YARIŞ PİSTLERİNDEN ŞEHRE UZANAN YARIM ASIRLIK SERÜVEN.

BMW M 50. yılını kutluyor.

WE ARE M. 50 Yıllık Bir Tutku

BMW M 50 yıllık serüvenini sayısız başarısının yanı sıra, hayranlarına, sürücülerine ve tüm M meraklılarına adıyor. BMW M evreninde 50. yılın da etkisiyle birlikte yepyeni bir dönem başlıyor, Performans, elektrifikasyon ve tutku gelecekteki BMW M'in şekillenmesinde büyük rol oynuyor. BMW M GmbH ya da kısaca BMW M’in köklü tarihi 5 Mayıs 1972’e uzanıyor. Bu otomobil, sportif becerisini ve klasik arkadan itiş özelliğini, modern bir M otomobilinin hassasiyeti ve çevikliği ile bir araya getiriyor. Karakteristik ön ve arka rüzgarlıklar, hava akışını ve aerodinamik özellikleri optimize ediyor. Sportif biçimde uyarlanan süspansiyon ve güçlü bir M TwinPower Turbo sıralı 6 silindirli benzinli motor ise nefes kesici bir performans sunmasına olana sağlıyor.

M GmbH'nin "M" harfinin, spor otomobillerini tanımlamanın güvenilir bir yolu olduğunun altını çizelim. BMW M2 Competition, BMW M4 Coupé, BMW M4 Cabrio, BMW M5 ve BMW M5 Competition’ın yanı sıra BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabrio ve BMW M8 Gran Coupé modelleri de geçmişten geleceğe uzanan bu geleneği sürdürmeye devam ediyor.

M’in BÜYÜLEYİCİ RENKLERİYLE TANIŞIN.

BMW M’in 50. yılının kutlandığı 2022 yılı boyunca seçili seriler için orijinal logoyu tamamlayan ikonikleşmiş 50 tarihi BMW M görünümü sunuluyor. Bu kapsamda, Metalik Sarı/Dakar, Metalik Turuncu/Fire, Metalik Mor/Daytona, Metalik Mavi/Macao, Metalik Kırmızı/Imola veya Metalik Mat Mavi/Marina Bay gibi stil öncüsü gövde renkleri, BMW M’in 50 yıllık tarihindeki farklı dönüm noktalarına atıfta bulunuyor.

"BMW MOTORSPORT" LOGOSU GERİ DÖNÜYOR.

WE ARE M. 50 Yıllık Bir Tutku

BMW M, yıl dönümünde ikonik logosuyla geri dönüyor. Talep edilirse, Mart 2022'den sonra üretilen BMW M otomobillerine ön, arka ve tekerlek göbeklerinde BMW Motorsport logosu takılabiliyor. Geleneksel BMW amblemine alternatif olarak orijinal logo, motor yarışlarına ve BMW M markasının köklerine olan tutkuyu simgeliyor. Dünyanın en güçlü üç harfinin tarihinde ilk kez sunulan bu eşsiz fırsat, Ocak 2022'nin sonundan itibaren geçerli.

İKONİK LOGONUN DOĞUŞU.

WE ARE M. 50 Yıllık Bir Tutku

Mavi, mor ve kırmızı renkli yarım dairelerden oluşan BMW M logosu ilk olarak 1973’te -BMW Motorsport GmbH’nin kuruluşundan tam bir yıl sonra- yarış otomobillerinde kullanıldı. Ardından BMW M1’in 1978 yılında ilk kez piyasaya sunulmasıyla birlikte sağa eğimli ve M harfine yaslanmış üç renkli şerit logosuna geçildi ve bu logo motor sporları dışında da yüksek tanınırlık değeri kazanarak güçlü bir marka kimliği haline geldi. Böylelikle efsanevi BMW M1, BMW M’in üç şeritli logosuna ek olarak tarihi motor sporları logosunu taşıyan tek yüksek performans seri üretim otomobili oldu.

Mavi, mor ve kırmızı… BMW M’in logosunda kullanılan her rengin farklı bir özelliği var. Her iki logoda da mavi BMW’yi temsil ederken kırmızı yarışı, mor ise ikisinin birleşimini simgeliyor. Bir süre sonra mor yerini koyu maviye bıraktı ve BMW Motorsport 1993 yılında adını BMW M olarak değiştirdi. Bu değişikliklere rağmen hiçbir şey markanın ve logonun simgelediği değerleri değiştirmedi. BMW M, 50. yıl dönümünde de performans ve yüksek performans otomobilleri segmentinde küresel pazarın lideri olarak her zamankinden daha başarılı bir konumda yer alıyor.

BMW Heritage Cards.

WE ARE M. 50 Yıllık Bir Tutku

Borusan Oto İstinye’de yakından görebileceğiniz BMW Heritage Cards isimli kart serimiz meraklılarıyla buluşuyor. BMW tarihine dair ilgi çekici bilgilerin yanı sıra otomobil ve motosiklet modelleri, önemli teknik parçaların detaylarının da yer aldığı bu kart serisi, 50’ye yakın farklı içeriği ile siz BMW tutkunlarının yeni gözdesi olmaya aday. Bilinen ve sevilen modellerin gelişimine dair ipuçlarının yer aldığı BMW Heritage Cards, bu modellerin dünden bugüne yaşadıkları gelişimi içeren bilgilere de yer veriyor. Borusan Oto İstinye’de görülebilecek numaralı kartlar, sadece sergilenmek üzere değil, BMW tutkunlarının koleksiyonuna katılmak için alınıp biriktirilebiliyor.

Yaşam Nisan 21, 2022
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.