Bu yolculukta yalnızca seyahat etmeyi değil, ruhunuzu sanatla doyurmayı da vaat ediyoruz. Tatilin en önemli kısmı olan konaklama deneyimini sanatla buluşturuyor, Türkiye'nin dört bir yanındaki 'Sanat Otellerini' keşfe çıkıyoruz.

Seyahatlerin odak noktasını oluşturan oteller, artan ihtiyaçlara göre şekilleniyor ve gün geçtikçe kendi bünyesinde değişikliğe gidiyor. Son yılların favorilerinden biri olan sanat otelleri ise, bazen otel odalarında kullanılan tasarımlar, bazen de misafirler için düzenledikleri sanat projeleriyle farklı sanat dallarını ayağınıza getiriyor. Yerli ve yabancı misafirlerin çok ilgisini çeken sanat otelleri, lobi ve odalarda kullanılan sanat eserleri, farklı eserlerin bir arada bulunduğu sergileri ve huzuru bulmanızı sağlayacak müzikleri ile misafirlerin eşsiz bir deneyim yaşamasını hedefliyor. Tatilinizi planlarken sanat ve konaklamanın deneyimini bir arada yaşamak istiyorsanız, aşağıdaki otellere göz atabilirsiniz.

Stay Warehouse (İzmir/Alaçatı)

Sanat Otelleri: Sanat ve Tatil Deneyimini Bir Arada Yaşamak İsteyenler İçin.

Stay Oteller Grubu'na ait olan Stay Warehouse, 1980'li yıllarda bira deposu olarak kullanılan, kendine özgü mimarisi ile dikkatleri çeken ve misafirlerine heyecan verici deneyimler yaşatmayı hedefleyen bir otel. İzmir'in en gözde ilçelerinden biri olan Alaçatı'da yer alan Stay Warehouse, teknolojik alt yapısı ile tiyatro performansları, sergiler, kütüphane ve film geceleri gibi kültürel etkinlikleri misafirleriyle buluşturuyor. Sanat ve mimari üzerine keyifli sohbetler yapabileceğiniz bu otel, hem yaz, hem de kış aylarında eşsiz etkinlikleriyle ön plana çıkıyor.

Hotel Caeli (Çanakkale/Eceabat)

Sanat Otelleri: Sanat ve Tatil Deneyimini Bir Arada Yaşamak İsteyenler İçin.

Yolculuğumuza, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde geniş bir araziye konumlandırılan, sanat ve şarabı müthiş bir atmosferde buluşturan Hotel Caeli ile devam ediyoruz. Otel, misafirlerini Alice Harikalar Diyarı'ndan esinlenerek tasarlanan ve sağlı-sollu 50 basamaktan oluşan, ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim'in otele adını da veren 'Cennet Kapısı' eseriyle karşılıyor. Doğallığıyla herkesi büyüleyen ve Hotel Caeli'nin en özel yerlerinden biri olan Caeli Secret Garden, sevdiklerinizle birlikte yeşillikler içinde huzur dolu bir mola vermenizi sağlıyor. Koreli sanatçı Seo Young Deok, New Yorklu hiperrealist sanatçı Carole A. Feuerman gibi birçok sanatçının eseri, açık hava sergisi olarak da bilinen 'Koşu Parkuru ve Heykel Bahçesi'nde' sunuluyor. Otel misafirleri için haftanın her günü saat 16:00'da başlayan ve unutulmaz bir deneyim yaşatan Sanat Koleksiyonu Gezisi ile daha detaylı bir bakış kazanabilirsiniz.

OMM INN (Eskişehir/Odunpazarı)

Sanat Otelleri: Sanat ve Tatil Deneyimini Bir Arada Yaşamak İsteyenler İçin.

