Şeflerin bilinen yemekleri kendi dokunuşlarıyla harmanladığı, Türk ve Dünya mutfağı yemeklerini bambaşka bir boyuta taşıdığı, misafirlerine unutulmaz bir yemek deneyimi yaşattığı, Türkiye'nin dört bir yanındaki şef restoranlarını keşfe çıkıyoruz! İstanbul’dan Ankara’ya Bodrum’dan Antalya’ya farklı şehirlerdeki lezzet peşindeki yolculuğumuza hazır mısınız?

Neolokal – İstanbul.

Türkiye’nin Farklı Lokasyonlarından, En İyi Türk Şef Restoranları.

Yerel yemekleri yeniden yorumlayan, Türkiye'nin en ünlü şeflerinden Maksut Aşkar'ın enfes yemeklerinin tadına bakabileceğiniz Neolokal ile başlıyoruz. Geçmiş ve gelecek arasında köprü görevi gören Neolokal'de, geleneksel tatlar modernize ediliyor. Üçlü ve altılı tadım menüsü seçenekleri bulunan mekanda, sevdiğiniz lezzetleri seçerek kendi tadım menünüzü oluşturma imkanı da sunuluyor. Vejetaryenler için de tadım menüleri bulunan Neolokal'de, zeytinyağlı enginar, humus gibi yemeklerle Ege mutfağının esintilerini hissetmek mümkün.

Turk Fatih Tutak – İstanbul.

Türkiye’nin Farklı Lokasyonlarından, En İyi Türk Şef Restoranları.

Şef Fatih Tutak'ın önderliğinde hizmet veren, Bomonti’de yer alan Turk, yaşadığımız coğrafyanın ürünlerini kullanarak, aşina olduğumuz lezzetleri kendi tarzıyla yorumluyor. Turk Restoran, doğanın bizler için sunduğu ürünleri özenle işleyerek, Akdeniz, Orta Asya, Balkanlar ve Anadolu mutfağını yeniden şekillendiren yemekleriyle, hem ruhunuzu, hem de zihninizi beslemeyi hedefliyor.

No4 Restaurant - Ankara

Türkiye’nin Farklı Lokasyonlarından, En İyi Türk Şef Restoranları.

Şef restoranlarını keşfetmek için rotamızı başkent Ankara'ya çeviriyor ve nefis yemeklerin sunulduğu No4 Restaurant'ı incelemeye başlıyoruz. 'Muhteşem yemek, muhteşem müzik' mottosundan yola çıkan bu restoran, hem yemek, hem de bar konseptiyle hizmet veriyor. No4 Restaurant'ta mevsimin en taze yeşillikleriyle hazırlanan salatalar, eşsiz sunumlarıyla ana yemekler, küçük bir kaçamak yapmak isteyenler için enfes tatlılar ve bu tatlara eşlik edecek yıllanmış şaraplar sunuluyor. Lezzeti tutkusunda saklı olan bu restoranda yeni tatlar keşfetmek isteyenler için bizim önerimiz; Kestane çorbası, somon gravlaks ve kahveli ekler tatlısı.

7 Mehmet - Antalya

Türkiye’nin Farklı Lokasyonlarından, En İyi Türk Şef Restoranları.

Turizm cenneti olarak bilinen Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde konumlandırılan 7 Mehmet, Akdeniz lezzetleri ve geleneksel Türk mutfağı yemeklerini mevsimsel dokunuşlarıyla misafirleriyle buluşturuyor. Küçük bir çorbacı olarak işe başlayan ve 1940'lı yıllardan beri varlığını sürdüren 7 Mehmet, 'maksimum doğallık ve tazelik' ilkesinden yola çıkarak 650'ye yakın yemek çeşidiyle hizmet veriyor. Restoranın üçüncü kuşak temsilcisi olan Mehmet Akdağ, babası Hakkı Akdağ'dan bayrağı devralarak baş aşçılık görevini icra ediyor. 7 Mehmet, yemek eleştirmeni Vedat Milor'dan tam not almayı başaran nadide mekanlardan.

OD Urla - Urla, İzmir

Türkiye’nin Farklı Lokasyonlarından, En İyi Türk Şef Restoranları.

Urla'nın toprağından ve denizinden yararlanılarak yemeklerin en doğal haliyle pişirildiği OD Urla, zeytin ağaçları arasında Urla’nın doğal atmosferini deneyimlemenizi sağlıyor. Mevsimlere göre değişen menüsüyle toprak ve deniz mahsullerinden ilham alan OD Urla, misafirlerine her zaman en yeniyi ve en tazeyi sunmayı hedefliyor. Ege'nin köklerine bağlılığını temsil eden restoranda başarılı şef Osman Sezener’in imzası var. Od Urla’nın içerisinde kendi pansiyonunun olduğunu da not düşelim.

Gastro Tire - Tire, İzmir

Türkiye’nin Farklı Lokasyonlarından, En İyi Türk Şef Restoranları.

Bizleri lezzet uğruna konuşlandığı Güme Dağı’na çıkaran Gastro Tire'de yemekler, şef Deniz Çakır ve Serkan Çakır tarafından Tire'nin meşhur pazarından alınan taze sebze ve meyvelerle hazırlanıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında, Kaplan Köyü’nün temiz havasını içinize çekerken manzara karşısında yediğiniz yemeklerde kullanılan malzemelerin hikayesini dinlemenin müthiş bir deneyim olduğunu söyleyelim. Kuzu gerdan etiyle hazırlanan keşkek, lalengi böreği ve Tire’nin ünlü peyniri çamur peyniri yatağında isli börülce salatası en çok beğenilen tabaklar arasında.

Tuzz Bodrum - Bodrum, Muğla

Türkiye’nin Farklı Lokasyonlarından, En İyi Türk Şef Restoranları.

Bodrum akşamlarının, Ege lezzetleriyle buluştuğu Tuzz Bodrum, Yahşi’de Khai Hotel'in içerisinde yer alıyor. Ege mutfağının en seçkin lezzetlerinin tadına bakabileceğiniz bu restoran, Bodrum'un romantik manzarasını da ayağınıza getiriyor. Şef Nilay Lale'nin dokunuşlarıyla hazırlanan tabaklarda, misafirler için taze deniz mahsulleri, balık seçenekleri ve mezeler sunuluyor. Tuzz Bodrum'a gidecekler için, humus, atom, ahtapot, kalamar ızgara ve deniz börülcesinin mutlaka tadına bakmalarını öneriyoruz.

Orfoz Bodrum - Bodrum, Muğla

Türkiye’nin Farklı Lokasyonlarından, En İyi Türk Şef Restoranları.

Deniz mahsülü tutkunlarına tavsiyemiz 2006'dan bu yana faaliyet gösteren Orfoz. Mekanın sahipleri ve şefleri olan Çağrı ve Çağlar Bozçağa, özenle hazırlanmış tadım menüsü, günlük tutulan malzemeye göre değişen taze ve kaliteli ürünleriyle, yemek deneyimini keyifle birleştiriyor. Ana yemekler yöresel otlarla, tamamlayıcı lezzetlerle ve yemeklere eşlik edecek Türk şaraplarıyla birlikte sunuluyor. Finalde ise Bodrum meyveleriyle hazırlanan tatlılara yer veriliyor. Orfoz Restaurant'ın en sevilen lezzetleri arasında yer alan mantis karidesi, patlangöz, balık çorbası ve fırında midyeyi denemenizi tavsiye ederiz.

Yaşam Ağustos 10, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.