MÜZİĞİN SESİ YÜKSELİYOR.

Yaz Müzikle Başlıyor.

Sanata Zaman Ayırın. Sergi, Konser ve Etkinlik Takvimi.

Müziğin farklı türlerindeki sanatçı ve grupları birbiri ardına dinlemeyi sağlayan birçok festival, adeta yazın geldiğini müjdeliyor. 28-29 Mayıs tarihlerinde bomontiada'da gerçekleşecek Babylon Soundgarden, iki gün boyunca mekanın dört tarafını müzikle çevirirken, festival katılımcıları birbirinden farklı aktivitelere dahil olma ve festivale özel hazırlanmış menülerin tadını çıkarma fırsatını da buluyor. Festivalin konukları arasında Weval, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Hey! Douglas, Artz & Bugy gibi isimler yer alıyor. 25-26 Haziran tarihlerinde Parkorman'da gerçekleşecek Gezgin Salon Festivali'nin konuklarından şimdilik açıklanan isimlerse Berlin minimal teknosuyla Moderat, funk'ın Parisli temsilcisi L'Impératrice, kederli şarkı sözleriyle Cigarettes After Sex ve hüzünlü sesiyle Tamino oldu. Öte yandan Zorlu PSM'de 14 - 29 Mayıs tarihleri arasındaki farklı gecelere yayılacak London X İstanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival konser serisi, dünyanın en prestijli caz festivallerinden biriyle iş birliği yaparak İngiliz caz sahnesinin önemli isimlerini İstanbul'a taşıyor. Konser serisi kapsamında 14 Mayıs'ta Jordan Rakei, 28 Mayıs'ta Binker & Moses / Kokoroko, 29 Mayıs'ta ise Nubya Garcia / Sons of Kemet sahne alıyor.

İstanbul Müzik Festivali Ellinci Yılında.

Sanata Zaman Ayırın. Sergi, Konser ve Etkinlik Takvimi.

Müziğin diğer türlerini sevenleri olduğu kadar, klasik müzik dinleyicisini de mutlu edecek iki ay kapıda. Tam 50 yıldır İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, dünyaca ünlü konukları ve klasik müziğin farklı oyun alanlarını keşfe çıkan konser programıyla dikkat çekiyor ve şehrin büyülü mekanlarını müzikle dolduruyor. 6-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, Fazıl Say, Gautier Capuçon, Valentina Lisitsa, Alice Sara Ott, Tan Dun gibi solistler ve Tekfen Filarmoni Orkestrası, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Borusan Quartet, Amsterdam Sinfonietta, BİFO ve Mare Nostrum gibi orkestra ve topluluklar sahne alıyor. Ayrıca Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası sezonu, Sascha Goetzel'in yönetimindeki sevilen operalardan aryaların seslendirileceği "Seste Saklı Güzellik" başlıklı konserle 13 Mayıs'ta kapatıyor. Sezon boyunca Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki The Seed'in ev sahipliği yaptığı İstanbul Resitalleri ise 12 Mayıs'taki Martina Filjak ve 10 Haziran'daki John O'Conor resitalleriyle sona eriyor.

İSTER HOLLYWOOD'UN İSTER FESTİVALİN YILDIZLARI.

Büyük Bütçeli Filmlerin Geçit Töreni.

Sanata Zaman Ayırın. Sergi, Konser ve Etkinlik Takvimi.

İlkbahar sonu ve yaz ayları, sinemada dev bütçeli yapımların, bol aksiyonlu hikayelerin ve Hollywood yıldızlarının geçit törenine dönüşüyor. 6 Mayıs'ta gösterime girecek "Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında", MARVEL Sinema Evreni'nin en yeni hikâyesi olarak bunun en büyük kanıtı. Benedict Cumberbatch'in bir kez daha zamana hükmeden bu gizemli kahramanı canlandıracağı ve ona Wanda rolündeki Elizabeth Olsen'ın eşlik edeceği film, Disney+'ta yayınlanan MARVEL dizilerini ve MARVEL Sinema Evreni'ni birleştirecek ilk film olarak da dikkat çekiyor. Ayrıca 27 Mayıs'ta Tom Cruise'un yıllar sonra yeniden karizmatik görselleri, ceketi ve pilotluk yeteneğiyle kokpite döneceği "Top Gun: Maverick", 10 Haziran'da yeni nesil ve eski nesil Jurassic Park oyuncularını buluşturacak, dinozorların dünyanın farklı yerlerinde insanlarla iç içe yaşayarak korku saldığı bir gerçeklikte geçecek "Jurassic World Hâkimiyet", 17 Haziran'da ise Pixar Animasyon Stüdyoları'nın sevilen serilerinden "Oyuncak Hikâyesi"nin kahramanlarından Buzz Lightyear'ın hikâyesini anlatacak "Işıkyılı" sinema salonlarına konuk oluyor.

