etkinlikleri

Credit: unsplash.com – @mertkahveci

Atatürk'ün gençliğe, sanata ve spora verdiği değeri yürekten hissediyor, bağımsızlık meşalesinin hiç sönmediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Yaşam Mayıs 16, 2024
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.