Türkiye'nin farklı şehirlerinde, bir yandan kitabınızı okurken, diğer yandan lezzetli kahvenizi yudumlamak ister misiniz? Cevabınız evet ise, Türkiye'nin dört bir yanındaki kütüphane konseptli mekanları keşfe çıkıyoruz. İstanbul'dan Bursa'ya, Antalya'dan Ankara'ya farklı şehirlerdeki kitap kafelerle tanışmaya sizleri de bekliyoruz.

Son yıllarda popüler hale gelen kitap kafeler, kahve kokusunun yeni kitap kokusuyla birleştiği, ister kendinizle baş başa kalabileceğiniz, ister kitaplar üzerine sohbet edebileceğiniz en keyifli mekanlar arasında yer alıyor. Kitap severlerin buluştuğu bu mekanlarda, söyleşi ve imza günleri de yapılıyor. İnsanların bir araya gelerek sanat üzerine sohbetler ettiği kütüphaneli kafelerde, kitap önerileri de paylaşılıyor. Yalnızca yetişkinlerin değil, çocukların da kitap okuması teşvik ediliyor. Türkiye'nin farklı şehirlerinde yer alan kitap kafelerini, gelin birlikte keşfedelim!

Fil Books - İstanbul

Türkiye'nin Farklı Noktalarından, Huzur Dolu Kitap Kafeler.

İstanbul'un en merkezi noktalarından biri Karaköy'de yer alan Fil Books, kitap okuyup hayaller kurabileceğiniz, taze demlenmiş çay veya soğuk içecekler içebileceğiniz çok tatlı bir mekan. Sanat, fotoğraf ve çocuk kitaplarının yanı sıra bağımsız yayınlara da yer verilen, bir kez gidenin tekrar tekrar gitmek istediği Fil Books'da, söyleşiler, ünlü sanatçıların konuşmaları ve kitap tanıtım günleri de yapılıyor.

Penguen Books & Coffee - İstanbul

Türkiye'nin Farklı Noktalarından, Huzur Dolu Kitap Kafeler.

İstanbul Kadıköy'de bulunan Penguen Books & Coffee, kitap severlerin mutlaka görmesi gereken bir mekan. Geniş kütüphanesi, lezzetli tatlı çeşitleri ve zengin kahvesiyle Penguen Books, güzel düşler kurmanıza, stresten arınmanıza ve keyifli bir gün geçirmenize yardımcı oluyor. İstanbul'daki şubesinin çok ilgi görmesi üzerine açılan Penguen Books & Coffee Gebze şubesi ise, Türkiye'nin en büyük 3. nesil kahvecisi olma özelliğini taşıyor.

Ekmek Teknesi - Ankara

Türkiye'nin Farklı Noktalarından, Huzur Dolu Kitap Kafeler.

Ankara sokaklarında rastlayabileceğiniz Ekmek Teknesi, ismini bir zamanların çok sevilen dizisinden alıyor. Kitap okumanın keyfini sonuna kadar çıkarabileceğiniz bu mekanda, çay ve kahvenin yanı sıra soğuk içeceklere, acıkanlar için ana yemeklere ve kitabın yanına çok yakışacak tatlılara da yer veriliyor. Hem yalnız, hem de arkadaşlarınızla gidebileceğiniz Ekmek Teknesi'nde sinema geceleri de yapılıyor.

Liman Kitap Kahve - Ankara

Türkiye'nin Farklı Noktalarından, Huzur Dolu Kitap Kafeler.

Kitap ve kahvenin buluşma yeri olarak bilinen Liman Kitap, zengin içeriğiyle kitap severleri etkiliyor. Ankara Çukurambar'a renk ve güzellik katan bu mekan, insanları daha çok okumaya teşvik ediyor. Kitapların konu ve alanlarına göre sınıflandırılması, aradığınız her şeyi kolayca bulmanızı sağlıyor. Üst katta bireysel veya grupça girebileceğiniz çalışma odaları da yer alıyor. Klasik cafelerden sıkılanların mutlaka gitmesi gereken Liman Kitap Kahve, Ankara'nın kalbinde sanatla buluşmanıza imkan veriyor.

Zai - Bodrum

Türkiye'nin Farklı Noktalarından, Huzur Dolu Kitap Kafeler.

Tüm edebiyat ve sanat severlere kapılarını açan Zai, yeni nesil kütüphanesi, muhteşem sanat eserleri, klasik müzik, jazz konserleri ve sanat etkinlikleriyle, benzersiz bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. 5 duyunuza birden hitap eden Zai, Bodrum Bitez’de yer alıyor. Hem açık, hem de kapalı alanlarda oturabileceğiniz Zai Bodrum'da, farklı kahve standları bulunuyor. Söyleşi, konser gibi etkinlikler için yeşilliklerin üzerine sandalyeler kuruluyor ve ziyaretçilerin temiz havada sanatla buluşması sağlanıyor. Eski zamanlarda çok popüler olan açık hava sineması etkinlikleriyle, size sadece nostalji yolculuğunun keyfini çıkartmak kalıyor.

Tenten - İzmir

Türkiye'nin Farklı Noktalarından, Huzur Dolu Kitap Kafeler.

İzmir Alsancak'ta konumlandırılan Tenten, kitap okumanın zevkini doruklara çıkarıyor. Kitabınızı okurken içmek istediğiniz çay ve kahvelerin yanına, ev yapımı taze tatlılar eşlik ediyor. İzmir'in en samimi mekanlarından biri olan Tenten, güne huzurla başlamak, kalabalık şehir hayatından uzaklaşmak ve kitap okurken farklı hayallere dalmak isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğinde. Üstelik kitap bağışlarını kabul ederek, kitapların daha fazla insana ulaşmasını da sağlıyor.

BKM FSM Cafe - Bursa

Türkiye'nin Farklı Noktalarından, Huzur Dolu Kitap Kafeler.

Türkiye'nin en büyük kitabevi olma özelliğini elinde bulunduran BKM FSM, cafe bölümüyle güzel kahve ve tatlıları ziyaretçileriyle buluşturuyor ve keyifli bir atmosfer yaratıyor. Mekanda ayrıca söyleşiler ve imza günleri de yapılıyor. Seçtiniz veya yanınızda getirdiğiniz kitapları cafe bölümünde okuyabiliyor veya uygun fiyatlarla satılan kitapları satın alabiliyorsunuz.

Octopus Kitap Kafe - Antalya

Türkiye'nin Farklı Noktalarından, Huzur Dolu Kitap Kafeler.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Octopus Kitap Kafe, 3 katlı binası ve zengin kitap arşiviyle hizmet veriyor. Kafenin ilk katında kitap satışı yapılırken, diğer katlarda kütüphane ve kafe hizmeti veriliyor. Ayrıca temiz havanın keyfini çıkartmak isteyenler için, mekanın hemen önünde açık havada oturma imkanı da bulunuyor. Sanatın farklı alanlarına rastlayabileceğiniz, yeni demlenmiş kahvenizi yudumlayabileceğiniz ve kitabınızı okuyabileceğiniz Octopus Kitap Kafe'de, söyleşilere ve amatör grupların konserlerine de yer veriliyor.

Yaşam Ağustos 16, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.