Büyüleyici mimarisi ve ferah avlusu ile ön plana çıkan OMM INN, ismini Odunpazarı Modern Müze'den alıyor. Doğa ve mimarinin iç içe olduğu bu otelin avlusunda, müzenin içinde ve TASIGO Eskişehir'de üç farklı mekana yayılan OMM Shop bulunuyor. Mağazada Lexon, Legier gibi uluslararası markalar ve Ulaş Uğur, Ali Bakova gibi yerel tasarımcı ve sanatçılara ait süs eşyaları, takı ve limitli üretim ürünlerine yer veriliyor. Ek olarak müzenin içinde hem yetişkinler, hem de çocuklar için yaratıcı kültür-sanat kitapları da bulunuyor. OMM INN, konaklama ve sanat dışında doğa dostu, sürdürülebilir uygulamaları ile de ziyaretçilerine farklı deneyimler yaşatıyor.

Museum Hotel (Nevşehir/Kapadokya)

Sanat Otelleri: Sanat ve Tatil Deneyimini Bir Arada Yaşamak İsteyenler İçin.

2003 yılından beri faaliyet gösteren Museum Hotel, dünyanın ilk müze konseptli otel olma unvanını da taşıyor. Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan bu otel, eski ev ve mağara kalıntılarının ayırt edici kombinasyonundan oluşuyor. Yaşayan müze konseptiyle bilinen Museum Hotel, mağaraların özel olarak restore edilmesi, paha biçilmez antikalarla dekore edilmesi ve büyüleyici Kapadokya manzarası ile ön plana çıkıyor. Osmanlı, Selçuklu, Roma ve Hitit dönemlerine ait tarihi eserlere hem odalarda, hem de ortak alanlarda rastlamak mümkün.

Pintura Urla (İzmir/Urla)

Sanat Otelleri: Sanat ve Tatil Deneyimini Bir Arada Yaşamak İsteyenler İçin.

Urla'nın tarihi bir sokağında bulunan Pintura, ressam Özlen Yücelmiş'in hayalinden yola çıkarak ortaya konulan ve özenle detaylandırılan bir sanat oteli. Butik otel ve sanat galerisi konseptlerini bir arada sunan bu otel, Utku Yücelmiş ve Tuğrul Yücelmiş tasarımlı 6 odadan oluşuyor. Tesisin içerisinde yer alan sanat galerisinde sergi, sanat atölyeleri, galeri koleksiyonu ve sanatçı sohbetleri ile misafirlere sanatla iç içe olma imkanı veriliyor.

The Museum Hotel Antakya (Hatay/Antakya)

Sanat Otelleri: Sanat ve Tatil Deneyimini Bir Arada Yaşamak İsteyenler İçin.

Tarihi olarak büyük bir öneme sahip olan Antakya'da, 2009 yılında otel projesiyle başlanan çalışmalarda arkeolojik eserlerin bulunması sonucunda proje tamamen değiştirildi ve bu eserlerin yer aldığı bir müze oteline dönüştürüldü. 2019 yılında hizmet vermeye başlayan The Museum Hotel'de bulunan Pegasus Mozaiği, 162 farklı renk tonuyla adeta fotoğrafik detaylar yaratıyor. Otelde bulunan Eros Heykeli ise Museum Hotel hikayesinin başlangıcına işaret ediyor. On üç farklı medeniyetten kalan eserleri görebileceğiniz bu otelde, yaklaşık otuz bin arkeolojik esere yer veriliyor.

MGallery Bodrum (Bodrum/Yalıkavak)

Sanat Otelleri: Sanat ve Tatil Deneyimini Bir Arada Yaşamak İsteyenler İçin.

Tatil denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Bodrum'u, daha farklı bir gözle yeniden keşfetmeye ne dersiniz? Richard Orlinski, Bubi, Robert Indiana, Ergin İnan, Ferruh Başağa gibi önemli sanatçıların ikonlaşmış eserlerinin yer verildiği MGallery Yalıkavak, deniz tatili ve sanatı bir arada yaşamak isteyenler için unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Yaşam Ağustos 25, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.