Bodrum, sadece güneş, deniz ve gece hayatı demek değil. Yaz aylarında Bodrum'un kültür ve sanat yaşamı, metropollerin etkinlik ajandasını aratmıyor. Müzik, yaz boyunca Bodrum'un farklı köşelerinde, her türden müziğin dinleyicisini yıldızların altında ruhlarını dinlendirmeye bekliyor. Türkiye ve dünyadan sanatçılar, Bodrum'un yepyeni galerilerindeki sergilerle çağdaş sanattan uzak kalmamanızı sağlıyor. Bölgenin binlerce yıllık tarihi, birkaç kilometrede bir karşınıza antik kentler, geçmişten izler çıkarıyor. Borusan Oto da sizi müzik, sanat ve tarihle dolu bu yaz tatilinde yalnız bırakmıyor.

YILDIZLAR ALTINDA MÜZİK.

Bodrum -Turgutreis yolu üzerindeki 2500 yıllık Bodrum Antik Tiyatrosu, 1960'larda geçirdiği restorasyondan sonra Bodrum'da müziğin merkezlerinden ve ideal mekanlardan biri hâline gelmiş durumda. 13 bin kişi kapasiteli tiyatroda, neredeyse yazın her gecesinde kendi alanının yıldız isimleri sahneye çıkıyor. Ağustos ayında Bodrum Antik Tiyatro'daki konserlerde sahne alması planlanan isimler arasında maNga, Erol Evgin, Kenan Doğulu, Sıla, Dolu Kadehi Ters Tut, Sertab Erener, Gaye Su Akyol ve Selda Bağcan dikkat çekiyor. Bunun dışında Asarlık mevkiinde yer alan Le Chic Bodrum, daha butik bir konser deneyimi sunuyor: Yazın ilk aylarında Selen Beytekin, Borusan Quartet ve Karsu gibi sanatçı ve toplulukları konuk eden mekan, eylül ayına kadar sürecek konserlerinde Gülsin Onay ve Fatih Erkoç gibi isimleri de ağırlayacak. Öte yandan Bodrum'un iki büyük festivali, bu yıl da klasik müzik severleri bekliyor: 10 Temmuz - 14 Eylül tarihleri arasındaki 19. Gümüşlük Müzik Festivali, ağustos ayındaki konukları Murray McLachlan & Kathryn Page, Dair Stojanova ve Ophelie Gaillard & Atakan Sarı'nın yanı sıra "Kumda Piyano" konser serisi ve teatral konserler gibi konseptleriyle de ilgi uyandırıyor. Bodrum Kalesi'ndeki performanslarıyla 19. Uluslararası Bodrum Bale Festivali ise 6-19 Ağustos tarihleri arasında Carmen, Romeo ve Juliet, ve Güldestan gibi bale gösterilerinde uluslararası ve ulusal toplulukları Bodrum'a getiriyor.

YAZLIK GALERİLERDE SANAT.

Yazın Başkenti: Bodrum.

Birçoğu yaz boyunca kepenklerini kapatan ya da karma sergilerle yazı sakin geçiren İstanbul galerileri bir yana, Bodrum, çağdaş sanat açısından da renkli bir yaz vadediyor. 2 Temmuz'da yedi bağımsız yapıdan oluşan yepyeni galerisinin kapılarını Yalıkavak'ta açan Pilevneli Galeri, marinaya bakan tepenin yamacında yer alan Pilevneli Yalıkavak'ta Avrupa'nın önde gelen galerilerinden Alman König Galerie ve İtalyan Galleria Continua'yı da ağırlıyor. Mekanda 18 Eylül'e dek sürecek sergilerden ilki, üç galerinin temsil ettiği üçer sanatçıdan eserler sunarken, diğeri Pileneli sanatçılarının son dönem üretimlerinden oluşan bir grup sergisi. Istanbul'74 de yaz boyunca Bodrum'a taşınan galerilerden biri ve 10 Eylül'e dek sürecek "İnsan ve Doğa Arasında" sergisiyle Maçakızı'nı mekan seçiyor. Sergi, yaratıcılık ve sanatsal iş birlikleri için bölgenin antik ve kültürel dokusuyla harmanlanmış yeni bir keşif alanına işaret ediyor ve disiplinlerarası pratiklerin çeşitliliğini temsil eden Türkiyeli ve yabancı sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor. Bodrum Marina'daki Merkez Art ise 24 Ağustos'a kadar Avrupa ve global dünya şehirlerine Türk sanatını taşıma vizyonu ile hayata geçen "TA London"ın yaz ve Türkiye Organizasyonu olan "TA Bodrum" ile 15 sanatçının 54 eserini sanat severlerle buluşturuyor.