İstanbul Film Festivali'nden Vizyona.

Sanata Zaman Ayırın. Sergi, Konser ve Etkinlik Takvimi.

8-19 Nisan tarihleri arasında kentin iki yakasındaki gösterimlerle ve birçok etkinlikle gerçekleşen 41. İstanbul Film Festivali sona ermiş olsa da, festivalde öne çıkan filmlerden bazıları önümüzdeki haftalarda sinema salonlarındaki yerlerini alarak kaçıranlara birer şans daha veriyor. Festivalin Uluslararası Yarışma'sında Altın Lale ödülüne layık görülen, usta sinemacı Gaspar Noé'nin en yeni filmi "Vortex", 13 Mayıs'tan itibaren sinemalarda izlenebilecek. Ayrıca festivalin farklı bölümlerinde gösterilen filmlerden, Joaquin Phoenix'li "Yaşamaya Bak" 17 Haziran, Norveç yapımı korku filmi Masumlar 10 Haziran, İran sinemasından duygusal bir yol hikâyesi olan "Yola Devam" ise 3 Haziran'da gösterime giriyor.

ÇAĞDAŞ SANATIN İZİNİ SÜRÜN.

Yeni Sergilerden Öneriler.

Sanata Zaman Ayırın. Sergi, Konser ve Etkinlik Takvimi.

Yaz yaklaşırken, şehrin üç büyük çağdaş sanat mekanınında geniş alanlara yayılan yeni birer süreli sergi açılıyor. Fotoğrafları hem mekânların görsel konstrüksiyonları hem de atmosferik bir etkiyle söz konusu mekanların tınılarını çağrıştıran derin yaratılara dönüşen sanatçı Alex Hütte'nin sanatsal üretimini kutlamayı amaçlayan, Borusan Contemporary'deki "Chronostasis" sergisi bunlardan biri. İzleyicilere Efes, Milet, Perge, Sagalassos, Hierapolis ve Afrodisias gibi antik yerleşimlerin çalkantılı ve maceralarla dolu tarihini zenginleştirici bir bakışla yeniden keşfetmeyi öneren bu fotoğraf sergisi, İstanbul Boğazı'nın en güzel köşelerinden birinde yer alan ofis müzenin farklı katlarında, 28 Ağustos'a dek ziyaretçilerini bekliyor. Pera Müzesi ise 7 Ağustos'a kadar "Ve Şimdi İyi Haberler" başlıklı bir sergiye yer veriyor. Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiye odaklanan bu sergi, Annette ve Peter Nobel Koleksiyonu'ndan kapsamlı bir seçki sunuyor. Resim, fotoğraf, kolaj, desen, yerleştirme, video gibi farklı ifade araçlarıyla 164 sanatçının 300'e yakın eserinin yer aldığı sergi, modern ve güncel sanatın en önemli dönemlerini izlemeye olanak sağlıyor. Arter ise yaklaşık bir yıl boyunca, 7 Nisan 2023'e dek ziyaret edilebilecek yeni bir grup sergisiyle farklı sanatçıların farklı medyumlardaki eserlerini bir araya getiriyor. "OyunBu" başlıklı sergi, Arter Koleksiyonu'ndan seçilen yapıtları çocukluk ve oyun kavramları etrafında bir araya getiriyor. Sergi, oyunun özgürleştiriciliğini, gerçekliği askıya alıp yeniden kurgulayışındaki kural tanımazlığını, gündelik olanın dışına taşma ve tamamen kendine ait bir düzen ve anlam üretme şekillerini, sanat yapıtları ve bu yapıtların sunduğu deneyimler bağlamında araştırmayı hedefliyor.

Yaşam Nisan 27, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.