ANTİK KENTLERLE GEÇMİŞE SEYAHAT.

Yazın Başkenti: Bodrum.

Bodrum'un antik adının Halikarnassos olduğunu, bugün görelemese de antik dünyanın yedi harikasından biri kabul edilen Halikarnassos Mouseleum'unun vatanı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Homeros tarafından "ebedi mavilikler cenneti" olarak adlandırılan Halikarnassos, Yunan ve Anadolu uygarlıklarının kesişme noktası olan topraklar üzerinde kurulu ve Dor, Karya, Leleg ve Lidya ve Pers gibi çeşitli uygarlıklara ait arkeolojik buluntular yöre ve çevresinin yedi bin yıllık bir geçmişi olduğuna işaret ediyor. Bugün Halikarnassos'un izlerinden en önemlisi, bugün de yaşayan bir konser mekanı olarak dikkat çeken Bodrum Antik Tiyatrosu. Halikarnassos'tan başka yarımadada Pedasa, Telmissos, Termera, Myndos ve Madnasa gibi çok sayıda antik kent bulunuyor. Bugün Milas Ören ile iç içe geçmiş Keramos Antik Kenti, sağlam kalıntılarıyla dikkat çeken, denize ve güneşe ayırdığınız tatilinizin birkaç saatini ayırmanıza değecek bir antik kent. 3 bin yıllık geçmişiyle Keramos'un Zeus Tapınağı, çeşme binası, kurşunluğu yapısı, Roma Tapınağı, ve anıt mezarları gibi günümüze kadar gelen kalıntılarını yakından görmelisiniz. Milas'a 28 km. uzaklıktaki Kıyıkışlacık Köyü'ndeki İason Antik Kenti ise daha önce bir ada olan, sonradan yarımada haline dönüşen bir alanda kurulu. Büyük sur, su kemerleri, mezarlar ve balık pazarı olarak adlandırılan yapılar, İasos'tan bugüne ulaşanlar arasında. Öte yandan Bodrum'un merkezinde yer alan ve sembollerinden biri hâline gelmiş olan Bodrum Kalesi, antik çağlara değil, çok daha yakın bir tarihe ait. On beşinci yüzyılda St. Jean Şövalyeleri tarafından inşa edilmiş ve bugün Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor ve bölgede mutlaka gezmeniz gereken müzelerden biri.

BORUSAN OTO BODRUM.

Yazın Başkenti: Bodrum.

Borusan Oto, özellikle yaz aylarında nüfusu oldukça artan Bodrum'da da sizi yalnız bırakmıyor. BMW, BMW i, MINI, Jaguar ve Land Rover yetkili servis noktası olarak hizmet vermenin yanı sıra BMW ve BMW i yetkili satıcısı olan Borusan Oto Bodrum, 2011 yılında Konacık Mevkii'nde açıldı ve hem bu bölgede yaşayan hem de tatil için Bodrum ve çevresini tercih edenler için büyük kolaylık sağladı. BMW ve MINI marka otomobillerde mekanik servisin yanı sıra kaporta-boya hizmetine de başlayan Borusan Oto Bodrum, genişletilmiş alanı ile yeni tesisinde BMW otomobil satış hizmeti ile 24 ay garantili BMW Premium Selection onaylı kullanılmış otomobil hizmetini de sunuyor. İster yaz boyunca Bodrum'da kalıyor, ister kısa süreli bir tatil için bölgeyi ziyaret ediyor olun, otomobilinizle ilgili herhangi bir sorunla karşılaştığınızda Borusan Oto Bodrum'un yanı başınızda olduğunu unutmayın.

Yaşam Ağustos 04, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.